Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerde Kulak Uyuzu Belirtileri ve Tedavisi

Abone Ol 
Köpeklerde Kulak Uyuzu Belirtileri ve Tedavisi

Kulak akarları, köpeklerde kulak uyuzu problemine neden olan bir tür bakteridir. Bu küçük parazitler cilt yağları ve kulak kiriyle beslenir. Bu da köpeklerin kulaklarına yerleşme nedenleridir. Peki, köpeklerde kulak akarı belirtileri ve nedenleri neler?

Köpeklerde Kulak Uyuzu Problemi

Kulak akarları, köpek ve kediler başta olmak üzere birçok hayvanda meydana gelebilir. Bu akarlar, yakın temas durumlarında hayvandan hayvana atlayabilir. Düşük ihtimal olsa da insanların kulak akarlarına yakalanma riski de vardır.

Kulak akarları, yoğun şekilde kulak kaşınmasına neden olan ve genellikle kulak enfeksiyonuna yol açan küçük cilt parazitleridir. Köpeklerde kulak enfeksiyonu, yaygın bir köpek sağlığı sorunudur ve alerjiler, maya, kulak akarları, bakteriler, parazitler, kulak kanalının derinliklerinde tüy büyümesi ve daha fazlasından kaynaklanabilir.

Herhangi bir köpek kulak uyuzu problemi yaşayabilir, ancak bunlar en çok yavru köpeklerde görülür. Bir köpeğin kulak uyuzu olmasının en yaygın yolu başka bir köpektir, ancak bakteriler evden, bahçeden ve çevreden de kapılabilir.

Köpeklerde Kulak Uyuzu

Köpeklerde Kulak Uyuzu Belirtileri

Evcil hayvanınızın kulak akarlarına sahip olduğuna dair belirtiler şunları içerebilir:

  • Köpeğin kulağında, başında ya da boynunda kaşıntı
  • Kulakları ve yüzü yere sürtme davranışı
  • Sık sık kafa sallama
  • Köpeğin kulağında kızarıklık, iltihaplanma ve çiziklerin oluşması
  • Hematom (kulak kepçesinin şişmesi)
  • Kulak içinde koyu renkli kalıntıların oluşması

Köpeklerde Kulak Uyuzu Teşhisi

Kulak akarlarının semptomlarını fark ederseniz, veterinerden randevu almanız önemlidir. Kulak akarı istilasının neden olduğu rahatsızlık, evcil hayvanınızın tedavi edilmediği takdirde dış veya iç kulağına zarar vermesine neden olabilir.

Köpeklerde Kulak Uyuzuhttps://blog.zoo.com.tr/wp-content/uploads/kopeklerde-kulak-uyuzu-3.jpg

Veteriner, kulaktaki bir maya veya bakteriyel enfeksiyonu yok etmek isteyecektir. Kulağın görsel muayenesi, akarların, iltihaplanmanın, enfeksiyonun ve kulaktaki diğer herhangi bir hasarın varlığını araştıracaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekte İshali Ne Keser? Köpeklerde İshal Rahatsızlığının Nedenleri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Teşhis, akarın görsel mikroskobik gözlemine dayanır. Veteriner, akarlar diğer bölgeleri istila edebileceğinden vücut, kuyruk ve pençelerdeki cildi de inceleyebilir.

Köpeklerde Kulak Uyuzu Tedavisi

Veteriner hekim kulak akarlarının varlığını teşhis ettiyse, kulakların temizlenmesi ve tedavi edilmesi gerekecektir. Kulaktaki hasar veya bakteriyel enfeksiyon, ek tedavi ve / veya antibiyotikler gerektirebilir. Köpeklerde kulak uyuzu tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

Köpeklerde Kulak Uyuzu

Köpek Kulak Temizleme

Veteriner hekimin, köpeğinize evde kullanım için bir kulak temizleyici yazması muhtemeldir. Günde bir kez kulak temizliği, köpeğinizin kulaklarındaki fazla kulak kiri ve kalıntıların temizlenmesine yardımcı olacaktır. Kulaklar, köpek kulak temizleme solüsyonu ile iyice temizlenmelidir. Kulak kanalına bu solüsyondan uygulayın ve köpeğinizin kulağına masaj yapın. Kulağın içini bir bezle silerek kurutun.

Köpek Kulak Damlası

Veteriner, iltihaplanmanın giderilmesi için köpek kulak damlası yazacaktır. Bu damla hem enfeksiyonun hem de ağrının yok olması için etkilidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.