Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kış Aylarında Köpek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Kış Aylarında Köpek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Kış aylarında köpek beslenmesi dikkat ve özveri gerektirir. Genellikle ne yersek o olduğumuz söylenir. Aynı şey köpekler için de geçerli. Köpeğimize iyi bir beslenme düzeni sağlarsak, bu durum tüylerinin parlaklığından ruh haline ve genel vücut sağlığına kadar her bir detaya yansır. Ve köpek dostlarımızın metabolizmaları dengelendiği zaman, kendilerini daha iyi hissederler ve mutluluk seviyeleri artar. Peki, kışın köpek beslenmesinde nelere dikkat edilmeli?

Kış Aylarında Köpek Beslenmesi

Kış Aylarında Köpek Beslenmesi

Kış aylarında köpek beslenmesi söz konusu ise köpeklerin beslenme düzenleri iyi organize edilmeli ve buna özen gösterilmelidir. Nasıl ki bizler kışın vücut ısımızı korumak için kalori alımımızı artırıyorsak, evcil hayvanların da buna gereksinimi vardır. Bununla beraber, köpekler bu süreçte hareketsiz bir yaşam tarzı nedeniyle kilo sorunu yaşayabilirler. Bu da obeziteye neden olabilir. Köpek tasması eşliğinde evcil dostunuzu rutin olarak yürüyüşlere çıkarmayı ve köpek oyuncakları ile daha aktif kalmasını sağlamayı ihmal etmemelisiniz.

Köpekler, özellikle de dev köpek ırkları genel olarak soğuğa karşı çok daha toleranslıdır. Fakat bu durum, soğuk algınlığı yaşamayacakları anlamına gelmez. Ayrıca, soğuk havalarda bağışıklık sisteminin düşmesi, daha sık hastalanmalarına yol açabilir. Bunu önlemenin en önemli yolu ise kış aylarında köpek beslenmesi konusunda bilinçli olmak ve köpeğe kaliteli köpek mamaları sunmaktır.

Kış aylarında köpekler için en iyi mama, dengeli bir bileşen içeren ve aşırı yoğun kalorisi bulunmayan mamalardır. Hem kuru köpek mamaları hem de yaş köpek mamaları tavuk, hindi, tavşan ve kırmızı et gibi kaliteli protein kaynakları barındırmalıdır. Balıklı köpek mamaları da ayrıca iyi bir protein kaynağıdır.

Kış aylarında köpek beslenmesi protein, vitamin ve mineraller yönünden zengin olan mamalarla gerçekleştirilmelidir. Köpeğe sunulacak olan mama, besin bileşenleri açısından tam ve dengeli olmalıdır. Bu sayede sağlıklı bir beslenme düzeni elde edilebilecektir. Porsiyon kontrolü de çok önemlidir. Köpeğe yoğun miktarda mama verilmemeli ve porsiyonlar öğünlere bölünmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Hayvan İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?

Hangi Köpeklerin Kış Aylarında Beslenmesine Daha Fazla Dikkat Edilmeli?

Normalde bir apartman dairesinde yaşayan ve ağırlıkları 10 kg’ı geçmeyen köpekler, soğuktan daha fazla korunacakları için kış aylarında da normal beslenmelerini sürdürebilirler.

Bununla birlikte, bağışıklık sistemi çok güçlü olmayan yavru ve yaşlı köpeklere özel dikkat gösterilmelidir. Bu tür köpeklerin beslenmeleri güçlendirilmelidir. Dengeli, tam ve zengin içerikli köpek mamaları ile kış aylarında köpek beslenmesi sağlanmalıdır.

Saint Bernard, Alman Çoban Köpeği, Dalmaçyalı Köpek, Golden Retriever gibi 10 kilogramdan ağır köpeklerde, özellikle hayvan evin dışında vakit geçiriyorsa, kış için özel bir beslenme düzeni hazırlanmalıdır.

Ve köpekler dışarıda kaldıklarında vücutlarının daha fazla ısı üretmeleri gerekir. Bunun için daha çok kalori harcarlar. Bu kaloriyi karşılamak amacıyla daha çok mamaya gereksinim duyarlar. Eğer ki bu köpeklerin mama miktarını artırmazsanız daha zayıf, keyifsiz ve hareketsiz hale gelebilirler. Bunu da göz ardı etmemelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.