Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

York Chocolate Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
York Chocolate Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

York Chocolate kedi ırkı eşsiz görünümü ve rengiyle tanınır. Bu kedinin özelliklerini ve bakım gereksinimlerini bilmek, yeni bir kedi sahibi için çok önemlidir. Bu kedilerin kökeni, fiziksel özellikleri, mizacı, sağlık sorunları veya ihtiyaçları gibi tüm detaylar bu yazıda!

York Chocolate Karakter Özellikleri

York-Chocolate

Sevimli halleri, samimiyetleri ve zekaları ile tanınan bu cins, süper eğlenceli ve enerjiktir. İlgiden hoşlanırlar. Uzun süre yalnız kalmaktan korktukları için sahiplerini evin içinde takip edebilirler. Sarılmayı severler, bu yüzden çok fazla fiziksel şefkate hazır olmalısınız. Özellikle diğer evcil hayvanların yanında oldukça utangaç olabilirler. Diğer evcil hayvanların varlıklarına alıştıklarında onlarla iyi arkadaş olurlar. Bu kedi ırkı doğal sakinliği, sevimliliği ve eğlenceli tavrı ile mükemmel bir aile kedisidir. Avlanma içgüdüsü vardır, bu nedenle onlara hareketli interaktif oyuncaklar vermek en iyisidir. Kediniz için en eğlenceli kedi oyuncalarını online mağazamızda bulabilirsiniz.

York Chocolate Tarihçesi

Adını 1983 yılında tanındığı ABD’nin New York eyaletinden almıştır. Pürüzsüz, çikolata rengi ile öne çıkan cins, popüler bir kedi türüdür. İlk York Chocolate kedisine, sahibi Janet Chiefari tarafından Brownie adı verildi. Janet Chiefari Brownie’nin görünüşünü gerçekten çok sevdi. Bu yüzden onu bu özelliği teşvik etmek için uzun tüylü kürklü diğer kahverengi kedilerle yetiştirdi.

York Chocolate Fiziksel Özellikleri

Koyu kahverengi, neredeyse siyah kürklü tescilli bir kedi ırkıdır. Dişiler erkeklerden biraz daha küçük olmak üzere yaklaşık beş ila dokuz kilogram ağırlığındaki büyük kedi kategorisine girer. Vücutları büyük ve oldukça kaslıdır, onlara atletik bir görünüm verir. Tüyleri orta uzunlukta, parlak ve hafiftir. Göğüslerinde, boyunlarında ve bacaklarının üst kısımlarında daha kalın tüyleri olan süper yumuşak bir astarları vardır. Gözleri altın, ela ve yeşil arasında değişen tonlarda ve badem şeklindedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Hakkında 15 İlginç Bilgi!

York Chocolate Bakımı

Bol miktarda enerji, zeka ve makul dozda merakla dost canlısı bir kedidir. Herhangi bir kedi, tıpkı bizim gibi, er ya da geç sağlık sorunları yaşayacaktır. Bununla birlikte, bazı kedilerin çeşitli hastalıklara yatkın olduğu bilinir. Fakat bu ırk kedilerin herhangi bir ciddi hastalığa yatkın değildir. Bu, onları ihmal etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Yine de sağlıklı kalmalarını ve ara sıra bir kontrole gitmelerini sağlamalısınız.

Tüm kedilerin ihtiyaçları hemen hemen aynıdır ve kedinize tüm gereksinimlerini sağlamanız onun hakkıdır. Her şeyden önce onları her gün sağlıklı ve besleyici kedi mamaları ile beslemelisiniz. Ayrıca bir dizi etkileşimli oyuncak aracılığıyla zihinsel ve fiziksel olarak aktif olmalılar. Zaman zaman gözlerini ve kulaklarını kontrol etmeli, temiz kalmasını sağlamalısınız. Bunun dışında fazla bir şeye ihtiyaçları yoktur. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeye hazırdırlar. Sağlık durumlarının iyi olup olmadığını kontrol etmek için her zaman bir veteriner hekime başvurabilirsiniz.

York Chocolate Kedilerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Sevecen, sadık ve arkadaş canlısı olan bu kedi ırkı, çocuklarla iyi bir şekilde anlaşabilir. Uysal ve uyumlu olduğundan dolayı çocuklar için ideal kedilerden biridir. Bu yüzden, çocuğunuz için bir kedi sahiplenmeyi planlıyorsanız, seçiminizi bu ırktan yana yapabilirsiniz.

York Chocolate Kedilerde Beslenme

Irkın, zengin içerikli ve kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi gerekir. Kuru kedi mamaları, açık mamalar veya konserve kedi mamaları sunulabilir. Aynı zamanda kedi ödül mamalarıyla da eğitimleri ve beslenme düzenleri desteklenmelidir. Protein başta olmak üzere birçok besin bileşeni açısından zengin olan mamalar idealdir. Bu kedilerin diğer kediler gibi, ana bileşen olarak gerçek et veya balık içeren yüksek kaliteli kedi maması çeşitlerine gereksinimleri vardır. En kaliteli kedi mamalarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İran Kedisi Özellikleri, Bakımı ve Mizacı

York Chocolate Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu kedi ırkı hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları şu şekilde:

York Chocolate Kedileri Ne Kadar Büyür?

Bu ırk büyük olma eğilimindedir. Tamamen yetişkin bir kedi en çok 8-16 kg ya da daha fazla ağırlıkta olabilir ve yüksekliği 20-25 cm arasında değişebilir.

York Chocolate Kedileri Ne Kadar Yaşar?

Bu kedilerin ortalama ömrü 13-15 senedir. Ömür süreleri bakım ve beslenme ile yakından ilgilidir.

York Chocolate Kedileri Çok Tüy Döker Mi?

York Chocolate kediler çok fazla tüy dökmez. Fakat bunun için düzenli tüy bakımı yapmanız önemlidir. Kedi tüy bakım ürünleri için pet shop sayfamızı inceleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.