Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamster Türleri Nelerdir? Hamsterlar Hakkında Bilgiler

05.02.2021
2.031
Abone Ol 
Hamster Türleri Nelerdir? Hamsterlar Hakkında Bilgiler

Eviniz içerisinde hamster beslemeye karar verdiyseniz ilk önce bu sevimli dostlarımızın türlerini ve genel özelliklerini öğrenmeniz lazım. Bu canlılar ile alakalı olarak ne kadar fazla bilgi edinirseniz ev ortamınıza hangi hamsterın uygun olduğunu bulmanız da kolaylaşacaktır. Hamster türleri nelerdir konulu içeriğimiz başlıyor!

Gonzales Hamster

Hamster Türleri

Masada Duran Gonzakes Hamster

Hamster türleri arasında en çok dikkat çekenlerden biri hiç şüphesiz ki Gonzales hamster olmaktadır. Son derece hareketli bir yapıya ve kişiliğe sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Kısa boylu olurlar. En çok da 10 santimetreye kadar uzayabilirler. Ağırlıkları da en fazla 70 gram olur. Kendilerini her zaman yalayarak temiz hale getirirler.

Genel manada çevreden bir temizlemeye ve bakıma ihtiyaç duymazlar. Bu hamster, elde durmayı sevmez. 2,5 sene yaşarlar. Sevdiğiniz esnada nazik davranmalısınız. Yoksa korkabilirler. Korkutmamak için daha sakin hareket etmeye ve öyle de davranmaya özen göstermelisiniz. Aksi halde kötü durumlar meydana gelebilir.

Roborovski Hamster

Hamster Türleri

Hamster türleri arasında en sık dikkat çekenlerden bir diğeri de Roborovski hamster olmaktadır. Bu sevimli dostlarımız ise Moğolistan ve Çin kökenli olmalarıyla dikkat çekmektedir. Ülkemiz genelinde de her zaman sevilen bir hamster türü olurlar. Amerika ve Avrupa dolaylarında son derece popüler bir canlıdırlar. Genel olarak sebze ve meyve tohumları tüketmeyi severler. Hatta bu tür besinleri yerken çok iyi hissederler.

Ara sıra beslenme düzenlerine yeşillik de ilave edebilirsiniz, unutmayın. Bu beslenme rutini neredeyse tüm gıda gereksinimini fazlasıyla karşılar. İsterseniz hamster yemi ile de karnını doyurabilirsiniz. Bu şekilde tüm ihtiyaç hissettiği besin değerlerine kavuşabilir. Yaşam süreleri ise en fazla 3 sene oluyor. Daha iyi bakılırlarsa daha fazla yaşayabilirler. Fakat ömürleri normal sürenin iki katına da çıkmaz.

Avrupa Hamsterı

Hamster türleri

Doğada Avrupa Hamsteri

Hamster türleri içerisinde en büyük yapıya sahip olanı bu hamster olmaktadır. Diğer türlerine nazaran çok daha iridir. 30 santimetreye kadar uzayabilirler. Karın kısımları siyahtır. Yüz ve sırtları ise kahverengi olur. Avrupa hamsterının yan kısımları beyazdır. Bu renk ayırımı ise onları diğer hamsterlardan farklı yapıyor. Ayrıca çok da sevimli görünüyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanın Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Doğu Avrupa dolaylarında toprağın alt kısmında da yaşam sürebilen bu hamster türünü çiftçiler sevmez. Ömürleri ise 2,5 seneyi bulur. Evde beslemek niyetindeyseniz ona ayrı bir alan oluşturmanız gerekir. Birçok hamster türü gibi bu hamster da gündüzleri uzunca uyur. Geceleri ise hep uyanık gezer. Hareketlidir. Oyuncaklarla oynamaya bayılır.

Kemirgenler hakkında diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.