Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Suyu Neden Sevmez?

Abone Ol 
Kediler Suyu Neden Sevmez?
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kediler suyu neden sevmez? Kedi dostlarımızın davranışları, onların davranışlarını anlamak için derin bir araştırmayı hak ediyor. Bu canlıların karakterinin bazı yönleri, onunla ne kadar yaşarsa yaşasın birçok insanı şaşırtmaya devam ediyor. Bunlardan biri de kedilerin suya karşı olan olumsuz tutumları. Peki, kedi dostlarımız neden suyu sevmezler?

Suya maruz kalma durumunda kedinin derisinde, saçında ve vücut sıcaklığında farklı tepkiler meydana gelir. Tüm bu unsurlar, kedinin suyu reddetmesinin bir göstergesidir. Bunlara rağmen kediyi yıkamaya çalışırsanız, muhtemelen kedi dostunuz çok gergin davranacaktır.

Hatta küvetten kaçmaya bile çalışabilir. Öfkesi, onun agresif davranışlar sergilemesine, yıkanmaktan kaçmak için kaşınmasına ve sizi ısırmaya çalışmasına yol açabilir. Öyleyse, kediler suyu neden sevmez? Kedilerin suyu neden sevmediğini ve hangi kedi cinslerinin diğerlerine göre suyu daha çok sevdiğine bir göz atalım.

Kediler Sudan Neden Korkar?

Kediler Suyu Neden Sevmez?

Sudan nefret eden canlılar vardır ve kediler de bu canlılardan biri. Bu aşamada kediler suyu neden sevmez sorusu akıllara geliyor. Kedilerin sudan korkmasının temel sebeplerinden bazıları şunlar olabilir:

1. Menşei

Kedi cinslerinin büyük bir kısmı Orta Doğu’dan, yani çok miktarda su bulmanın zor olduğu çöl iklimine sahip olan yerlerden gelir. Kedi cinslerinin hareketleri ve coğrafi evrimi sayesinde kediler, suyun çok daha sık olduğu farklı yerlere göç etmişlerdir. Her şeye rağmen, kedi dostlarımızın çöl kökenli olmaları, onların suya karşı isteksiz olmalarının temel nedenidir.

2. Güvensizlik

Kedilerin su korkusunu açıklayan bir başka konu ise doğaları gereği sahip oldukları güvensizlik hissidir. Kedi dostlarımız çekingen ya da korkak değiller ama bilinmeyeni uzaktan gözlemler ve analiz ederler. Bu bağlamda su onları çok şaşırtır ve meraklandırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  16 Maddede Kedilerin Hastalıkları

Kedilerin su gördüklerinde hissettikleri bu meraktan ötürü, onların şaşkınlıkla suyu izlediğini fark edebilirsiniz. Su, onlar için o kadar gizemli bir şey ki, ona çok dikkatli bakarlar.

3. Koku

Kediler suyu neden sevmez sorusunun bir diğer cevabı da koku. Kediler kendi tükürükleri ile temizlendiklerinden dolayı, vücut kokusunu korumak, kedilerin suyu sevmemesinin bir başka sebebidir.

Kedilerin vücutlarının kokusu, diğer kedilerle, insanlarla ve çevreleriyle etkileşime girmelerini sağlar. Bu yüzden kediler ıslak kalmayı sevmezler. Ayrıca kedilerin kulak arkası en çok salgı yapan yerdir. Bu, onların kafalarıyla etraflarındaki her şeyi algılama heveslerini ortaya çıkaran bir durumdur. Bu bezler, çevreyi ve insanları keşfetmek için kullanılır.

Kediler Suya Nasıl Alıştırılır?

Kediler Suyu Neden Sevmez?

Kediler suyu neden sevmez açıkladık. Şimdi de kedilerin suya alışması için neler yapılabilir anlatalım:

  • Kedinin suyla temasından dolayı hissedebileceği korkuyu minimuma düşürmek amacıyla küçük bir küvet edinebilir ve kedinizi yavruluktan itibaren suya alışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kedinizin, küvette olabildiğince rahat hissetmesi önemli. Bunun için kaymaz taban kullanabilirsiniz. Böylece kediniz kendini güvende hissedecektir.
  • Kediye ılık su ile masaj yapın. Vücudunu azar azar ıslatın. Alışma evresinde gözlere, başa ve kulaklara su değdirmemeye dikkat edin.
  • Kedinizin su ile temasında verdiği tepkileri gözlemleyin. Sevimli dostunuz ilk birkaç dakika stres ve huzursuzluk yaşayabilir. Bu aşamada onu rahatlatmaya çalışın. Banyo deneyimini aceleye getirmeyin ve sakin davranın.
  • Banyo işi tamamlandığında kedinizi bir havlu ile iyice kurulayın.
  • Ölü tüyleri vücudundan çıkarmak için kedi fırçası kullanın.
  • Ses kediyi rahatsız edebileceğinden, saç kurutma makinesi kullanmayın.

Son olarak; kedinizin cildinin ve tüylerinin sağlıklı kalabilmesi adına kaliteli kedi şampuanı kullanmayı unutmayın.

Suyu Seven Kedi Irkları Hangileri?

Suyu gerçekten seven kedi ırkları da vardır. Bunlar:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Bağırsak İltihabı Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.