Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Akvaryum Kurulumu İçin Gereken Malzemeler

09.10.2022
1.325
Abone Ol 
Akvaryum Kurulumu İçin Gereken Malzemeler

Akvaryum kurulumu için gereken malzemeler, yeni bir akvaryum kurmayı düşünenler tarafından merak ediliyor. Balıklar çoğunlukla telaşsız ve bakımı kolay olan evcil canlılar olarak düşünülür. Balıkların çok fazla bakım gerektirmediği doğrudur. Ancak bir akvaryum kurmak, ciddi bir iştir. İhtiyaç duyulan tüm akvaryum ürünlerini tedarik ederek, balıklarınıza muazzam bir yaşam alanı sunabilirsiniz.

Akvaryum Kurulumu İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Akvaryum Kurulumu İçin Gereken Malzemeler

Bakımsız bir akvaryum, balıkların yaşamını riske atabilir. Bu sebeple, akvaryum kurmadan önce nelere ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Akvaryum kurulumu için gereken malzemeler için aşağıdakilere göz atabilirsiniz:

1. Akvaryum

Sahip olduğunuz alana ve balıklarınızın sayısına göre ideal boyutta bir akvaryum seçmelisiniz. Cam akvaryumlar çoğu kişinin ilk tercihi olur. Fakat akrilik malzemeden elde edilen akvaryum çeşitleri daha kullanışlı ve uzun ömürlü bir deneyim sunar.

2. Akvaryum Işıklandırması

Akvaryum için gereken malzemeler arasında bir diğeri de akvaryum aydınlatması oluyor. Aydınlatma seçenekleri arasında LED ampuller, floresan, akkor ve halojen yer alır. LED ve floresan ampuller en çok kullanılanlar arasındadır. Çünkü bunlar daha az maliyetlidir ve elektrik faturasından tasarruf sağlamanıza olanak tanır.

3. Akvaryum Filtrasyon Sistemi

Filtrasyon sistemi, akvaryum için kritik bir ekipmandır. Balıkları sağlıklı tutmak adına su kalitesini iyileştirir. Bundan dolayı en iyi akvaryum filtresi modellerine yatırım yapmanızı tavsiye ederiz. Filtre hususunda mevcut birçok farklı seçenek olmasına rağmen en çok kullanılanlar akvaryum iç filtre ve akvaryum dış filtre olmaktadır. Tercih edeceğiniz filtrenin boyutu, akvaryumun boyutu ile uyumlu olmalıdır. Akvaryumdaki bütün suyu saatte en az dört defa filtreleyen bir sistem seçmeniz önemli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Tank Sendromu Nasıl Önlenir?

4. Akvaryum Isıtıcı

Akvaryum kurulumu için gereken malzemeler arasında akvaryum ısıtıcı da var. Her balık türünün sağlıklı kalması için gereksinim duyduğu bir sıcaklık aralığı vardır. Eviniz her daim balıklar için uygun sıcaklıkta olmayabilir. Bir akvaryum ısıtıcı ile balık dostlarınıza ideal su sıcaklığı sunabilirsiniz. Aynı şekilde akvaryum soğutucu da akvaryumdaki suyun sıcaklığını düşürmeniz için ihtiyaç duyduğunuz ürünlerden biridir.

5. Akvaryum Termometresi

Akvaryum suyunun kaç derece olduğunu öğrenmek için akvaryum termometresi kullanabilirsiniz. Böylelikle suyun sıcaklığı hakkında fikir sahibi olabilir ve buna uygun şekilde hareket edebilirsiniz.

6. Akvaryum Su Düzenleyiciler

Su, akvaryuma dahil edilmeden evvel klordan arındırılması gerekir. Klor, amonyak ve ağır metallerden dolayı suyun kalitesi düşebilir. Akvaryum su kalitesini iyileştirmek için akvaryum su düzenleyiciler kullanabilirsiniz.

7. Akvaryum Test Kitleri

Akvaryum kurulumu için gereken malzemeler listesinde yer alan akvaryum test kitleri, akvaryumdaki nitrat, amonyak, nitrit ve PH gibi bileşenleri test etmek için kullanılan önemli ekipmanlardan biridir. Özellikle yeni kurulmuş bir akvaryumun su kalitesini ve sudaki bileşenleri ölçmek önemlidir. Uygun su kalitesini elde etmek, akvaryumdaki balıkların sağlığını korumak amacıyla önem arz eder.

8. Akvaryum Dekor Malzemeleri

Akvaryum için süslemeler, kişisel zevkinize göre farklılık gösterir. Mağaralar, canlı bitkiler, kum ve çakıllar, kayalar gibi birçok farklı seçeneğiniz var. Akvaryum dekor malzemeleri ile evinizde harika bir akvaryum görünümü elde etmeniz mümkün olabilecektir.

9. Akvaryum Motorları

Akvaryum kurulumu için gereken malzemeler listesinde akvaryum motorları da bulunmaktadır. Bu ekipmanın temel fonksiyonu akvaryum içinde basınç oluşturmaktır. Böylece hava ve dalga sirkülasyonu elde edilebilecektir. Bu da doğal ortamın taklit edilmesine ve balıklar için uygun bir yaşam alanının oluşturulmasına izin verecektir.

10. Balık Yemleri

Balıklar için en temel malzemelerden biri de şüphesiz ki balık yemleri olur. Balıkların sağlığını koruyacak ve onların daha uzun süre yaşamasına yardımcı olacak kaliteli balık yemleri arasından seçim yapmanız gerekmektedir. Bununla beraber, balığınızın türüne uygun yemlere yönelmelisiniz. Japon balığı besleyenler, Japon yemi satın almalıdır. Aynı şey diğer balık cinsleri için de geçerlidir. Tercih edeceğiniz balık yeminin vitamin ve mineraller bakımından zengin olması çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beta Balığı Özellikleri ve Bakımı Hakkında 7 Bilgi
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.