Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bakımı Kolay Balık Türleri Hangileri?

09.02.2023
1.240
Abone Ol 
Bakımı Kolay Balık Türleri Hangileri?

Bakımı kolay balık türleri, özellikle ilk kez balık sahibi olacakların ilgisini çekiyor. Genel olarak tüm balıklar kolay bakılabilen canlılardır. Ancak küçük balık cinslerinin bakımı nispeten daha kolaydır. Daha az bakım gereksinimi olan balık türlerini sıraladık.

Bakımı Kolay Balık Türleri

Bakımı Kolay Balık Türleri

Bir akvaryum kurmayı planlıyorsanız; bakımı kolay balık türleri ilginizi çekecektir:

1. Plati Balığı

Akvaryum hobisine yeni başlayanlar için çok uygun olan Plati balıkları, akvaryumların popüler canlılarından biridir. Rengarenk görünümleri ve sevimli halleriyle bir adım öne çıkarlar. Bu balıkların hızlı bir şekilde çoğaldığını da eklemeliyiz. Kaliteli pul yemler ile beslenmeleri gerekir.

2. Lepistes Balığı

Bakımı kolay balık türleri arasında yer alan Lepistes balıkları, akvaryum hobisinin mihenk taşlarından biridir. Bu balıklar canlı doğurur ve sık olarak çoğalırlar. Eğer balıklarınızın çoğalmasını istemiyorsanız; dişi ve erkek lepistesi aynı akvaryuma koymamalısınız.

3. Zebra Balığı

İki renkli görünümü ile fark yaratan Zebra balığı, beş veya daha çok gruplardan oluşan akvaryumlarda yaşamayı sever. Sosyal ve uyumlu bir balıktır. Besleyici balık yemleri tüketmesi önemlidir. Böylece uzun ömürlü ve sağlıklı olacaktır.

4. Neon Tetra Balığı

En popüler küçük balıklar listesinde yer alan Neon Tetra balığı, parlak mavi ve kırmızı çizgileri ile göz alıcı bir görüntü sergiler. Akvaryumunuza renk katacak bir balık arıyorsanız; muazzam bir seçimdir. Yaşam alanı bakımlı ve temiz olmalıdır. Bu nedenle akvaryum bakım ve temizlik ürünleri ile rutin bakım gerektirir.

5. Minnow Balığı

Bakımı kolay balık türleri listemiz Minnow balığı ile devam ediyor. Parlak tonlarıyla dikkat çeken bu balıklar son derece sevimli ve uyumlu balıklardır. Japon balığı ve Zebra balığı ile aynı akvaryumda tutulabilir. Akvaryum bitkileri olan bir yaşam alanı bu balıklar için uygundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Nasıl Temiz Kalır?

6. Rasbora Balığı

Gövdesinin arka bölümündeki siyah sembolle farklı bir görüntü sergileyen Rasbora balığı, minik, sevimli ve sosyal bir balıktır. Oldukça barışçıldır ve pek çok balık türü ile uyum içinde yaşayabilir.

7. Japon Balığı

Akvaryumların öne çıkan balık türlerinden biridir. Ağırlıklı olarak kırmızı-turuncu renklidir. Canlı görünümü ve sosyalliği ile bilinir. İyi koşullarda bakılırsa uzun süre yaşayan Japon balıkları, esasen Japon yemi ile beslenmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.