Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dişi Sultan Papağanı Özellikleri,Beslenme ve Eğitim

Abone Ol 
Dişi Sultan Papağanı Özellikleri,Beslenme ve Eğitim

Bugünkü yazımızda dişi sultan papağanı özellikleri hakkında birçok bilgi veriyor olacağız. Kökeni Avustralya olan bu papağanlar, ülkemizde bakılan papağan türleri içerisinde en bilinenidir. Bu papağanların zahmetsiz bir bakımı vardır. Bu şekilde hem aile bireylerine hem de yaşadıkları yere ayak uydururlar.

Kendilerine özgü bir görünümleri vardır. Yapıları gereği meraklı olurlar. Bu fonksiyonlarıyla eğitilmeleri de son derece basittir. Hatta papağan türleri içerisinde en kolay eğitim verilen tür bu papağanlar olmaktadır. Bu papağanlar 15 sene kadar yaşam sürebilir. İyi bir bakımla 22 sene bile yaşadıkları olmuştur.

Sultan Papağanı Renkleri Hangileridir?

Bu papağanların beyaz, gri ve sarı gibi birçok rengi vardır. Yanak kısımlarında ve kulaklarının belirli bölgelerinde turuncu tüylerin var olması onları öteki türlerden daha rahat ayırt edebilmeyi kolaylaştırır. Dişi sultan papağanı özellikleri konulu yazımıza sultan papağanlarında cinsiyet ayrımı konusuyla devam ediyoruz.

Sultan Papağanlarının Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Erkek olan sultan papağanları koyu renge sahip olarak dünyaya gelmektedir. Genel manada da erkek sultan papağanlarının göz kısımlarının etrafı sarı renkte tüylerle sarılıdır. Çok fazla konuşurlar, çeneleri bir hayli düşüktür. Gür seslidirler. Dişi olanlar ise soluk bir renkte doğar. Çok da sık konuşmazlar.

Sesleri daha ince olur. Sadece bazı kuşların ötüş şekillerini taklit edebilirler. Bu davranışları da nadiren gerçekleşir. Bu sebeple konuşma maksatlı bir kuş sahiplenme niyetiniz varsa bu kuş sultan papağanının erkek cinsiyetli olanı olmalıdır. Haydi gelin bu kuşların genel özelliklerine hep beraber bakalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Kaç Günde Yumurtlar?

Sultan Papağanlarının Genel Özelliklerine Dair Bilgiler

Ev ortamında bakılmakta olan diğer kuş çeşitlerine nazaran konuşmaya ve evcilleştirilmeye her zaman için daha uygun olan bu papağan türü, herkes tarafından sevilir. Dişi sultan papağanı özellikleri konumuz hız kesmeden devam ediyor. Sahibi ile oyun oynamaya bayılır ve her zaman sakin olur.

Genel manada insanlarla kısa sürede anlaşmaya başlar ve insanlarla yaşamaktan keyif alır. İnsanlardaki gibi bu papağanlarda da her papağanın karakteri kendine hastır. Sultan papağanlarının bazıları kolay şekilde eğitilebilir. Bazılarının eğitimi de zor gerçekleşir. Belirli bir sözcüğün manasını hemen öğrenme kabiliyeti vardır.

Bu papağanlar genel olarak üçüncü ay sonrasında konuşmaya başlıyor. Yalnızca birkaç kelime konuşabildiklerini bilmelisiniz. Dişi olan sultan papağanları sabit bir ses verebilir. Ses, tek sıra halindedir. Erkek olan sultan papağanları ise kapı zili ve korna sesi gibi birçok sesi çıkarabilir.

Davranışları ile çevrelerine bir şeyler anlatıp mesaj verebilirler. Bu papağanlar doğal yaşam alanlarında çok uzun süre boyunca uçabilir. Yaşadıkları yerden rahatsız oldukları esnada çığlık atma davranışı gösterirler. Doğada en sık görülen sultan papağanı çeşidi gri renge sahip olandır. Ayaklarında tüy yer almaz.

