Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

İlk Kez Köpek Sahibi Olacaklar İçin En İyi Köpek Irkları

Abone Ol 
İlk Kez Köpek Sahibi Olacaklar İçin En İyi Köpek Irkları

İlk defa köpek sahibi olmak isteyenler için en iyi köpek ırkları listesiyle karşınızdayız. Eve ilk köpeği getirmek hem heyecanlı hem de biraz korkutucu bir deneyim olabilir. Evi temizlemek, beslenme rutini oluşturmak, köpeğin bakımını üstlenmek ve köpek sağlığı açısından pek çok şey öğrenmek gibi yeni sorumluluklarınız olacak. En önemlisi de dört ayaklı arkadaşınızın davranışını, tercihlerini ve karakterini öğrenmeniz gereken yeni bir süreçle karşı karşıya kalacaksınız. Yanlış köpek seçtiğiniz hissini yaşamak adına köpek ırkı tercihi yaparken dikkatli olmalı, size ve ailenize uygun olan köpek cinsleri arasında seçim yapmalısınız. İşte yeni sahipler için en iyi köpek cinsleri…

Köpek Sahiplenecekler İçin En İyi Köpek Irkları

En İyi Köpek Irkları

Irkı her ne olursa olsun bütün köpeklerin iyi bakım, eğitim, beslenme ve veteriner desteğine gereksinimi olduğunu hatırlatırız. Yeni sahipler için uygun olan en iyi köpek ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Bernese Dağ Köpeği Irkı

Bu köpeklerin boyutu büyüktür. Ancak son derece uyumlu, memnun etmeye istekli, zeki ve sevecen hayvanlardır. Çocuklarla vakit geçirmeyi çok severler. Aynı zamanda köpek yatağı üzerinde saatlerce dinlenmekten de hoşlanırlar. Bu cins köpekler hemen hemen her yaşam koşuluna adapte olabilirler. Saldırgan değiller ve yine de iyi bir bekçi köpeği olarak işlev görebilirler. Bunlara ek olarak Bernese Dağ Köpeği biraz tüy döker ve rutin tüy bakımına ihtiyacı vardır.

2. Bichon Frise Köpek Irkı

Yeni sahipler için uygun olan en iyi köpek ırkları arasında bir diğeri de Bichon Frise oluyor. Çocuklu aileler ve apartmanda yaşayan insanlar için çok uygun bir canlıdır. Bembeyaz tüyleri, hareketli halleri ve sevimliliği ile bir adım öne çıkar. Bu cins, hemen her yönü ile harika bir evcil arkadaştır. Eğitimi ise oldukça kolaydır. Çünkü eğitime açıktır ve zekidir. Kolayca öğrenebilme kapasitesine sahiptir. Herhangi bir yaşam tarzına adapte olabilir. Sağlıklı ve mutlu yaşamak adına rutin egzersizlere gereksinimi olur. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmak tam da bu köpekler için idealdir.

3. Boksör Köpek Irkı

Yüksek enerjili, orta boyutlarda bir köpek arıyorsanız; Boksör Köpek doğru bir seçimdir. Bu sadık köpekler, aile üyeleri ile yakın bağlar kurar. Aktif bir yaşam tarzı sürüyorsanız, bir Boksör sizin için uygun olacaktır. Bu ırkın bolca egzersize ve yoğun bir eğitime ihtiyacı olur. Genç Boksör Köpekler biraz hiperaktif olsa da aynı zamanda eğitime açıktır. Eğitim sürecinde köpek ödül mamaları ve köpek eğitim ürünleri kesinlikle tercih edilmelidir. Bu köpekler bir kez eğitildikten sonra çocuklarla ve diğer evcil canlılarla çok iyi anlaşırlar. Doğaları gereği koruyucu olan Boksör Köpek ırkı, ailelerini ve çocukları en iyi şekilde korurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Staffordshire Özellikleri, Karakteri, Bakımı

4. Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı

İlk kez köpek sahiplenecekler için en iyi köpek ırkları listesinde Cavalier King Charles Spaniel köpekler de var. Minik, tatlı ve sevecen olan Cavalier King Charles Spaniel ırkı köpekler, her yaştan çocuklar ve diğer köpeklerle çok uyumludur. Nazik tavırları ve bakımının kolay olması nedeniyle popüler bir cinstir. Genelde sessizdir. Bu yüzden apartman yaşamına da uygundur. Gün içinde belirli süre egzersize ihtiyacı olur. Sağlıklı kalması ve uzun süre size arkadaşlık edebilmesi için kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine özen göstermelisiniz. Temel köpek eğitimlerini mutlaka almalıdır. Böylece daha uyumlu ve mutlu bir köpek olacaktır.

5. Goldern Retriever Köpek Irkı

Mükemmel bir aile köpeğidir. Aile üyelerini memnun etmek için can atar. Her yaştan çocukla arası iyidir. Bu orta boy köpekler sadık, sevecen ve aktif olmalarıyla bilinir. Akıllı, eğitime açık ve zeki bir cinstir. Onları iyi bir fiziksel durumda tutmak ve sıkılmalarını önlemek için makul düzeyde egzersiz yapmaları önemlidir. Bu köpekler öğrenmeyi severler ve köpek oyuncakları ile oynamaktan da çok mutlu olurlar.

