Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Rhodesian Ridgeback adını omurgasından aşağı inen büyük sırtından ve geldiği yerden alır. Av ve bekçi köpeği olmak için geliştirilmiş büyük bir safkandır. Diğer isimleri Afrika Aslan Köpeği ve Afrika Aslanı Tazısı şeklindedir.

Rhodesian Ridgeback Köpek Karakter Özellikleri

Bu oldukça zeki bir köpektir, yabancılara karşı çekingendir ancak sahiplerine ve ailesine çok sadıktır. Yaramaz olabilir, fakat sevecen ve iyi huyludur. Çok uyanıktır ve çok koruyucu olduğu için harika bir bekçi köpeği olur. Cesurdur ve gerekirse sizi savunmak için harekete geçer.

Cins, yeni sahiplere göre bir köpek değildir. Onunla başa çıkmak ve ona doğru eğitimi sağlamak için deneyimli insanlara ihtiyacı var. Kendine güvenen bir köpektir. Bağımsız olmayı sever. Doğru sahipleri olan itaatkar bir köpektir ancak enerjiktir ve yeterince egzersiz yapmazsa yıkıcı olabilir.

Genel olarak iyi yetiştirilmiş bir Ridgeback agresif olmaz ve başkalarına meydan okuması muhtemel değildir. Hassas bir köpek olduğundan sert muamele önerilmez. Ayrıca uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmaz ve ayrılık kaygısı yaşayabilir.

Rhodesian Ridgeback Köpek Tarihçesi

1800’lerde Güney Afrika’daki Boer çiftçileri tarafından, aile için bir yiyecek avlayabilen, aynı zamanda bir arkadaş olurken onları güvende tutmak için bekçi olabilecek bir köpek olarak yetiştirildi. Buradaki fikir, bölgenin aşırı sıcaklıklarıyla da başa çıkabilen ve düşük miktarda yiyecek ve su ile hayatta kalabilen bir köpek yetiştirmekti. Başlangıçta küçük hayvanları avlamak ya da yaralı hayvanları avlamak için yetiştirilmişlerdi.

Çiftçiler, Danua, Mastiff ve Bloodhound gibi daha büyük köpeklerin yanı sıra Khoikhoi adlı yerel bir yarı vahşi köpeği tercih ettiler. Cinsin belirgin sırtı, Khoikhoi’den geliyor. Ayrıca diğer daha büyük hayvanları avlamak için kullanıldılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  70 Maddede Köpekler Hakkında Her Şey

1922’de ilk Ridgeback Kulübü kuruldu ve orijinal cins standardı belirlendi. 1927’de Güney Afrika Kennel Birliği tarafından tanındı. 1952’de Büyük Britanya Rhodesian Ridgeback Kulübü kuruldu ve 1954’te Kennel Club tarafından tanındı.

Rhodesian Ridgeback Köpek Fiziksel Özellikleri

Bu cins, büyük bir köpektir. Üstte düz, geniş bir kafa ve uzun, güçlü bir burnu olan, kaslı bir köpektir. Kahverengi veya siyah burnu vardır ve bazen siyah bir dili de olabilir. Kahverengi, yuvarlak gözleri ve aşağı sarkan orta uzunlukta kulakları bulunur. Kulaklar tabanda daha geniştir ve daha sonra uca doğru incelir.

Göğsü derindir ve biraz kıvrılan uzun bir kuyruğu vardır. Tüy paltosu yoğun ve kısadır. Kırmızı, buğday, beyaz, gri ve altın gibi farklı tonlarda gelir. Tabii ki, omurgası boyunca uzanan sırtı var. Bunun üzerine tüyleri, katın geri kalanına zıt yönde ilerler.

Rhodesian Ridgeback Köpek Bakımı

Bu cins, düşük ila ortalama tüy döken bir köpektir. Orta derecede tımar ve bakıma ihtiyaç duyacaktır. Tüy ceketi kısa ve pürüzsüzdür, bu nedenle sert kıllı bir fırça kullanarak fırçalamak kolaydır. Her gün bir köpek fırçası ile tımar edilmesi en iyisidir. Evin etrafında biraz tüy dökebilir. Sadece bir köpek şampuanı kullanarak ihtiyaç duyduğu zamanlarda banyo yaptırılmalıdır. Genelde onu silmek için nemli bir bez kullanabilirsiniz.

Ayrıca ağız sağlığının iyi olması, diş çürümesi ve ağız kokusunun önlenmesi için haftada en az iki veya üç kez dişlerini fırçalatmalıdır. Aktivitesi ile doğal olarak yıpranmıyorsa tırnaklarını kesmeniz önemlidir. Kendiniz yapabilirsiniz, ancak dikkatli olun ve ne kadar kesmenin uygun olduğunu bildiğinizden emin olun. Köpek tırnak makası ile köpeğinizin tırnaklarını güvenli şekilde kesebilirsiniz. Haftada bir kez kulak enfeksiyon bulguları açısından kontrol edilmelidir. Köpek kulak temizleyicileri alabilir ve kulakları haftada bir kez temizlemek için pamuklu bir top kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Havlaması Nasıl Engellenir?

