Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Yüzmeyi Seven Köpek Cinsleri

Abone Ol 
9 Maddede Yüzmeyi Seven Köpek Cinsleri

Yüzmeyi seven köpek cinsleri oldukça fazla. Köpekler uzun zamandır hem karada yaşayan hem de su ile haşır neşir olan insanlarla iyi ilişkiler kurmuşlardır. Aslında bazı köpek cinsleri, teknelerde insanlara eşlik etmek amacıyla yetiştirilmiştir. Bazıları ise su kuşlarını avlamak için yetiştirilmiştir. Kısacası köpeklerin suya karşı doğal bir sevgisi olabilir. Bu yazımızda yüzmeyi ve suda vakit geçirmeyi seven köpek ırklarını sıraladık.

Yüzmeyi Seven Köpek Cinsleri

Yüzmeyi Seven Köpek Cinsleri

Bütün köpek dostlarımız doğuştan yüzücü olmaz. Aslında Fransız Bulldog ve Pug köpekler için yüzmek zor bir aktivitedir. Kimi köpekler ise yüzmekten memnun olur. Yüzmeyi seven köpek cinsleri ise şu şekilde sıralanabilir:

1. Portekiz Su Köpeği Cinsi

Bu köpeklerin doğal olarak suya yakınlığı vardır. Başlangıçta balıkçılara arkadaşlık etmesi için yetiştirilen Portekiz Su Köpekleri, günümüzde popüler bir evcil hayvandır. Suyla zaman geçirmeyi ve suda oynamayı çok severler. Bu köpekleri teknelerde görmek oldukça yaygındır. Dalış yapmayı da çok severler.

2. Kaniş Köpek Cinsi

Yüzmeyi seven köpek cinsleri arasında yer alan Kaniş köpekler, suya atlamayı ve su kenarında oyunlar oynamayı sever. Bu köpekler, sudaki hayvanları avlamak amacıyla yetiştirilmiştir. Karakteristik kıvırcık tüyleri onları sıcak tutar. Tüylerinin düzenli olarak köpek tarağı ile fırçalanması önemlidir.

3. Labrador Köpek Cinsi

Labrador Cinsi Köpek

Labrador köpekler, en çok tercih edilen evcil hayvanlar arasında yer alır. Bu canlılar, insanlarla beraber karada ve denizde zaman geçirmeyi sever. Yüzme etkinliğinden mutluluk duyar. Su kuşlarını avlama konusunda üstün yetenekleri vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Enerjik Köpek Irkları

4. Chesapeake Bay Retriever Köpek Cinsi

Kalın ve yoğun tüyleri, bu köpeklerin suya karşı dirençli olmalarını sağlar. Çift kat tüyleri vardır. Sıcak ve soğuk havalara karşı onu koruyan tüyleri, aynı zamanda mükemmel bir su direnci sağlar. Bu cins köpekler aslen su kuşlarını avlamak için geliştirilmiştir.

5. Nova Scotia Duck Tolling Retriever Köpek Cinsi

Yüzmeyi seven köpek cinsleri söz konusu olduğunda bu listede Nova Scotia Duck Tolling Retriever köpekler de yer alır. Kanada’nın en değerli köpek ırklarından biridir. Bu benzersiz köpekler, suda zaman geçirmeyi çok severler. Balıkçılara yardım etmek ve av köpeği olarak kullanılmak için yetiştirilmiş canlılardır.

6. Newfoundland Köpek Cinsi

Newfoundland

Bu nazik hayvanlar, suyu çok seven köpeklerdir. Büyük ırk köpekler grubunda olan Newfoundland köpek ırkı, esasen balıkçıların en büyük yardımcıları olmuşlardır. Sudaki hayvanları ve insanları kurtarma becerileri de bulunmaktadır. Bu güçlü köpekler, suda usta bir şekilde gezinebilirler. Ve zor durumlarda insanlara yardım edebilirler. Çok sezgisel canlılardır. Hayat kurtarıcı olabilirler.

7. Curly-Coated Retriever Köpek Cinsi

Yüzmeyi seven köpek cinsleri arasında öne çıkan ırklardan biridir. Kıvırcık tüyleri ve suda yüzebilme yeteneği ile dikkat çeker. Kıvırcık yapıdaki tüyleri, suda yüzerken bu köpeklerin vücut ısılarının korunmasına olanak tanır. Uzun bir süre su köpeği olarak görev yapmıştır. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmeleri önemlidir.

8. Boykin Spaniel Köpek Cinsi

Güney Amerika’ya özgü olan bu köpekler, sudaki aktiviteler için çok uygundur. İyi bir aile köpeği olabilir. Suda vakit geçirmek isteyenler için çok iyi arkadaş olur. Atletik bir vücuda sahiptir. Perdeli ayak parmakları ve yüzme için mükemmel olan kompakt vücudu, onu su aktiviteleri için ideal bir köpek yapar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede En İyi Alan Koruma Köpeği

9. Schipperke Köpek Cinsi

Yüzmeyi seven köpek cinsleri listemizde Schipperke köpek ırkı da yer alıyor. Bu sevimli köpekler su aktiviteleri için uygun bir tüy ve vücut yapısına sahiptir. Belçika’da ortaya çıktı. Bekçi köpeği ve kemirgen yok edici olarak kullanıldı. Gemilerde ve tersanelerde popüler bir seçimdi. Küçük boyutlu olmasına karşı son derece korkusuz, çevik ve enerjik bir köpektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.