Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanarya Kafesinde Neler Olmalı?

Abone Ol 
Kanarya Kafesinde Neler Olmalı?

Kanarya kafesinde neler olmalı? En çok tercih edilen evcil kuşlardan biri de şüphesiz ki kanaryalar olur. Hassas canlılar olan kanaryaların bakımları da büyük bir titizlik gerektirir. Bu nedenle kanarya bakacak kişiler, kuşun gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamalılar. Peki, kanarya kafesi neleri içermeli?

Kanarya Kafesinde Olması Gerekenler

Kanaryalara huzurlu ve konforlu bir yaşam alanı sağlamak adına kanarya kafesi içinde bulunması gereken elzem malzemeler vardır. Bu malzemelerin sağlanması ile kuşlara sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunulabilecektir. Kanarya kafesinde neler olmalı sıralayalım:

Kanarya Tünekleri

Tünekler, diğer kuşların sağlığı ve refahı açısından önemli olduğu kadar kanaryalar için de önemlidir. Bu yüzden kafes içinde tüneklerin muhakkak olması gerekir. Kanaryalar doğal yaşamlarında ağaç üstünde vakit geçirirler. Kafes içinde ise dinlenmek ve oynamak için tüneklere gereksinim duyarlar.

Kanaryanız için tünek satın alırken, ürünün yeteri boyutlara sahip olduğundan emin olmalısınız. Kanaryanız, parmakları ile tüneği kolay şekilde kavrayabilmelidir. Kanarya için ideal bir tünek yaklaşık 12 mm boyutundadır. İri kanaryalar için de 14 mm çaplı tünekler uygun olmaktadır.

Kanarya Yemlik ve Suluk

Kanarya kafesinde neler olmalı sorusunun bir diğer cevabı da kanarya yemlik ve sulukları oluyor. Bu kuşlar için plastik malzemelerden imal edilen birçok yemlik türü vardır. Hatta Hindistan cevizinden elde edilen doğal kuş yemlikleri de bulunmaktadır.

Kanarya yemlik ve suluk modelleri, kaliteli malzemeden imal edilmiş olmalıdır. Bu sayede kanaryanızın sağlıklı şekilde su tüketimini teşvik etmiş olursunuz. Bu ürünler kanaryalara temiz ve taze su sağlamak adına son derece önemlidir. Bu nedenle kaliteli markaların ürünlerine yatırım yapmanız mühimdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşları Kaç Sene Yaşar?

Kanarya Banyosu

Kanarya kafesinde neler olmalı diyenler için bir başka ürün de kanarya banyosu oluyor. Kanarya kuşları, muhabbet kuşları gibi banyo yapmaktan hoşlanan canlılardır. Bu yüzden rutin olarak suyu değiştirilen bir banyoluk, kuşunuzun temizlenmesini sağlarken diğer yandan onun eğlenceli zamanlar geçirmesine yardımcı olacaktır.

Kanarya Salıncağı

Kanarya kuşları son derece hayat dolu ve hareketli canlılardır. Sabit kaldıkları dönemlerde bile az da olsa hareket halinde olmaktan mutluluk duyarlar. Bu yüzden kanarya salıncağı bu kuşlar için uygun olan oyuncaklar arasında yer alır.

Evde yalnız kaldıkları zamanlarda da onların sıkılmadan vakit geçirmesine izin veren salıncaklar, kuşunuzun kaliteli vakit geçirmesine yardımcı olur. Bununla beraber salıncaklar, kuşların egzersiz gereksinimlerinin karşılanması konusunda da destekçidir.

Kanarya Gaga Taşı

Kanarya kafesinde neler olmalı? Kanarya kafesleri mutlaka gaga taşı da içermeli. Kuşların özellikle çiftleşme, yavru besleme ve yumurtlama zamanlarında mineral ve vitamin ihtiyaçları çoğalır. Bu özel zamanlarda kanaryaların sağlıklarının korunması adına kafeslere gaga taşı da eklenmelidir.

Gaga taşları, kanarya kuşlarının gereksinim duyduğu demir, kalsiyum, mineral gibi bileşenleri barındırır. Yine bu taşlar sayesinde kanaryanın gagası törpülenmiş olur. Sonuç olarak kanaryanızın gagası sağlıklı ve düzgün bir yapıda görünür.

Kanarya Kumu

Kafeste beslenen kuşların sağlığı bakımından kuş kumu mühim malzemelerden biridir. Kuş dostlarımız tüketmiş oldukları yemleri gagaları ile çiğneyemezler. Yem ve diğer yiyecekler ilk önce kursaklarına, ardından taşlık ismi verilen organa doğru ilerler.

Taşlıkta biriken yiyecekler kum taneleri yardımıyla parçalanır. Bu sayede yiyecekler midede sindirilebilir hale gelir. Fakat kafesinde kuş kumu olmayan kuşların mide ve sindirim sorunu yaşadıkları görülür. Kuşunuzun sağlığı açısından kafesine mutlaka kuş kumu eklemeniz gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.