Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Büyümeyen Köpek Cinsleri

Abone Ol 
6 Maddede Büyümeyen Köpek Cinsleri

Büyümeyen köpek cinsleri sıklıkla merak ediliyor. Ailenize bir köpek dahil etmeyi planladığınızda, herhangi bir cins iyi bir seçenektir. Ancak bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, büyük ve dev ırk köpekler ile zorlanabilirsiniz.

Diğer yandan küçük köpekler her ortama uyum sağlar ve büyük ırklara oranla daha uzun ömürlüdürler. Bazı küçük ırk köpekler daha fazla enerjiye sahip olabilir. Yine de bu evcil canlıları istediğiniz her yere götürebilirsiniz. Şimdi büyümeyen köpek cinsleri hangileridir açıklayalım.

Büyümeyen Köpek Cinsleri

Büyümeyen köpek cinsleri

Küçük köpek ırkları hakkında akılda tutulması gereken en önemli konu, bu köpeklerin sahipleri ile yakın bağlar kurma eğiliminde olduklarıdır. Bu yüzden de ayrılık kaygısına karşı eğilimli olurlar. Tıpkı büyük köpekler gibi itaat eğitimine ve sosyalleşmeye ihtiyaç duyarlar. Bu sevimli köpekler otoriter ve inatçı olabilirler. Onlara ideal şekilde eğitim vermek ve bakım gereksinimlerini karşılamak büyük önem arz eder.

Minik ırk köpekler büyümeyen köpek cinsleri arasında sayılıyor. Bunlardan en popüler olanları:

1. Pomeranya Köpek Irkı

Pomeranya köpek cinsi, yetişkinlik döneminde en çok 4 kilo civarında olur. Çok sevecen, oyuncu ve meraklı köpekler olan bu dostlarımız, en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri olur. Küçük boyutlarına rağmen çok iyi bekçi köpeği olan Pomeranya, şüpheci doğası nedeniyle evini ve ailesini en iyi şekilde korur.

Bu köpek ırkı, eski dönemlerde karda kızak çeken köpekler olarak kullanılmıştır. Bu yüzden vahşi ruhu, onun bağımsızlığını ve inatçılığını ifade ediyor. Bu köpek ırkının sağlıklı kalması için en iyi köpek mamaları ile beslenmesi son derece önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Border Collie Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

2. Chihuahua Köpek Irkı

Büyümeyen köpek cinsleri arasında yer alan Chihuahua ırkı köpekler o kadar küçük olurlar ki ağırlıkları 3 kiloyu geçmez. Küçük boyutlarına rağmen bekçi köpeği olarak da işlev görebilirler. Aynı zamanda sevecen, sadık ve hassas oldukları için harika bir dost olabilirler.

İzin verildiğinde otoriter yapıları öne çıkar. Çok fazla itaat eğitimi ve sosyalleşmeye gereksinim duyarlar. Çok küçük boyutlu köpekler olsalar da son derece enerjik yapıları ile dikkat çekerler. Günde 20-30 dakikalık egzersize gereksinim duyarlar. Köpek oyuncakları ile oynamaktan mutluluk duyarlar.

3. Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Büyümeyen köpek cinsleri listesinde Yorkshire Terrier köpeklerden de söz edilebilir. Birçok küçük köpek ırkı gibi bu cins köpekler de büyük bir kişiliği küçük bir vücuda sığdırır. Yoldan geçen bir kediyi kovalamaktan ya da yabancı bir köpekle kavga etmekten asla çekinmez. Son derece maceracı, vahşi ve cesur bir köpektir.

Sık olarak havladıkları bilinir. Bu yüzden havlama konusunda eğitim verilmelidir. Bu süreçte köpek eğitim ürünleri mutlaka kullanılmalı ve eğitimin verimli geçmesi sağlanmalıdır.

4. Brüksel Griffon Köpek Irkı

Büyümeyen köpek cinsleri arasında bir diğeri de Brüksel Griffon. Bu köpek ırkının ortalama ağırlığı 10-12 kg civarında olur. Bu yüzden kucağınızda veya köpek taşıma ürünleri ile onu kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Apartman daireleri için de ideal olan köpek ırklarından biridir.

Çok sevecen ve cana yakın olan bu cins köpekler, sahiplerine oldukça bağlıdır. Boyutları nedeniyle hassas oldukları tahmin edilse de esasen atletik bir vücuda sahiptirler. Egzersiz yapmaktan ve diğer evcil hayvanlarla vakit geçirmekten hoşlanırlar. Yalnız kalmayı sevmezler. Sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına besleyici kuru köpek mamaları, konserve mamalar ve ödül mamaları ile beslenmeleri şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğim Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım?

5. Malta Terrier Köpek Irkı

Büyümeyen köpek cinsleri arasında sayılan Malta Terrier, en popüler köpek ırklarından biridir. Bu köpeklerin çoğu 3-4 kilo ağırlığındadır. Sevecen, çekici ve oyuncu olmalarıyla bilinirler. Akıllı ve zeki bir köpek ırkı olan Malta Terrier, sahibini memnun etmeye isteklidir.

Ancak inatçı bir karaktere sahip olan bu köpek cinsi iyi bir şekilde eğitilmelidir. Sosyalleşmeleri de son derece önemlidir. Olumlu pekiştirme ve köpek ödül maması ile eğitim alabilirler.

6. Papillon Köpek Irkı

Sosyal, aktif, oyuncu ve sevecen köpek ırkları arasındadır. İnsanlarla ve diğer evcil hayvanlarla vakit geçirmekten hoşlanır. Papillon köpek eğitimi ise oldukça kolaydır. Bu nedenle sıklıkla tercih edilen evcil köpek cinslerinden biridir.

Küçük boyutu sebebiyle öyle görünmese de iyi bir bekçi köpeği olabilir. Sık havladıkları için bu konuda eğitime gereksinim duyarlar. Sağlıklı beslenmesi en önemli konulardan biridir. Bu köpek ırkının refah ve mutluluk içinde yaşaması adına ona kaliteli konserve köpek mamaları, kuru mamalar ve ödül mamaları sağlanmalıdır. Bu sayede sağlıklı bir yaşam sürmesi mümkün olabilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.