Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Alışveriş Listesi

Abone Ol 
Kedi Alışveriş Listesi
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2049.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Yetişkin ve yavru kedi ihtiyaç listesi nedir? Bir kedi sahiplenecekseniz kedi alışveriş listesi işinize yarayabilir. Kedi ihtiyaçları fiyatları ürünlere göre değişiklik gösterir. Yavru kedi alışverişi ile siz de evde kedi beslemek için gerekli malzemeler listesini tedarik edebilirsiniz. Bu sayede kedi dostunuzun genel ihtiyaçlarını karşılarken, onun iyi koşullarda yaşamasını mümkün kılabilirsiniz. Şimdi kediler için gereken malzemeler listesine bir göz atalım.

Kedi Maması

Kedi maması en elzem kedi ürünleri arasında yer alır. Kedi mamaları farklı aroma ve çeşitlerde üretilir. Kedi maması, kedinizin yaşına ve ırkına uyumlu olmalıdır. Kuru kedi maması, kedinizin ağız yapısına uymalı ve kediniz bu mamayı kolay şekilde tüketebilmelidir. Kuru kedi mamalarının besin değeri yüksek olmalıdır. Bu sayede kediniz ihtiyaç duyduğu besin bileşenlerini mamasından almalıdır.

Konserve kedi maması, en çok tercih edilen ikinci mama türüdür. Yaş kedi maması olarak da bilinen bu mama türü yumuşak bir formdadır. Tek başına tüketilebileceği gibi kuru mamalarla karıştırılıp da kediye sunulabilir. Kedi konservesi aynı zamanda kedi ödülü şeklinde de kediye verilebilir. Balıklı, biftekli, sebzeli, tavuklu, meyveli gibi çeşitli konserve mamalar üretilmektedir. Kedinizin damak tadına hitap eden bir yaş mama ile onu beslemeniz tavsiye edilir. Kedi konservelerinin en büyük avantajı da nem içeriğinin yüksek olmasıdır. Yoğun nem içeriği sayesinde bu mamalar kedinizin sıvı alımına katkıda bulunur.

Kediler için önemli olan bir diğer mama türü de ödül mamalardır. Kedi ödülleri kedinizin eğitimine de destek olmaktadır. Kedi maması kediye aşır miktarda verilmemelidir. Aksi halde kediniz fazla kalori alabilir ve kilo sorunları yaşayabilir. Bu nedenle de kedi ödülleri kediye eğitim sürecinde verilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Anemi Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

Kedi Kumu

Kedi alışveriş listesi arasında kedi kumu önemli yer tutar. Kedinizin tuvalet deneyimini bir üst noktaya taşıyan bu kumlar, temiz ve hijyenik bir şekilde tuvalet deneyimi vadeder. Kedi kumları farklı form ve kokularda üretilir. Bazı kedi kumları kokusuzdur. Kedinizin herhangi bir alerjisi bulunuyor ise ona kokusuz kumlardan alabilirsiniz. Kedi kumları sayesinde iç mekandaki kötü koku oluşumu da önlenmiş olur.

Kedi Tuvaleti

Kedi alışveriş listesi kedi tuvaleti ile devam ediyor. Kedinizin tuvalet deneyimini iyileştirmek için ona kedi tuvaletlerinden mutlaka almalısınız. Bu sayede kediniz nereye tuvaletini yapacağını öğrenir ve tuvalet kabını benimser. Böylece eviniz de kirlenmemiş olur. Otomatik, açık, kapalı kedi tuvaleti gibi çeşitli ürünler arasından uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Kedi Alışveriş Listesi

Kedi Mama ve Su Kabı

Kedinizin mama yeme deneyimini bir üst noktaya ulaştıracak bir ürün varsa o da kesinlikle kedi mama ve su kapları olmaktadır. Çelik mama kapları, en çok tercih edilen kedi ürünleri arasında sayılır. Bu kaplar son derece dayanıklıdır ve uzun ömürlüdür. Paslanmaz çelikten elde edilen bu ürünler, kedinizin sağlıklı şekilde beslenmesine izin verir.

