Melek Balığı Hakkında 7 Bilgi

Daha önce pek çok sevimli melek balığı görmüş olabilirsiniz. Peki, onlar hakkında ne kadar bilginiz var? İşte bu balıklar hakkında en önemli bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
İlgili Başlıklar
1. Canlı Yiyecekleri ve Bitkileri Sever
Melek balığı ne yer? Melek balıkları canlı yiyecekleri ve bitkileri yer. Bu yüzden sağlıklı olabilmeleri için doğru yiyeceklerle beslenmeleri gerekir. Bu balıklar için formüle edilmiş peletlenmiş yiyecekler ve günlük pul yemler sunmak en iyisi olacaktır.
2. 25 Santime Kadar Büyüyebilir
İyi bakılan melek balıkları, yaklaşık bir buçuk yaşında iken 15 santim uzunluğa erişebilir. Çok büyük akvaryumlarda barındırılırsa ve aşırı kalabalık bir ortamda yaşamıyorsa 25 santime kadar uzayabilir.
3. Kendi Türleriyle İyi Anlaşır
Bu balıklar genellikler topluluk balığı olarak öne çıkar. Yani diğer çeşitli türlerle de yaşayabilir. Gençken daha uyumlu olan melek balıkları, olgunlaştıkça diğer türlere karşı saldırgan olabilir. Genellikle üreme zamanlarında daha da agresif olabilir. Erkekler, diğer erkeklerle eşleri için kavga edebilir. Dişiler ise yavrularını atıştırmalık arayan diğer erkek ve dişi balıklardan korurken agresif olabilir. Özellikle beta balığı, bu balıklarla aynı ortamda kalmamalıdır.
4. Akvaryumları Özel Koşullar Gerektirir
Melek balığını her zaman destekleyebileceğiniz en temiz, en büyük akvaryumda tutun. Çevik bir yüzücü olmayan bu balık türleri için suda aşırı akım oluşturmayan iyi bir filtreleme sisteminin bulunması gerekir. Doğru su koşulları, melek balığının üzerindeki stresi azaltır ve onu daha sağlıklı ve mutlu tutabilir. Uygun su koşullarıyla, ömrü on yıla kadar uzayabilir.
5. Yumurtlama Süreci
Dişi, yumurtalarını akvaryumun herhangi bir yerine düzgün sıralar halinde bırakmayı tercih eder. Erkek balık onu takip eder ve her yumurtayı ayrı ayrı döllemek için çalışır. Yumurta döllenirse yaklaşık iki gün içinde kuyruklarını kıpırdatmaya başladığını fark edeceksiniz. Yavrular yedinci gün civarında yuvalarından tamamen çıkar.
6. Dişi ve Erkek Aynı Görünüme Sahip
Bazı balık türlerinden farklı olarak, dişi ve erkek melek balıkları birbirine çok benzer. Her iki cinsiyetin de anal ve ventral yüzgeçleri arasında yer alan, papilla adı verilen bir organı vardır. Dişi yumurta taşırken papillası hafifçe büyür ve ucu körelir. Erkek, hamile bir dişi hissettiğinde, papillası da hafifçe büyür, ancak daha sivri bir uca sahiptir.
7. Birçok Türü ve Rengi Var
Orijinal tatlı su melek balığı, standart bir gümüş renktedir. Fakat zamanla, pek çok renk ve türde melek balığı yetiştirilmiştir. Bu balıkların beyaz, altın sarısı, mavi ve siyah gibi birçok renk çeşidi bulunur.