Bu oldukça aktif bir köpektir. Mutlu ve sağlıklı olmak için her gün düzenli egzersiz ve zihinsel uyarıya ihtiyaç duyacaktır. Hareket etmek için alana ihtiyacı olduğundan, oynamak ve koşmak için araziye veya geniş bir bahçeye erişimi olması gerektiğinden apartman yaşamı için en uygun değildir.

Günde en azından uzun yürüyüşler için dışarı çıkarılmalıdır, ancak yürüyüş, koşu, bisiklet ve benzeri aktivitelerinizde de size eşlik edebilir. Çok fazla dayanıklılığa sahiptir ve eğitim ile harika bir egzersiz ortağı olabilir. Yüksek av sürüşü, aksi halde hareket eden her şeyi avlamaya gideceği anlamına geldiğinden, yürürken tasmalı olduğundan emin olun. Her gün yeterince uyarı almıyorsa, çok sıkılabilir ve yönetilmesi çok zor olabilir. Ona eğlenceli köpek oyuncakları sunarak, mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Rhodesian Ridgeback Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Cins, sosyalleşme ve eğitim ile çocuklarla çok iyi anlaşabilen bir köpektir. Onlarla sevecen ve oyuncu olabilir ve özellikle birlikte büyüdüğü çocuklarla arası iyidir ve kendilerini koruma duygusuna sahiptir. Küçük olanlar bazen kazara devrilebilir, bu nedenle gözetim iyi bir fikirdir.

Yüksek av sürüşüne sahiptir. Sosyalleşme ile evdeki diğer evcil hayvanlar işle iyi anlaşabilir. Ancak bahçede garip kediler veya küçük hayvanlar varsa, güvenli değildirler. Aynı cinsiyetten köpeklerle, özellikle de diğer kısırlaştırılmamış erkek köpeklerle iyi anlaşamayabilir.

Rhodesian Ridgeback Köpeklerde Beslenme

Rhodesian Ridgeback, her gün yaklaşık 3 ila 4 fincan kaliteli kuru köpek maması ile beslenmeli ve maması, en az iki öğüne ayrılmalıdır. Her köpeğin mama tüketim miktarı, büyüklüğüne, metabolizmasına, aktivite düzeyine, yaşına ve yapısına bağlı olarak değişebilir. Yiyeceklerini sevme eğiliminde olduklarından fazla yemediğinden emin olun.

Rhodesian Ridgeback Köpek Eğitimi

Olumlu bir yaklaşım kullanan deneyimli sahipler için Rhodesian Ridgeback’i eğitmek orta derecede kolaydır. Bu, işlerin kademeli olacağı, ancak çok zorlayıcı olmayacağı anlamına gelir. Bağımsız bir yanı var, ancak başarınızın anahtarı, patron olduğunuzu ve her şeyde tutarlı olduğunuzu açıkça belirtmektir. Kendi yoluna gitmesine izin vermeyin. İkramlar, övgü ve teşvik sunun, fakat kararlı olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pug Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

İyi eğitim almasının yanı sıra, mümkün olduğunca erken sosyalleşmesine de çok dikkat etmelisiniz. Farklı insanlara, yaşlara, hayvanlara, köpeklere ve yerlere maruz kaldığından emin olmak, kendine güvenen ve güvenilir bir köpeğe sahip olmanın anahtarıdır.

Rhodesian Ridgeback Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında en çok sorulan sorular ve cevapları:

Rhodesian Ridgeback Köpek Irkının Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları Var Mı?

Rhodesian Ridgeback, 10 ila 12 yıllık bir ömre sahiptir ve bu, büyüklüğündeki köpeklerin ortalama ömründen biraz daha kısadır. Yine de oldukça dayanıklı bir köpektir ancak eklem displazisi, kistler, hipotiroidizm, şişkinlik, mast hücre tümörleri ve dermoid sinüs gibi yatkın olabileceği bazı sağlık sorunları vardır.

Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı Soğuk İklimlerde Yaşar Mı?

Bu köpek ırkı orta derecede soğuk iklimlere dayanabilir. Aşırı soğuk havalar ona uygun değildir.

Rhodesian Ridgeback Köpekler Apartman Yaşamına Uygun Mu?

İçeride o kadar aktif olmadığı için bir daireye uyum sağlayabilir, ancak ideal olarak bir avluya ihtiyacı vardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.