Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Çok Tüy Döken Köpek Irkları Hangileri?

Abone Ol 
Çok Tüy Döken Köpek Irkları Hangileri?

Çok tüy döken köpek ırkları, yeni bir köpek sahipleneceklerin merak ettiği konulardan biridir. Genel olarak tüm köpeklerin tüyleri dökülür. Özellikle de mevsimsel dökülme bütün köpek cinslerinde vardır. Ancak bazı köpekler, diğerlerine oranla daha fazla tüy döker. Bu köpekleri sıraladık.

Çok Tüy Döken Köpek Irkları

Çok Tüy Döken Köpek Irkları

Stres, mevsimsel değişimler, beslenme problemleri ve güneş ışığı eksikliği nedeni ile köpeklerde tüy dökülmesi görülür. Ayrıca alerji ve cilt hastalıkları da tüy dökülmesine yol açabilir. Çok tüy döken köpek ırkları ise şu şekilde listelenebilir:

Alman Çoban Köpeği Irkı

Alman Çoban Köpeğinin çok yüksek ve çok düşük sıcaklıklara uyum sağlayan çift kat tüyleri, tüy dökme mevsiminde büyük kayıp yaşar. Sene boyunca ölü tüylerin dökülmesi devam eder. Bu yüzden de sürekli olarak köpek tarağı ile bakım gerektirir.

Sibirya Kurdu Köpek Irkı

Çok tüy döken köpek ırkları listesinde Sibirya Kurdu da var. Bu köpeklerin çift kat tüyleri bulunur ve tüyler oldukça kalındır. Aşırı soğuk havalara uyum gösterirler. Günlük fırçalama oldukça önemlidir. Aksi durumda tüyler sıkça dökülür.

Samoyed Köpek Irkı

Uzun tüylere sahip olan Samoyed köpekler, rutin tüy bakımı gerektiren cinsler arasındadır. Tüyleri düzenli olarak fırçalanmalıdır. Böylece tüy dökülmesi minimuma indirilebilir ve hayvanın tüylerinin sağlıklı ve parlak kalması sağlanabilir. Tüy ve deri sağlığını teşvik etmek için köpeğin gerektiği durumlarda yıkanması tavsiye edilir. Bu süreçte kaliteli köpek temizlik ve banyo ürünleri kullanılmalıdır.

Labrador Köpek Irkı

Çok tüy döken köpek ırkları arasında Labrador da var. Kısa tüylü olmasına karşın Labrador köpeklerin tüyleri de fazlasıyla dökülür. En azından iki günde bir doğal kıllı fırça ile fırçalanması önerilir. Tüy dökülme mevsiminde tüylerin kırpılması da iyi bir çözüm olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Chow Chow Köpek Irkı (Aslan Köpeği) Hakkında Bilgiler

Dalmaçyalı Köpek Irkı

Siyah benekli tüy görünümü ile farkını ortay koyan Dalmaçyalı köpekler, kendilerine özel tüyleri ile dikkat çekerler. Bu büyüleyici ve enerjik köpeklerin tüyleri de sıkça dökülmektedir. Sadakati, oyuncu tavırları ve arkadaş canlısı halleri ile bilinen Dalmaçyalı köpekler, düzenli olarak tüy bakımından geçmeliler.

Pekingese Köpek Irkı

Çin Aslanı olarak isimlendirilen Pekingese, muhteşem görünümü ve başını çevreleyen tüyleri ile bir adım öne çıkar. Çin kökenli eski bir köpektir. Haftada 3-5 defa tüylerinin taranması, köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile bakımdan geçmesi gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.