Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Evcil Kedi Cinsleri

Abone Ol 
9 Maddede Evcil Kedi Cinsleri
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Evcil kedi cinsleri hangileri? Kediler, en iyi evcil dostlarımız arasında yer alır. Bağımsızlığına düşkün olan bu canlılar, aynı zamanda sevecen ve oyuncu olurlar. Eğer kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız ve hangi ırkı tercih edeceğinizi bilmiyorsanız; en popüler kedi ırklarını bu yazıda keşfedebilirsiniz.

Evcil Kedi Cinsleri

Evcil Kedi Cinsleri

Melez kediler harika bir seçim olsa da çoğu insan safkan kedileri tercih ediyor. Kedilerin bakım gereksinimleri ve karakteristik özellikleri de bu seçimi etkiliyor. En yaygın evcil kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. İran Kedisi

Fars kedisi olarak da bilinen bu ırk kediler, asil karakteri, güzel görünümü ve sevecenliği ile bir adım öne çıkar. Dünyanın en yaygın kedi ırklarından biridir. Çok özel bir karaktere sahiptir. Uzun tüyleri düzenli olarak kedi tarağı ile bakım gerektirir.

2. Siyam Kedisi

Sizi çok iyi anlayan ve diğer kediler kadar bağımsız olmayan bir kedi cinsi arıyorsanız; Siyam kedisi ideal bir seçim olacaktır. Evcil kedi cinsleri arasında yer alan bu ırk, ince bir görünüşe, sevecen ve sadık bir karaktere sahiptir. Kısa tüyleri çok fazla bakım gerektirmez. Sağlıklı kalması için bu ırkın kaliteli kedi mamaları ile beslenmeleri şarttır.

3. Maine Coon Kedisi

Özellikle büyük boyutlu kedileri sevenler için iyi bir alternatiftir. Tıpkı İran kedisi gibi dikkat gerektiren bir tüy bakımına gereksinim duyar. Bu kedi cinsinin göstermiş olduğu tüm sevgi ve nezaket, her dakika özveriye değer. Bütün aile üyeleri için iyi bir seçimdir. Protein, mineraller ve vitaminler bakımından yoğun olan kuru kedi maması, konserve kedi maması ve ödül mamalarla beslenmesi gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Egyptian Mau Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

4. Ragdoll Kedisi

Ev yaşamına mükemmel şekilde uyum sağlayan evcil kedi cinsleri arasında yer alır. Son derece popüler bir kedi ırkıdır. İri yapılı, evdeki insanlar tarafından sevilmekten hoşlanan ve ailesi ile iyi vakit geçirmeyi seven bir cinstir. Büyük kedi isteyenler için iyi bir seçimdir. Besleyici yaş kedi maması, kuru ve ödül mamalar ile beslenmesi önemlidir.

5. Mavi Rus Kedisi

Evcil kedi cinsleri arasında bulunan mavi Rus kedisi, kedileri seven fakat evinin tüylerle dolu olmasını istemeyenler için mükemmel bir ırktır. Kısa tüylere sahiptir. Bu yüzden de bakımı oldukça kolaydır. İnce bir fiziği, sahibine karşı sadık bir karakteri vardır. Kedi oyuncakları ile oynamaktan çok hoşlanır. İnsanlarla iletişimi iyidir.

6. Sibirya Kedisi

Sibirya kurdu, köpekler arasında en sevilen cinslerden biri olduğu gibi Sibirya kedisi de evcil kedi cinsleri arasında popülerdir. Sibirya ormanlarındaki kedilerin evcil kediler ile melezlenmesi yoluyla elde edilmiştir. Sahibine karşı çok sevecen, sakin ve dost canlısıdır. İri yapılıdır ve tüyleri gürdür. Düzenli olarak tüy bakımına gereksinim duyar.

7. Somali Kedisi

Habeş kedi ırkından gelen cins, uzun tüylerinden ötürü biraz vahşi bir görünüm sunabilir. Canlılığı ve zekası ile ön plana çıkan ırk, en popüler evcil kedi cinsleri listesinde yer alır. Çok oyuncu ve aktif bir kedidir. Koşmak ve oynamak için geniş alanlara gereksinim duyar. Protein ve enerji bakımından zengin olan kuru, konserve ve ödül kedi maması ile beslenmesi gerekir.

8. American Bobtail Kedisi

Diğer kedilere oranla daha küçük bir kuyruk yapısına sahiptir. Bakımı kolay olan kedilerden biridir. Her daim eğlendirmeyi seven ve oyuncu bir karaktere sahip olan bir kedidir. Aktif olmayı sever. Diğer kedilerle ve başka evcil hayvanlarla çok iyi anlaşır. Sosyalliğe düşkündür. Protein oranı yüksek olan kedi maması ile beslenmesi şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  British Shorthair Özellikleri Nelerdir?

9. Ankara Kedisi

En gizemli ve asil kedilerden biridir. Birçok kişi tarafından en iyi evcil arkadaş olarak kabul edilir. Herkesin sevgisini ve ilgisini kazanmayı başaran bu kedi ırkı, aynı zamanda kolay bakım gerektirir. Bu nedenle de sıklıkla tercih edilen evcil hayvanlardan biri olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.