Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede Etçil Akvaryum Balıkları

08.06.2022
2.273
Abone Ol 
5 Maddede Etçil Akvaryum Balıkları

Etçil akvaryum balıkları hangileri? Akvaryum balıklarının etçil beslenmesi, akvaryumdaki huzuru bozabilir. Bu nedenle akvaryum ekosistemi oluşturulacaksa, balık türlerini doğru seçmek önem arz eder.

Diğer canlılar gibi balıklar da türlerine göre farklı bir beslenme şeklini takip eder. Akvaryuma eklenecek olan balıkları seçerken etçil akvaryum balıkları ayrı tutulmalıdır. Bu balıkların çoğu özel yiyecekleri tüketir. Ancak bazı türler var ki akvaryumdaki diğer balıkları yemeye istekli olabilirler. Bu yüzden de otçul ve etçil balıklar farklı akvaryumlarda bakılmalı. Şimdi etçil balıklar hangileri oluyor açıklayalım.

Etçil Akvaryum Balıkları

Etçil Akvaryum Balıkları

Akvaryumunuzun huzuru için etçil ve otçul balıkları ayırmanız gerekir. Etçil akvaryum balıkları söz konusu olduğunda bu balıkların, diğer balıkları yiyebilecekleri düşünülür. Esasen bu durum tüm etçil balıklar için geçerli değildir. Fakat bazı balık cinsleri diğer balıkları yemek isteyebilirler.

Etçil akvaryum balıkları çoğunlukla salyangoz, su piresi ya da tuzlu su karidesi gibi canlı avlarla beslenirler. Bu balıklar için üretilen özel balık yemleri de bulunmaktadır. En popüler etçil balıkları şu şekilde sıralamamız mümkün:

1. Palyaço Balığı

Akvaryumların en çok tercih edilen etçil balıklarından biridir. Pul yemler ile beslenmeyi kabul etse de genellikle salyangozu daha çok sever. Bu canlılar oldukça sosyaldir. Küçük gruplar halinde yaşarlar.

Tropikal balıklar oldukları için su sıcaklığı 25 ila 30 derece arasında olmalıdır. Ayrıca suyun PH değeri 5 ila 8 arasında idealdir. Bu balıklar için akvaryum sıcaklığını kontrol altında tutmalısınız. Akvaryum ısıtıcı ve soğutucu ürünlerle bunu gerçekleştirebilirsiniz. Akvaryum PH değeri için de akvaryum su düzenleyiciler kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lepistes Balığı Özellikleri Nelerdir? Ne ile Beslenir? Bu Balıklar Nasıl Üreme Yaparlar?

Bu balıklar dediğimiz gibi ticari balık yemlerini kabul etseler de küçük solucanlar, kabuklular ya da salyangozlar ile beslenirlerse çok daha iyi ve sağlıklı büyürler. Son olarak palyaço balığı doğal ve yapay bitkilerin yanı sıra bol miktarda gölgeli alana gereksinim duyar.

2. Discus Balığı

Etçil akvaryum balıkları arasında yer alan discus balıkları akvaryumların vazgeçilmeyen balık türlerinden biridir. Ürkek, girişken ve sakin canlılardır. Kendi grupları içinde güçlü bir hiyerarşi sistemi kurarlar. Bu nedenle en az dört discus balığı aynı akvaryumda olmalıdır.

Discus balıkları için özel discus yemi tercih edilmelidir. Bununla beraber canlı yem de discus balıklarına verilebilir. Doğal ortamlarında pek çok yırtıcı canlı ile yaşayan bu cins balıklar, özellikle bitkiler ve algler gibi saklanma alanlarına ihtiyaç duyarlar.

3. Cerrah Balığı

Etçil akvaryum balıkları listesinde bir diğeri de cerrah balığı oluyor. Tuzlu su akvaryumu olanlar için akvaryuma eklenebilecek en iyi balık seçeneklerinden biridir. Sakin bir balık türüdür. Tuzlu su karidesi ya da su piresi gibi yemlerle beslenmeleri gerekir. Yaşam alanının temiz kalması adına akvaryum filtreleri mutlaka kullanılmalıdır.

4. Jaguar Ciklet Balığı

Jaguar ciklet balıkları, bir akvaryumda bakılması en kolay olan balıklardır. Ancak 250 litreden daha büyük akvaryumlar onlar için uygundur. Çünkü yetişkin jaguar ciklet balıklarının boyutu ortalama 40 cm kadar olur. Yırtıcı bir balıktır. Ondan daha küçük olan herhangi bir balığı yiyebilir. Kurutulmuş canlı yem ya da ciklet yemi ile beslenebilir.

5. Cüce Kirpi Balığı

Etçil akvaryum balıkları listesinde cüce kirpi balığı da var. Onun küçük boyutuna aldanmamak gerekir. Bu tatlı su balığı bölgesel bir canlıdır. Yeterli alana sahip değilse diğer türleri kemirmeye ve rahatsız etmeye devam eder. Bu yüzden de geniş akvaryum çeşitleri bu balıklar için uygundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lepistes Kaç Günde Doğurur?

Aynı zamanda, akvaryum yeterli büyüklükte ise bu balıklar diğer cinslerle huzur içinde yaşayabilir. Sağlıklı kalması adına düzenli olarak akvaryum bakım ve temizlik ürünleri ile yaşam alanı temizlenmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.