Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Dost Canlısı Kuş Cinsleri

Abone Ol 
6 Maddede Dost Canlısı Kuş Cinsleri

Dost canlısı kuş cinsleri tercih etmek, özellikle ilk defa kuş sahiplenecekler tarafından önemlidir. Bu kuşlar arkadaş canlısı, nazik ve sosyal kuşlardır. Bu nedenle evcil kuş bakımını daha eğlenceli hale dönüştürürler. Agresif veya çekingen bir kuş yerine daha enerjik, sosyal ve sevecen bir kuşla bağ kurmak çok daha kolay olacaktır. İşte o kuş türleri!

Dost Canlısı Kuş Cinsleri

Dost Canlısı Kuş Cinsleri

Bütün evcil kuş türlerine özenle davranılması gerekir. Fakat dost canlısı kuş cinsleri daha nazik ve girişken tavırlara sahip olduğundan, onlarla daha kolay bir şekilde anlaşmak mümkün olacaktır. Arkadaş canlısı kuşları şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Muhabbet Kuşu

Dünyaca ünlü bir kuş olan muhabbet kuşları, en sevilen ve en çok tercih edilen evcil dostlardan biridir. Düzgün bir şekilde bakımları yapıldığında ve eğitimleri gerçekleştirildiğinde son derece arkadaş canlısı, nazik ve sevecen olabilirler. Muhabbet kuşları küçüktür ve bu yüzden bakımları çok daha kolaydır. Eğitim süreçleri de kolay bir şekilde tamamlanmaktadır. İyi bir eğitim ile konuşmayı ve bazı kelimeler söylemeyi öğrenebilirler. Yeni sahipler için çok uygun olan bu kuşlar, kaliteli muhabbet kuşu yemleri ile beslenmeliler.

2. Sultan Papağanı

Dost canlısı kuş cinsleri arasında yer alan sultan papağanı, kendine has görünümü ve sevimli karakteri ile fark yaratır. Sevecen bir kuştur ve herkes için çok uygundur. Avustralya’ya özgü olsa da dünyaca tanınan bir cinstir. Yavruyken elle beslendiklerinde ve olumlu bir ortamda büyüdüklerinde çok uyumlu olurlar. Mükemmel bir kuş arıyorsanız; kesinlikle sultan papağanına şans vermelisiniz. Bu kuşlar normalde konuşmayı öğrenemeseler bile çok zekiler. Islık çalmayı, telefon sesi ve kapı zili gibi sesleri taklit etmeyi kolay bir şekilde öğrenebilirler. Vitamin ve mineraller yönünden zengin olan papağan yemi tüketmeleri önem arz eder.

3. Kakadu Papağanı

Sevecen ve arkadaş düşkünü bir kuş olan kakadu, her yaştan insan için harika bir seçim olarak lanse edilir. Bu güzel kuşlar, sahipleri ile yakın bağlar kurmayı tercih ederler. Ayrıca mümkün olduğunca ilgiye gereksinim duyarlar. Yalnız kalmayı pek sevmezler. Kuşunuza ayıracak bolca zamanınız var ise kakadu sizin için ideal bir seçim olacaktır. Bu kuşlar yeteri kadar ilgi ve sevgi görmedikleri taktirde depresyona girebilirler. Çünkü çok hassas canlılardır. Deneyimli kuş sahipleri için en iyi seçimler arasındadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Popüler Papağan Irkları

4. Sümbül Papağanı

Büyük boyutuna rağmen son derece nazik bir kuştur. Bütün papağanların en büyük boyutlusu bu kuş türüdür. Arkadaş canlısı ve oldukça girişken bir hayvandır. Sahipleri ile oyun oynamayı, ilgi ve sevgi görmeyi önemser. Kuş oyuncakları ile vakit geçirmekten de çok hoşlanır. Boyutlarından dolayı bu kuşlara yer sağlamak zor olabilir. Özgürlüğüne ve rahatına düşkün olan sümbül papağanı için genişçe bir papağan kafesi temin edilmesi gerekir. Bu sayede huzurlu ve mutlu olması mümkün hale gelebilecektir. Bu papağan cinsi, özellikle papağan bakımında tecrübeli olan insanlar için çok uygundur.

5. Güvercin

Dost canlısı kuş cinsleri listesi güvercin ile devam ediyor. Bu canlılar ilk etapta arkadaş canlısı olarak düşünülmeyebilir. Fakat evcilleştirilmiş ve elle beslenen güvercinlerin çok sevecen ve dost canlısı olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu nazik kuşlar, sahipleriyle zaman geçirmeyi ve onlarla yakın bağlar kurmayı çok severler. Aşırı ilgi talep etmezler ama sahiplerinin arkadaşlığını isterler.

6. Eklektus Papağanı

Renkli papağan cinsleri arayanlara hitap eden eklektus papağanı, oldukça sosyal, eğlenceli ve arkadaş canlısı bir kuştur. Bu kuşların erkek ve dişileri farklı görünümlere sahiptir. Erkekler parlak yeşil ve dişiler ise kırmızı tonlarındadır. Bu büyük boyutlu kuşlar, aynı zamanda çok zekidir. Gürültüden ve yoğun ortamlardan dolayı strese girebilirler. Sakin ortamlar tam da bu kuşlara göredir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.