Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kelebek Balığı Özellikleri ve Bakımı

27.10.2023
729
Abone Ol 
Kelebek Balığı Özellikleri ve Bakımı

Kelebek balığı, en güzel ve en renkli balıklardan biridir. Tuzlu su akvaryumları için uygundur. Kelebek balığının bakımı çaba ve dikkat gerektirir. Bu sevimli balıklarla ilgili bilinmesi gerekenleri açıkladık.

Kelebek Balığı Genel Özellikleri Nedir?

Tuzlu su balıkları arasında yer alan kelebek balıkları, en renkli ve karmaşık desenli üyelerden biridir. Estetik güzelliği ile insanları etkiler. Bu minik boyutlu balık, aslen Pasifik, Hint ve Atlantik okyanuslarına özgüdür. Tropik ve subtropikal alanlarda bulunur.

Uzunluğu 12-22 cm arasında olabilir. Gündüzleri aktiftir ve beslenir. Geceleri ise dinlenmeyi tercih eder. Genel olarak gruplar halinde kalmayı tercih eden bir balıktır.

Kelebek Balığı Görünüşü Nasıldır?

Kelebek Balığı

Kelebek balıklarının görünüşü oldukça ilgi çekicidir. Parlak ve çarpıcı desenler içerir. Popüler seçimlerden biri olmasının sebebi de görsel çekiciliği olabilir. Akvaryumları renklendiren bir türdür. Bu balıkların çoğunluğu siyah, sarı, turuncu, mavi, beyaz gibi canlı desenlere sahiptir.

Pek çok kelebek balığının gözlerinin üstünde koyu renkli şeritler vardır. Yanlarda ise yuvarlak noktalar konumlanır. Küçük alanlara kolayca ulaşmasını sağlayan uzun bir burnu bulunmaktadır. Bu sayede pratik şekilde yemek bulma şansı elde edebilir.

Kelebek balıkları melek balıklarına çok benzer. Ancak melek balıklarının uzun burunları yoktur ve boyutları biraz daha büyüktür.

Kelebek Balığı Davranışı ve Mizacı Nasıldır?

Kelebek balıklarının çok çeşitli alt türleri vardır. Davranış ve uyumluluk ise türe bağlı olarak değişir. Genel olarak konuştuğumuzda ise gruplar halinde yaşamaktan memnun olurlar. Bu balıkların tek eşli olduğu bilinir. Ömür boyu eşiyle avlanır, birlikte yaşar ve yüzer. Bu yönüyle ender balıklardan biridir.

Kelebek balıkları iyi yüzerler. Göğüs alanlarında yüzgeçlerin bulunması, onların çok hızlı bir şekilde hareket etmelerini sağlar. Küçük boyutundan dolayı minik alanlara bile saklanabilir. Çoğu kelebek balığının utangaç olduğu söylenir. Yaşam alanı yeteri kadar büyük olduğu sürece, barışçıl balıklar ile uyumlu bir şekilde yaşar.

Kelebek Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Kelebek Balığı

Kelebek balıkları, yalnızca balıkların olduğu akvaryumlarda iyi şekilde yaşar. Diğer akvaryum canlıları ile aynı ortamda tutulması önerilmez. Bu sevimli balıklar için kurulacak olan akvaryumda dekor malzemeleri olabilir. Çünkü saklanmayı seven bir balıktır.

Kelebek balıkları büyük akvaryum gerektirir. Büyük akvaryumlar, onlara yüzmek için bol miktarda alan sağlar. Akvaryum su sıcaklığının 24-26 derece olması idealdir. Suyun sıcaklığını ayarlamak için akvaryum ısıtıcı ve soğutucu kullanabilirsiniz. Ayrıca kelebek balıkları 8-12 karbon sertliğine ve 8,1-8,4 PH seviyesine ihtiyaç duyar. Akvaryum su düzenleyiciler ile suyun kalitesini iyileştirebilirsiniz.

Kelebek Balığı Beslenme İhtiyacı Nedir?

Bu rengarenk balıkların beslenmesine özen gösterilmesi oldukça önemli bir detaydır. Tıpkı insanlar gibi balıkların da dengeli ve sağlıklı beslenmeye gereksinimi olur. Dolayısıyla kelebek balığınızın uzun ömürlü ve sağlıklı kalması için ona besin bileşenleri yönünden zengin balık yemleri sunmalısınız. Günde birkaç kez beslenmeleri gerekir.

Kelebek balıklarının yaşamak için akvaryuma ve kaliteli beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu balıklar normal şartlarda mercanlar, deniz anemonları, kabuklular ve planktonlar ile beslenirler. Bu yüzden de onları et bazlı yemler ile besleyebilirsiniz. Kurutulmuş canlı yemler gibi yiyecekler ile sağlıklı beslenmeye devam ederler.

Kelebek Balığı Bakımında Bunları Unutmayın

Kelebek balıkları genel olarak dayanıklı canlılardır. Akvaryum yaşamına kolayca uyum sağlarlar. Ayrıca bu balıklar parazit enfeksiyonlarına karşı biraz savunmasızdır. Bundan dolayı balığınızın akvaryumu düzenli olarak temizlenmelidir. Balığınızın temiz ve hijyenik bir alanda yaşaması, onun ömür süresini etkileyecektir.

Farklı kelebek balığı türlerini aynı akvaryuma koyabilirsiniz. Çünkü bu balıklar son derece uyumludur ve çoğu balığa göre daha az agresiftir.

BİR YORUM YAZIN

Δ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

© zoo.com.tr - 2024