Seramik kedi mama kapları bir diğer seçenektir. Kaliteli malzemeden elde edilen bu ürünler, pek çok farklı tasarım seçeneği sunar. Plastik mama ve su kapları da bulunmaktadır. Kaliteli plastik içeren bu mama kapları ile kedinizin sağlığı en iyi şekilde desteklenir. Otomatik kedi mama ve su kabı da son zamanlarda oldukça popülerdir. Siz evde olmadığınız zamanlarda da kedinizin düzenli beslenmesine izin veren bu kaplar, su tüketim konusunda da ek fayda yaratır.

Kedi Yatağı

Kedi alışveriş listesi arasında yer alan kedi yatakları oldukça önemlidir. Kedinizin konforlu bir şekilde dinlenmesi ve uyuması söz konusu olduğunda kedi yataklarının önemi bir hayli fazladır. Kedi yatağı sayesinde kedinizin rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle bazı kediler gün içinde uzun saatler uyurlar. Bir kedi yatağı kedi dostunuzun uyku ve dinlenme deneyimini iyileştirme hususunda avantaj yaratır. Kedi yatağına yatırım yapmadan evvel, ürünün kaliteli bir markaya ait olduğundan emin olmalısınız. Yatak, kedinizin sağlığını riske atacak bir malzeme içermemelidir. Böylece kedinizin sağlığı korunmuş olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Tüy Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Kedi Tasması ve Künyeleri

Kedi alışveriş listesi arasında önemli bir yer tutan kedi tasması ve kedi künyesi, kedinizin güvenliği için önemlidir. Özellikle kedi künyeleri, kedinizin güvende kalması söz konusu olduğunda bir adım öne çıkar. Kedinizin isminin ve sizin iletişim bilgilerinizin yazılı olduğu bu ürünler, kedinizin kaybolması durumunda tekrar size kavuşmasını mümkün kılar. Benzer durum kedi tasması modelleri için de geçerlidir. Kedi tasmaları, kedi boyun tasması ve kedi göğüs tasması gibi farklı şekillerde üretilir. Kedinize uygun bir model seçtiğinizden emin olmalısınız.

Kedi Oyuncakları

Kedi oyuncakları da kedi alışveriş listesi için önemlidir. Kedinizin zihinsel gelişimi açısından kedi oyuncakları önemlidir. Kedinizin eğlenceli vakit geçirmesini sağlayan oyuncaklar ile onun mutlu olmasını da sağlayabilirsiniz. Kedi dostunuzun günlük aktifliğine destek olacak oyuncaklar seçmelisiniz. Kedi oyuncağı çeşitleri arasından seçim yaparken, ürünün kaliteli bir markaya ait olmasına ve kedi dostunuzun sağlığını riske atacak maddeler içermemesi dikkat etmelisiniz.

Kedi Tarağı ve Fırçaları

Kedi alışveriş listesi kedi tarakları ile devam ediyor. Kedinizin tüy ve deri bakımı için mutlaka özel kedi tarakları ve kedi fırçaları kullanmalısınız. Özellikle bazı kedi dostlarımızın tüyleri aşırı dökülür. Bunun önüne geçmek için mutlaka kaliteli taraklar ile düzenli tımar yapılmalıdır. Kediniz kendi tüylerini kendisi tımar etse dahi yine de düzenli bakım ve temizlik önemlidir. Kedi tarakları ile bakım yapmak, kedinizin çeşitli tüy ve deri rahatsızlıklarına yakalanmasını önlerken, diğer yandan parlak ve sağlıklı tüylere kavuşmasını mümkün kılar.

Kedi Taşıma Çantası

Kediniz ile yolculuk yapacaksanız, bu yolculuğun uzun veya kısa olması fark etmeksizin onu güvenli bir şekilde taşımanız önemlidir. İşte bu aşamada kedi taşıma çantaları devreye girer. Kedinizin boyutuna uygun bir taşıma çantası ile onunla seyahat etmeniz önerilir. Bu sayede hem yolculuk kolay olur hem de kediniz güvende kalmış olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kumu Nasıl Kullanılır? Kedi Kumu Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.