Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Japonya Köpek Irkları

Abone Ol 
7 Maddede Japonya Köpek Irkları

Japonya köpek ırkları, kökenleri Paleolitik döneme kadar uzanan hayvanlardır. Uzunca bir geçmişi bulunan Japon köpekleri, tüm dünyada popülerdir. Bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız, Japonya köpek cinsleri ilginizi çekebilir.

Japonya Köpek Irkları

En popüler Japonya köpek ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Shiba Inu Köpek Irkı

Japonya Köpek Irkları

Japonya’ya özgü köpek cinslerinden biri olan Shiba Inu, yaklaşık üç bin senelik bir geçmişe sahiptir. American Kennel Club’ın sportif olmayan küçük üyelerinden biridir. Av köpeği olarak tercih edilebilir. Kendine güvenen bir köpektir. Bu sevimli köpekler, iyi huyları, dikkatli olmaları ve aktiflikleri nedeniyle çoğu insanın favorisidir.

2. Akita Köpek Irkı

Japonya köpek ırkları arasında yer alan Akita köpekler, niteliklerini ve soyunu diğer benzer cinsler ile paylaşan bir spitz ırkıdır. Bu sevecen, sadık ve güçlü köpekler, aileler için uygun bir seçimdir. Çift katlı tüylere sahiptir. Köpek tarağı ile rutin bakım gerektirir. Ayrıca yüz kilogramdan fazla ağırlığa sahip olabilirler. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

3. Japanese Chin Köpek Irkı

Bu büyüleyici asil köpekler, beş yüz seneden bu yana varlıklarını sürdürüyor. Japon aristokrasisi bu köpek cinsini popüler yapsa da aslında Kore ya da Çin’e özgü oldukları söylenmektedir. On kilodan fazla olmayan Japanese Chin köpekler, çok aktif ve oyuncu olmalarıyla bilinirler.

4. Shikoku Köpek Irkı

Japonya köpek ırkları

Japonya köpek ırkları listesinde yer alan Shikoku köpekler, av köpeği olarak tercih edilen yerli bir Japon cinsidir. Japon avcılar, bu köpekleri yaban domuzu avlamak için tercih ederler. Dayanıklılıkları, uyanıklıkları ve zekâları ile tanınırlar. Shikoku köpekler, sahiplerine karşı oldukça uysaldır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kangal Köpek Irkı (Kangal Shepherd Dog) Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

5. Tosa İnu Köpek Irkı

Bütün Japon köpek ırklarının en büyüğüdür. Nihai bir dövüş köpeği olmak için yetiştirilen nadir bir cinstir. Sahibini memnun etmeye isteklidir. Onlara uyum sağlamasını bilirler. Ancak aşırı atletik değiller. Yabancılara karşı biraz mesafeli köpeklerdir. Diğer köpeklere karşı da biraz dikkatliler.

6. Hokkaido Inu Köpek Irkı

Japonya köpek ırkları arasında bulunan Hokkaido Inu köpekler, en eski ve en vahşi köpeklerden biridir. Koruma, kızakla kayma ve avlanma amacı ile yetiştirilmiştir. Bu cins, Japonya dışında nadir görülür. Büyük bir dayanıklılığa sahiptir. Uysal ve zeki olduğunu da söyleyebiliriz. Bu sadık ve özverili köpekler, memnun etmeye heveslidir ve sahibi ile uyumludur.

7. Kai Ken Köpek Irkı

Altı yerli Japon köpek ırkından biridir. Japonya’nın Kai dağlarında çok çeşitli avları elde etmek için yetiştirildi. Oldukça zeki, hevesli ve nadir bir köpektir. Ailelerinin sadık ve güvenilir koruyucuları olarak lanse edilirler. Güçlü bir avlanma güdüsüne sahiptir. Avının peşindeyken ağaçlara tırmanıp nehirlerde yüzebilir. Yüzmeyi seven bir köpektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.