Sultan Papağanı Türleri Neler Olmaktadır?

Bu papağanların tam tamına 8 farklı türü vardır. Bu türlerin bazıları doğa ortamında mutasyona uğramış olan türlerdir. Bir bölümü ise üreticiler vasıtasıyla farklı türlerle çiftleştirilip mutasyona uğratıldı.

Her türün kendine has bir fonksiyonu bulunmaktadır. Evlerde beslemek için en çok seçilen sultan papağanı türlerini sizler için listeledik. Dişi sultan papağanı özellikleri konumuz hız kesmeden devam ediyor.

Albino Sultan Papağanı Özellikleri

Albino sultan papağanının bütün bedeni beyaz bir haldedir ve gözleri de her daim kırmızı olur. Bedeninde başka bir renk bulunmamasını asıl nedeni ise bu kuşlarda melanin pigmentinin var olmamasıdır. Bu papağanlara kolay şekilde rastlamak imkansızdır. Sayıca çok az olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağanlarda Isırma Problemi Nasıl Durdurulur?

Cinnamon Sultan Papağanı Özellikleri

Bu papağan türünün beden rengi ise açık gri olmaktadır. Cinnamon sultan papağanının kanatlarının kenar kısımlarında 2 cm kadarlık bir kalınlığa sahip olmasıyla bilinen beyaz renkli şeritler bulunmaktadır.

Yüz bölgelerinde ise turuncu renkli benekler vardır. Genel manada yüzleri cinsiyetlerine göre değişiyor diyebiliriz. Bu papağanların gaga kısımlarında ya da ayaklarında bir miktar siyah renk bulunabilir. Dişi sultan papağanı özellikleri konulu yazımız devam ediyor…

Lutino Sultan Papağanı Özellikleri

Bu papağanlar beyaz ve sarı renkte olurlar. Bunun yanı sıra turuncu benekleri de bulunmaktadır. Kanatlarında sarı renkler olabilir. Yüzlerinde de sarı renk görebilirsiniz. Hatta bedeni tamamen sarı renge bürünen Lutino sultan papağanları da görebilirsiniz. Ayakları ve gagaları pembe olur.

Normal Grey Sultan Papağanı Özellikleri

Bu sultan papağanlarının rengi koyu gridir. Üzerlerinde ise turuncu renkte benekler vardır. Kanat kenarlarında beyaz renk şeritler görülür. Yüz renklerini belirleyen unsur ise cinsiyetleridir. Normal grey sultan papağanlarının ayak ve gaga bölgelerinde siyah renkler vardır.

Kanat altlarından kuyruklarının son kısmına dek uzanmakta olan sarı renkli yatay türde çizgiler görülür. Bu papağanlar, en sık rastlanan sultan papağanlarından olmaktadır. Dişi sultan papağanı özellikleri konulu yazımız devam ediyor… Pearl sultan papağanına geçelim!

Pearl Sultan Papağanı Özellikleri

Bu papağanın tek bir tüyünde 2 farklı renk varır. Tüylerinin kök bölgelerine doğru bulunan renkler uçlara doğru gidildikçe değişir. Bu papağanı baba ve annesinin bağlı olduğu mutasyon dahilinde tüy renkleriyle sınıflandırabiliriz. Turuncu benekleri vardır.

Pied Sultan Papağanı Özellikleri

Vücutlarında beyaz, gri ve sarı renkler olan papağan türüdür. Kanat ve yüz renkleri açıktır. Kanatlarının üzerinde gri renkler görülür. Renk dağılımları kuştan kuşa değişir. Bu papağanların turuncu benekleri olur. Dişi sultan papağanı özellikleri konulu yazımızın sonuna geldik. Kuşunuzu her daim kaliteli bir papağan yemi ile besleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Macaw Papağanı Özellikleri ve Bakımı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.