Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşan Ne Yer?

23.02.2021
1.168
Abone Ol 
Tavşan Ne Yer?

Bugünkü yazımızda çok merak edilen bir konuya değinmek istedik. Birçok kişi, tavşan ne yer sorusunun cevabını merak ediyor. Biz de sizler için bu sorunun cevabını tüm detaylarıyla beraber araştırdık.

Tavşanlar, yeşillik tüketmeye bayılır. Eğer bir tavşan sahiplendiyseniz ona bol bol yeşillik vermeye özen gösterin. Tavşan en çok da marul yemeyi sever. Yetişkin ya da henüz yavru olan bir tavşana sahipseniz, ona bolca salatalık verin.

Tüm bunların yanı sıra beslenmesi açısından özel tavşan yemleri de verebilirsiniz. Bu yemleri yavru olduğu sırada verirseniz daha hızlı büyümesini desteklemiş olursunuz.

Bu canlılar herbivor beslenir. En çok da lahana ve havuç yemekten hoşlanmaktadırlar. Tavşanların nasıl beslendiklerine daha detaylı bir bakış atalım o zaman…

Tavşan Nasıl Beslenmektedir?

Yavru tavşanların beslenmesi son derece önemli ve hassas bir konu olarak irdelenebilmektedir. Doğduklarından 30 ila 45 gün sonrasında anne sütü ile beslenmeleri büyük önem taşımaktadır.

Eğer tavşanın annesi olan tavşan yanında değilse, tavşan yemleriyle beraber beslenme düzeni oturtulmaya başlanabilir. Tavşan ne yer sorusunun yanıtlarını böylece adım adım vermeye devam etmiş oluyoruz…

Yavru tavşanların düzenli bir biçimde beslenebilmesi konusunda özel yemler üretilmektedir. Kuru saman ve yonca yavru tavşanın beslenmesinde kullanılabilen besinlerdir. Palette ve saman tavşanın gelişmesi konusunda yardımcı olur.

Yavru olan tavşan tam iki hafta süresince bu gıdalarla beslenerek hızlı bir gelişme göstermeye başlar. Bunun yanı sıra gün içerisinde en az 500 ml temiz su içmesi gerekir. Su, en az bizler kadar tavşanlar için de büyük önem taşımaktadır.

Tavşanların mide bölgeleri son derece hassas bir yapıya sahiptir. Bunun sonucunda da verilen gıdalar her daim seçilerek verilmelidir. Bilmediğiniz besinleri tavşanınıza asla vermemeniz gerekiyor diyebiliriz. Verirseniz olumsuz durumlar gerçekleşebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İlkbaharda Tavşan Bakımı Nasıl Olmalı?

Bu biçimde A vitamini içermekte olan gıdalar verilerek tavşanın mide sağlığına iyi gelen gıdalar verilmesi gerekmektedir. Daha farklı olan gıdalar verilirse tavşan hasta olur ve ishal rahatsızlığı yaşamaya başlar. İshal, tavşanları ölüme kadar götüren kötü bir rahatsızlık olarak bilinmektedir.

Bu durumdan ötürü en çok da yavru bir tavşan sahiplendiyseniz muhakkak tavşanınıza doğumu itibarıyla özel yemler vermeniz gerekecektir. Ancak bu şekilde onun sağlığı konusunda kendinizden emin adımlar atabilirsiniz. Böylece tavşan her daim sağlıklı olur.

Tavşan ne yer sorusunun cevaplarına farklı bakış açılarıyla devam ediyoruz. Tavşanınız yetişkin hale gelene dek tuvalet eğitimi vermeniz zor olabilmektedir. Bundan ötürü sabırlı bir tutum sergilemeniz gerekiyor.

Tavşana tuvalet eğitimi verebilmek için kumla doldurulmuş bir tavşan kafesi içerisine tuvaletini yapmasına uzun bir süre boyunca izin verin. Tuvaletini hep orada yaptırın ki zaman içerisinde nereye tuvaletini yapabileceğini idrak etmeye başlasın. Sabırlı olmayı unutmayın.

Tavşanların En Sevdiği Gıdalar Neler Olmaktadır?

tavşan ne yer

Yeşillikler Arasında Bir Beyaz Tavşan

Tavşanlar en çok da otçul gıdaları tüketmekten hoşlanır. Marul, en sevdikleri gıdalar arasında yer alır. Bol bol marul tüketerek gelişimlerini desteklemiş olurlar. Bunun yanı sıra tavşanların hoşlandıkları bir diğer gıda türü de havuç olmaktadır.

Tavşanların çok sevdikleri diğer yiyecekler ise; elma, salatalık, yonca ve saman olarak sıralanabilir. Tavşan ne yer konumuzun sonuna geldik. Tavşanınıza sıraladığımız besinleri yedirebilirsiniz. Herhangi bir olumsuz durumda ise asla vakit kaybetmeden bir veterinere başvurmanızı öneririz.

Kemirgenler ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.