6. Great Dane Köpek Irkı

İlk kez köpek sahiplenecekler için en iyi köpek ırkları öneri listemizde Great Dane köpekler var. Bu cins köpek, büyük bir bedene sahip olmasına rağmen çok naziktir. Ailesinin tehlikede olduğunu hissederse harekete geçecektir. Bunun haricinde oyun oynamayı seven, zeki ve sevecen bir köpektir. İtaat eğitimi mutlaka verilmelidir. Orta seviyede tüy döker ve rutin tüy bakımı yapılmalıdır. Sağlıklı kalması için protein, mineral ve vitaminler yönünden yoğun olan konserve köpek maması, kuru ve ödül mama yemelidir.

7. Labrador Köpek Irkı

Labrador Retriever, en popüler orta boy köpek ırklarındandır. Herhangi bir ortama hemen uyum sağlar ve çocuklar için harika bir seçimdir. Aile üyeleri ile yakın bağlar kurmasını bilir. Sadık ve sevecen bir cinstir. Bu köpekler aynı zamanda eğlenceli, aktif ve zekidir. Bol miktarda egzersize ve eğitime gereksinimi olur. Aktif insanlar için uygun bir köpektir. Getirme oyunu oynamayı, ailesiyle kucaklaşmayı ve koşmayı sever. Aşırı düzeyde tüy dökmez ama rutin tüy bakımı aksatılmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğin Hasta Olduğu Nasıl Anlaşılır? Belirtileri Neler?

8. Maltesse Köpek Irkı

İlk kez köpek sahipleneceklere tavsiye ettiğimiz en iyi köpek ırkları arasında Maltesse köpekler de bulunuyor. Bu köpeklerin sevimli yüzüne ve canlı doğasına direnmek zordur. İpeksi tüyleri ve sevimliliği ile dikkat çeken Maltesse köpekler, yoğun tüy barındırmalarına rağmen aşırı tüy dökmezler. Bundan dolayı tüy alerjisi olan insanlar için de ideal bir köpek cinsidir. Çok sevecen, aşırı egzersiz gerektirmeyen ve kucakta dinlenmekten mutlu olan bir köpektir.

9. Papillon Köpek Irkı

Küçük bir yapıda olan Papillon köpekler, karakteri, davranışı ve bakımının az olması gibi nedenlerden ötürü çoğu insanın favorisidir. Arkadaş canlısı, mutlu ve uyumlu bir köpektir. Çocuklarla da çok iyi geçinir. Biraz aktif bir yaşam tarzına sahip, dayanıklı ve küçük bir köpektir. Papillon’un çok fazla egzersize ihtiyacı yok ama oynamak ve etrafta koşmak ister. Bundan dolayı bahçeli evler için de uygundur. Bu köpeklerin eğitimi çok kolay olur. Çünkü Papillon köpekler eğitime hızlı yanıt verir.

10. Pomeranya Köpek Irkı

Pomeranya köpekler zarif ve sevimli halleriyle dikkat çeker. Genelde tek bir sahip ile yakından bağlar kursa da çocuklar ve diğer aile üyeleriyle de arası iyidir. Günlük temel egzersizleri mutlaka yapmalıdır. Böylece daha sağlıklı ve huzurlu olacaktır. Bu köpekler tutarlı, olumlu eğitime iyi yanıt verirler ve bu sayede hızla gelişirler. Kabarık tüylere sahip olan Pomeranya köpeklerin düzenli olarak tüy bakımı yapılmalıdır. Ayrıca sağlıklı bir yaşam sürmesi için besleyicilik yönü yüksek olan yaş köpek maması, kuru ve ödül mama yemeleri önem arz eder.

11. Shih Tzu Köpek Irkı

İlk kez köpek sahipleneceklere önerdiğimiz en iyi köpek ırkları arasında Shih Tzu da yer alıyor. Şefkat konusunda büyük olan minik bir köpek ırkıdır. Ailesiyle vakit geçirmeyi çok sever. Mutlu olması kolaydır. Egzersiz gereksinimi yüksek bir cins değildir. Bu yüzden yoğun aileler için de uygundur. Aşırı havlama eğilimi olmadığı için apartmanda da bakılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Havlaması Nasıl Engellenir?

12. Kaniş Köpek Irkı

Kaniş köpekler harika bir evcil canlıdır. Popüler ve çok yönlü bir köpektir. Her türlü ortama anında uyum sağlar. Çocuklar dahil olmak üzere hemen herkesle çok iyi anlaşır. Zeki ve eğitime hızlı yanıt veren bir ırktır. Bol miktarda eğitim ve zihinsel uyarıma gereksinimi vardır. Enerjisinin yoğun olduğunu da eklemeliyiz. Kıvırcık tüylerinin köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile düzenli şekilde bakıma ihtiyacı olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.