Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Burmilla (Silver Burmese) Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Burmilla (Silver Burmese) Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Burmilla kedileri Silver Burmese cinsi olarak da geçen özel bir ırktır ve hem enerji dolu hem de uysal bir ırk olarak öne çıkar. Bu ırkın kendine has görünümü ve özellikleri onların tam anlamıyla bir ev kedisi olması için uygundur. Irk hakkında detaylı bilgi yazımızın devamında!

Burmilla (Silver Burmese) Karakter Özellikleri

Burmilla

Burmilla ırkına mensup olan kediler oyuncu ve aktif yönleri ile göze çarparlar. Bu kedilerin en belirgin karakter özelliklerinden biri aşırı hareketli olmalarıdır. Bu nedenle de oyun oynamaya ve farklı aktiviteler yapmaya oldukça meraklıdırlar.

Sahibine düşkün olan, zeka seviyesi yüksek ve hareketli bu kediler çocuklar ile de çok iyi anlaşabilirler. Sahibinin duygularına ve söylediklerine karşı duyarlı ve ilgili olan ırk, sahiplerinin sözünden çıkmamak için özenle çaba gösterir. Onlara kızdığınız zaman bunu anlayarak üstelemezler ve baskın gelmeye çalışmazlar. Sizinle bir nevi duygusal iletişimde bulunabilen bu kediler her koşulda yanınızda olacak sevimli ve ilgili bir dosttur.

Meraklı ve oyuncu yapıya sahip olan bu hareketli kedi ırkı evdeki kapıları açabilir, zaman zaman aşırı hareketli olmaları nedeniyle istemeden de olsa yaramazlık yapabilir. Bu durumda onları uyarırsanız sizi anlayarak davranışı tekrarlamaz ve kolaylıkla eğitilebilirler. Oldukça zeki olan Burmilla ırkı, istenmeyen durumlara karşı kolaylıkla eğitim alabilir ve tuvalet eğitiminin tamamlanması da kısa sürede gerçekleşebilmektedir. En kaliteli kedi tuvaleti modelleri için online petshop sayfamıza göz atabilirsiniz.

Burmilla (Silver Burmese) Tarihçesi

Asya kökenli olan Burmilla kedileri, dişi bir Burmese ve erkek bir Chinchilla Persian kedisinin çiftleşmesinden üremiştir. Burmese sahibi olan biri, kedisine uygun bir eş bulana kadar onun çiftleşmesini önlemek için kedisini bir odaya kilitlemiş ancak kapı yanlışlıkla açılınca bir Chinchilla Persian ile çiftleşen anne Burmese kediden Burmilla dünyaya gelmiştir. Yetiştiricilerin kısa sürede odak noktası haline gelen bu eşsiz güzellikteki kedinin daha sonrasında hızlı şekilde çoğaltılması ve yetiştirilmesi sağlanmıştır.

Burmilla (Silver Burmese) Fiziksel Özellikleri

Burmilla kedilerinin yüzleri kesin hatlar içermez, geniş ve kısa bir yüz yapısına sahip oldukları söylenebilir. Bu kedilerin burun bölümlerine doğru uzayan üçgen şeklinde bir kafa yapıları vardır. Uçları yuvarlak olan kulak yapıları onların ayırt edici özelliklerinden biridir. Bu kedilerin kürkleri farklılık gösterebilir. Gümüş ya da altın rengi üzerine çikolata, beyaz, krem gibi farklı renkler olabilir. Ayrıca arka bölümleri ve kuyrukları karın bölgelerinden daha koyu renge sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Chartreux Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Kısa, ince, düz ve parlak tüylere sahip olan Burmilla kedilerinin gözlerinin rengi de farklılık gösterebilir. Özellikle de parlak ve canlı yeşil tonlarda olan gözler farklı kedilerde kehribar rengi, krem ve alacalı koyu yeşil olarak da görülebilir. Tıpkı kürk rengi gibi gözlerin rengi de değişik olabilmektedir. Bu kedilerin ayırt edici özellikleri yoğun gümüş renkli tüyleri ve uçları yuvarlak gelen orta boyuttaki ya da büyük boyuttaki kulaklarıdır.

Burmilla (Silver Burmese) Bakımı

Burmilla kedilerinin bakımı sanılanın aksine korkulduğu kadar zor değildir. Yalnızca bu kedilerin tüylerinin düzenli şekilde taranması gerekir. Bunun için kaliteli bir kedi tarağı kullanmanız önemlidir. Bu sayede kedinizin kürkündeki ölü tüyleri arındırmanız mümkün olabilir. Haftada iki ya da üç kez tüylerini taramanız ya da belli aralıklar ile tüy toplama eldiveni ile kedinizin kürkündeki dökülmüş olan tüyleri toplamanız yeterli olabilir.

Dişlerin her kedide olduğu gibi düzenli şekilde fırçalanması gerekir. Günlük olarak diş temizliği yapmanız dişlerin sağlığının uzun süre boyunca en iyi şekilde korunmasını sağlayabilir. Ayrıca gözlerin etrafının ve yüzün tamamının da en azından iki günde bir nemli ve temiz bir bez ile silinerek temizlenmesi kedinizi göz hastalıklarından korumanız için oldukça önemlidir.

