Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede En Sakin Köpek Cinsleri

Abone Ol 
8 Maddede En Sakin Köpek Cinsleri

Sakin köpek cinsleri, köpek sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Köpek cinsleri yalnızca şekil, boyut ve renk bakımından farklı olmazlar. Aynı zamanda köpek dostlarımızın mizacı da farklıdır. Bazı cinsler çok hareketli ve enerjik olurken kimi köpek ırkları da sakin bir mizaca sahiptir. Peki, sakin köpek ırkları hangileri? İşte en sakin köpekler…

En Sakin Köpek Cinsleri

Sakin Köpek Cinsleri

Bir köpek cinsinin sakin mi yoksa çok mu hareketli olacağı genellikle ırkın asıl amacına bağlıdır. Sakinliği etkileyen faktörler ise köpeğin boyutu ve günlük enerji ihtiyacının karşılanıp karşılanmamasıdır. Sakin köpek cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Bichon Frise Köpek Cinsi

Sakin köpek cinsleri arasında ilk sırada Bichon Frise var. Küçük boyutlu, eğlenceli ve normal düzeyde hareketli bir köpektir. Bu köpek ırkı her şeyden önce refakatçi olarak yetiştirildi. Bu sebeple de sakin bir mizacı ile öne çıkar. Sevdiği insanlarla birlikte zaman geçirmekten başka bir şey istemez. Kendine has tüy yapısı ile bilinir. Düzenli olarak köpek tarağı ile tüy bakımına gereksinim duyar.

2. Cavalier King Charles Köpek Cinsi

Tatlı ve sevecen bir köpektir. Popüler evcil hayvanlar arasında yer alır. Evde son derece sakin ve sevecendir. Çok fazla egzersize gereksinim duymasa da köpek tasması eşliğinde yürüyüşler yapmaktan hoşlanır. Günde en az iki saat yürüyüş yapması tavsiye edilir.

3. Pekinez Köpek Cinsi

Sakin köpek cinsleri arasında yer alan Pekinez köpekler, Çin’e özgü ancak bütün dünyada popüler olan evcil canlılardır. Tüylerinin doğal olarak uzamasına izin verilirse, tüyler yere kadar uzanabilir. Kaliteli köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile bakım ihtiyacı yerine getirilmelidir. Sakin mizacı ile bir adım öne çıkar. Çok fazla egzersize gereksinim duymaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Obezite Nedenleri Nelerdir?

4. Tibetian Spaniel Köpek Cinsi

Sevgi dolu köpeklerden biridir. Ailesine çok düşkündür. Canlı ve meraklı olan bu köpekler, evde sakin bir tavır takınırlar. Önceleri bekçi köpeği olarak kullanılıyordu fakat günümüzde evcil dost olarak tercih edilen bir ırktır. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

5. Clumber Spaniel Köpek Cinsi

Tüm Spaniel cinsleri arasında Clumber Spaniel en büyüğü ve en sakinidir. Avcılık görevi için yetiştirilen bir ırktır. Ancak son yıllarda evcil olarak tercih edilmektedir. Dayanıklı, sakin ve sevimli bir köpek cinsidir. Günlük yürüyüşleri ve köpek oyuncakları ile oynamayı çok sever. Arkadaş canlısı olduğunu da eklemeliyiz. Çocuklar ve diğer köpeklerle uyumludur.

6. Basset Hound Köpek Cinsi

Sakin köpek cinsleri listesinde bir diğeri de Basset Hound köpekler oluyor. Uzun sırtı ve kısa bacakları ile bilinen bu cins köpekler, esasen geyik avlamak için yetiştirilmiştir. Sağlam yapılı bir köpektir. Yavaş hareket eder. Günlük yürüyüşler bu köpeğin egzersiz ihtiyacını en iyi şekilde karşılar. Eğlenceli bir evcil arkadaştır. Protein yönünden zengin olan kuru köpek maması, yaş ve ödül mamalar tüketmesi önemlidir.

7. Newfoundland Köpek Cinsi

Dev görünümlü bu köpek, çoğu insanın favori evcil hayvanlarından biridir. Yumuşak ve sakin bir mizacı vardır. Egzersiz ihtiyacı günlük yürüyüşler dışında çok azdır. Nazik mizacı ile dikkat çeken bir köpektir. Mükemmel bir aile köpeği olduğunu belirtmeliyiz. Özellikle çocuklar ile arası harikadır. Çocuklar tarafından da çok sevilen bir köpek ırkıdır.

8. Great Pyrenees Köpek Cinsi

Sakin köpek cinsleri arasında Great Pyrenees köpekler de bulunuyor. Dev ırk köpeklerden biridir. Çok fazla egzersize gereksinim duymaz. Köpek tasması eşliğinde günlük yürüyüşlere çıkmak, bu köpek için yeterli olacaktır. Çok tüy döker ve bu yüzden tüy bakımı aksatılmamalıdır. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sibirya Kurdu Hakkında 6 Bilgi
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.