Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Apartman Yaşamı İçin Uygun Kuş Cinsleri

Abone Ol 
Apartman Yaşamı İçin Uygun Kuş Cinsleri

Kuş beslemeyi düşünenler, apartman yaşamı için uygun kuş cinsleri hakkında bilgi almak istiyor olabilir. Kuşların uçmaya ek olarak bilinen bir özelliği varsa, o da ötmeleridir. Bir kuşun ötmesi sahibi için müzik etkisi yaratsa da başkaları bundan rahatsızlık duyabilir. Bu yüzden apartmanda yaşayanlar için uygun olan kuş türlerinin bilinmesi önem arz eder.

Apartman Yaşamı İçin Uygun Kuş Cinsleri Hangileridir?

Apartman Yaşamı İçin Uygun Kuş Cinsleri

Apartman yaşamı için uygun kuş cinsleri, özellikle uysal ve minyondur. Herhangi bir kuşun sessiz olması, onun az bakım gerektirdiğini göstermez. Hala bol düzeyde günlük zihinsel ve fiziksel egzersize ihtiyaç duyarlar. Aynı şekilde besleyici kuş yemleri tüketmeleri de önem arz eder. Apartmanlar için ideal olan kuşlar:

Muhabbet Kuşu

Bu minik kuşlar gün boyunca ötme eğilimindedir. Fakat komşuları rahatsız edecek düzeyde sesli değiller. Kafes harici günlük oyun sürelerine ek olarak, muhabbet kuşunuz kafesi içinde de eğlenceli zamanlar geçirmelidir. Bundan dolayı kuş oyuncakları mutlaka kafeste bulunmalıdır.

Kanarya

Apartman yaşamı için uygun kuş cinsleri arasında bir diğeri de kanaryalar. Bu sevimli kuşların en belirgin özelliği şüphesiz ki eşsiz şekilde ötmeleridir. Buna rağmen kanaryaların ötüşü rahatsız edici ve aşırı gürültülü değildir. Bundan dolayı apartmanlar için tercih edilebilecek kuşlardan biridir. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmaları için kaliteli kanarya yemi tüketmeleri mühimdir.

Hint Bülbülü

Tıpkı kanaryalar gibi Hint bülbülleri de ürkek bir mizaca sahipler. Ayrıca ötme kabiliyetleri ile bir adım öne çıkarlar. Gün içinde sık sık ötseler de gürültü seviyeleri oldukça düşüktür. Bu yüzden de apartmanda bakılabilecek kuşlar arasında yer almaktadırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağanlar İçin Sebzeler

Sultan Papağanı

Apartman yaşamı için uygun kuş cinsleri listemiz Sultan Papağanı ile devam ediyor. Diğer birçok papağan türüne oranla bu papağan cinsleri daha sessizdir. Konuşma kabiliyetleri vardır ve eğitime açıktırlar. Yoğun olarak ötmeseler de minik sesler çıkarırlar. Bu sebeple rahatsız edici olmadıklarını söyleyebiliriz.

Senegal Papağanı

Birçok papağan cinsi gürültülü ve talepkâr olsa da Senegal papağanlarının oldukça sessiz ve sakin bir mizaçları bulunur. Bu kuşlar çoğunlukla tek bir kişi ile yakın bağ kurarlar. Bu kişiyle günlük oyunlar oynamayı ve iletişime geçmeyi severler. Sadece orta büyüklükte bir papağan kafesi bu kuşlar için yeterli olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.