Burmilla cinsi kedinizin temizliğini yapacağınız zaman kafasını suya sokmadan banyo yaptırın ve yüz bölgesine su değmemesine özen gösterin. Bu sırada kedinizin vücudunu yıkarken kediler için uygun olan kedi şampuanlarını tercih edebilirsiniz. Birkaç günde bir kedinizin kulaklarını nemli ve temiz bir bez ile silerek kulak temizliğini de sağlayabilirsiniz. Kaliteli ve en iyi kedi temizlik ve banyo ürünleri için TIKLAYINIZ!

Burmilla cinsi kedilerin temizliğine destek olması adına, kedinizin tuvalet kabını her gün temizlemeniz, kumunu da birkaç günde bir değiştirmeniz önerilir. Bu sayede kedinizin bakterilerden uzak kalmasını sağlayabilirsiniz. Tuvaletini, mama ve su kaplarını düzenli olarak yıkamanız, bu alanlarda bakteri barınmasını engeller ve kedinizin sağlığını destekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Piresi İnsana Geçen Bir Şey midir?

Burmilla Kedisinin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Burmilla ırkına mensup olan kediler başka kedilerle ve çocuklarla yakın bağ kurabilirler. Oyuncu ve hareketli yapıları nedeniyle bu kediler özellikle de diğer kediler ile iyi şekilde anlaşabilir, keyifli vakit geçirebilirler. Dost canlısı karaktere sahip farklı kediler ile bir arada yaşamayı sorun etmeyen cins, oyuncu yapıları gereği çocuklar ile de güzel iletişim kurabilirler.

Çocuklu ailelerin tercih edebileceği hareketli ve dost canlısı Burmilla kediler, basit oyuncaklar ya da objeler ile oynamaktan keyif alırlar. Bu yüzden de çocuklar ile kısa sürede güzel dostluklar kurabilirler. Aynı evin içinde farklı evcil hayvanlar ile yaşamayı dert etmeyen bu ırk, yavruluk döneminden itibaren farklı evcil hayvanlar ile büyürse köpekler ve kediler ile çok iyi anlaşabilir. Özellikle de köpekler ile sıkı dostluklar kurabilen Burmilla kedilerin aktif, sosyal ve eğlenceli yapıları onların farklı dostluklar kurmasına yardımcıdır.

Burmilla Kedilerde Beslenme

Kilo alma eğilimi olan bu kedilerin obeziteye ya da diyabete sahip olmaması için sağlıklı ve dengeli şekilde beslenmesi gerekir. Aktif bir gün geçirerek dengeli şekilde beslenmeleri sağlanırsa kilosu da kontrol altında tutulabilir. Bu nedenle kedinizle evde keyifli oyunlar oynayarak onun aktif kalmasını sağlayabilir, dilerseniz kedinizin gün içinde aktifliğini koruması için ona tırmalama direği gibi farklı oyuncaklar alabilirsiniz.

Beslenme programında dikkatli olmanız gerekir. Kedinizin kilo alma eğilimi olabileceği için tahıl içeriği az olan mamaları tercih etmeniz tavsiye edilmektedir. Ayrıca tüy sağlığını desteklemesi için Omega 3 ve Omega 6 içeriklerini barındıran mamaları seçebilirsiniz. Buna ek olarak taurin içerikli kedi mamaları kedilerin görme ve kalp fonksiyonlarına da katkı sağladığından mamalarda taurin içeriğinin olmasına özen gösterebilirsiniz.

Burmilla (Silver Burmese) Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Aktif, sosyal ve neşeli yapıları ile öne çıkan bu kediler hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Bu sorulara ve cevaplarına göz atalım:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Kedi Beslemenin Faydaları Nelerdir?

Burmilla Kedilerin Yatkın Olduğu Bir Hastalık Var Mı?

Silver Burmese kedilerin obeziteye ve kilo almaya yatkınlıkları mevcuttur. Bu kedilerin kilo almaya olan yatkınlıklarına dikkat etmek ve beslenme programlarını da obeziteye olan yatkınlıklarına yönelik şekilde düzenlemek gerekir. Daha az tahıllı ya da tahılsız mamaları seçerek kedinizin alacağı günlük enerji düzeyini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca kilo almaya yatkın olan bu kedileri gün içinde oyunlar ve kedi oyuncakları ile aktif tutarak kilo almalarını da engelleyebilirsiniz.

Burmilla Kedilerin Ayırt Edici Özellikleri Nelerdir?

Silver Burmese olarak bilinen Burmilla kedilerinin en ayırt edici özelliği gümüş renkli parlak ve canlı tüyleridir. Bunun yanı sıra Burmilla ırkına ait olan kedilerin kulakları uçlara doğru yuvarlak olacak şekilde gelir ve orta ya da büyük boyutta kulakları olabilir. Bu özellikler onların diğer kedilerden ayırt edilmesine yardımcı olan belirleyici özellikleridir.

Burmilla Kedileri Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama 13 – 19 yıl ömre sahip olan bu kedilerin düzenli bakım ve sağlıklı beslenme ile 19 yıldan uzun süre yaşadığı da bilinmektedir. Kedinizin temizliğine, beslenmesine, kilosuna ve sahip olduğu ya da olabileceği rahatsızlıklara dikkat etmeniz, onun ömrünü ciddi şekilde etkileyebilir. Kedinize sağlıklı ve uzun bir yaşam sunmak için kontrollerini düzenli şekilde gerçekleştirmeniz ve kedinizin bakımını en iyi şekilde sağlamanız önerilir. Bu sayede 20 yılı aşkın süre boyunca kediniz ile keyifli ve sıkı bir dostluk sürdürebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.