Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kaplumbağa Akvaryum Suyu Neden Yeşil Olur?

10.06.2023
2.406
Abone Ol 
Kaplumbağa Akvaryum Suyu Neden Yeşil Olur?

Kaplumbağa akvaryum suyu, kimi zaman yeşile dönebilir. Bu durum kendi başına pek zararlı olmayan alglerin bir sonucudur. Buna ek olarak, su kaplumbağası akvaryumunun yeşil su barındırması başka birçok sorunu da işaret edebilir. Bundan dolayı problemi ele almak önemlidir. Bu tür su problemleri oluştuğunda akvaryum boyutu ve filtreleme yöntemleri gözden geçirilmelidir.

Kaplumbağa Akvaryum Suyu Yeşilliğini Teşvik Eden Koşullar

Kaplumbağa akvaryumlarında algler, aşırı büyüme eğilimi gösterir. Çünkü su kaplumbağalarının ürettiği atıklar, algler için besin fonksiyonu konumundadır. İlk önce, akvaryumunuzun yeteri kadar büyük olduğundan emin olmalısınız. Çok küçük bir akvaryum, yüksek oranda konsantre atık bileşenlere sebebiyet verebilir ve yosun gelişimini teşvik edebilir. Akvaryumunuz aşırı küçük ise su kalitesini korumak daha da zorlaşır. Bu da su kaplumbağasının sağlığını riske atar.

Kaplumbağa Akvaryum Suyu

Kaplumbağa Akvaryumunda Doğru Filtreyi Kullanmalısınız.

Kaplumbağa akvaryum suyu için doğru akvaryum filtresi kullanmak önem arz eder. Akvaryumunuzun boyutundan üç-dört kat daha büyük akvaryumlar için üretilmiş filtre sistemlerini tercih edebilirsiniz. Kaplumbağalar ekstra filtrelemeye gereksinim duyarlar. Ayrıca filtreyi düzenli olarak temizlemelisiniz. Bu işlem sırasında aşırı sıcak su kullanmamalısınız. Aksi durumda filtre sistemindeki yararlı bakteriler zarar görebilir. Kaplumbağaların atık ürünlerinin parçalanması için faydalı bakterilere de ihtiyaç bulunur.

Kaplumbağa Akvaryumu İçin Aydınlatma

Kaplumbağa akvaryum suyu, akvaryum aydınlatma sisteminden de etkilenir. Aydınlatma çok uzun süre kullanılıyor ise suyun rengi bir zaman sonra yeşile dönebilir. Işıklar günde 10-12 saatten daha fazla açık kalmamalıdır. Akvaryum lambalarının uzun saatler boyunca açık kalması ise yosun oluşumuna katkıda bulunur. Bu durum aynı zamanda su kaplumbağalarının strese girmelerine sebebiyet verebilir. Aydınlatmanın az süre kullanılması, kaplumbağanın sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden de günde 10-12 saat aydınlatma yeterli olacaktır.

Kaplumbağa Akvaryumunun Temizliği

Kaplumbağa akvaryum suyu, düzenli olarak temizlenmeyen akvaryumlarda yeşile dönebilir. Kaplumbağa yemleri ve çeşitli atıkların suda birikmesi sonucunda suyun kalitesi minimuma iner. Akvaryumu temiz tutmak, su kalitesi açısından hayati önem taşır. Yosun oluşumunun önlenmesi, rutin akvaryum bakımı ile elde edilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dünyanın En Büyük Kaplumbağaları Hangileri?

Akvaryum bakım ve temizlik ürünleri kullanarak, su kaplumbağasının yaşam alanını en azından 1-2 haftada bir temizlemelisiniz. Düzenli su değişimleri yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Akvaryumdaki yosunları tam anlamıyla ortadan kaldırmaya çalışmak beyhudedir. Amacınız algleri kontrol altına almak olmalıdır. Daha da önemlisi su kalitesini iyileştirmeye yoğunlaşmalısınız. Akvaryum su düzenleyiciler ile de akvaryum suyunun kalitesini iyileştirebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.