Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuşlar İçin Sağlıklı Ödül Yemleri

Abone Ol 
Kuşlar İçin Sağlıklı Ödül Yemleri

Kuşlar için sağlıklı ödül yemleri söz konusu olduğunda çok sayıda yiyecek çeşidi öne çıkıyor. Kuşunuzla bağ kurmanın ve size güvenmesini sağlamanın en iyi yollarından biri, sevdiği ikramları ona vermektir. Bu amaç için mükemmel şekilde uygun olan çok sayıda seçenek var. Ancak hangilerinin sağlıklı olduğunu bilmeniz gerekir.

Kuşlar İçin Sağlıklı Ödül Yemleri Nelerdir?

Kuşlar İçin Sağlıklı Ödül Yemleri

Kuşlar için sağlıklı ödül yemleri, kuşunuzun beslenmesini iyileştirmeye ve sağlığını korumaya yardımcı olurken, aynı zamanda güveni kazanma işlevini de yerine getirecektir. Kuş krakerleri ve çeşitli kuş yemleri, bu sevimli canlıların beslenmesinin temelini oluşturmalıdır.

Dönemsel olarak kuşunuza çeşitli meyve, sebze ve tahıl sunabilirsiniz. Böylece kuşunuzun yeterli oranda vitamin ve mineral almasını sağlamış olursunuz. Kuşlar için sağlıklı ödül yemleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Fasulye: Fasulye çok iyi bir protein kaynağıdır. Tuz ve baharat eklemeden yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuyunca kuşunuza ikram edin. Tadı güzel ve kuşlar onları seviyor. Bazıları zehirli olabileceğinden asla çiğ vermemeyi unutmayın.
  • Yonca filizleri: Mükemmel bir vitamin ve protein kaynağıdırlar. Kuşunuzun herhangi bir pestisit almasını önlemek için onları çok iyi yıkayın.
  • Sebzeler: En iyi vitamin, lif ve mineral kaynaklarından biridir. Kuşlar onları vahşi doğada da yerler. Bundan dolayı evcil kuşlara da sebze vermek önemlidir.  Onlara brokoli, karnabahar, havuç, yapraklı yeşillikler vb. verebilirsiniz.
  • Makarna: Makarna doyurucu bir karbonhidrat kaynağıdır. Kuşlar onları kurutulmuş ya da haşlanmış olarak sever. Kuşunuz makarnayı nasıl seviyorsa, o şekilde sunmaya özen gösterin. Fazla kiloya neden oldukları için miktarı aşmayın.
  • Tam buğday ekmeği: Tam buğday ekmeğini küçük parçalar halinde kuşa sunabilirsiniz. Bu, sevimli kuşunuza lif ve vitamin sağlayacaktır.
  • Kuru yemiş: Kuşlar için sağlık ödül yemleri arasında bir diğeri de kuru yemiş. Kuşlar kuru yemişleri severler ve kuru yemiş seçenekleri mükemmel bir yağ asidi kaynağıdır. Ancak çok fazla yağ içerdiklerinden dolayı miktarı düşük tutmakta fayda var.
  • Meyve: Üzüm, kavun, portakal, muz ve hemen hemen her meyve kuşlar için sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Mükemmel bir vitamin, mineral ve enerji kaynağıdırlar ve neredeyse hiçbir kuş bunlara karşı koymaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kanarya Kuşu Özellikleri, Üreme, Beslenme
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.