Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar?

Genel olarak muhabbet kuşları sağlıklı ve enerjiktir. Birçok insan muhabbet kuşlarının kısa ömürleri olduğunu düşünüyor. Peki, muhabbet kuşları kaç yıl yaşar? Konuyla ilgili detayları inceleyelim.

Ortalama Olarak Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar?

Birinci sınıf bakım ile bir muhabbet kuşu ortalama sekiz ila on beş yıla kadar yaşayabilir. Yirmi yıl yaşayan muhabbet kuşları da var elbet. Bu süre, kuşa ne kadar iyi baktığınıza göre değişir.

Muhabbet Kuşu Stresten Etkilenir

Mutlu bir muhabbet kuşu ruh halini gizlemez. Mırıldanır ve cıvıldar, diğer muhabbet kuşlarıyla etkileşime girer, beslenir ve canlı görünür. Hatta biraz kavga bile edebilir. Stresli bir muhabbet kuşu hasta gibi görünür ve korkmuş gibi davranabilir. Ancak, neler olup bittiğini belirlemek her zaman kolay değildir. Yine de muhabbet kuşunuzun strese girmiş olabileceğinden şüphelenebilirsiniz.

Hiçbir şey bir muhabbet kuşunun ömrünü stres kadar kısaltamaz. Bu problemi çözmek o kadar kolay olmaz. Çünkü bir muhabbet kuşunun ajitasyon yaşayabileceği birkaç sebep vardır. Bunlar çevresel, fiziksel veya zihinsel olabilir.

muhabbet kuşları kaç yıl yaşar

Muhabbet Kuşu

Muhabbet Kuşunuz İçin Stresi Nasıl Önleyebilirsiniz?

Muhabbet kuşları kaç yıl yaşar diyenler için bu konu da oldukça önemli. Çünkü muhabbet kuşunun strese girmesi, ömür süresini kısaltabiliyor. Muhabbet kuşları için yaşam alanı ve güvenlik konularına dikkat edilmesi gerekir. Rutin ve sakin bir şekilde yaşamayı seven bu kuşlar, geceleri rahat etmek adına yarı kapalı büyük bir kafeste kalmak isterler. Kafesi hava akışına ve aşırı sıcaklığa maruz bırakan bir ortamda tutmamanızda fayda vardır. Muhabbet kuşunu çevresel etkilerden korumak için de dikkatli olmalısınız. Muhabbet kuşları şu durumlardan etkilenip, strese girebilirler:

  • Yüksek sesler, bağıran çocuklar ya da havlayan köpekler
  • Kafesin, evin gürültülü olan bölümünde bulunması
  • Sigara kokusu, kimyasal kokusu, yoğun yemek kokusu ve aşırı parfüm kokusuna maruz kalmak
  • Dar bir kafeste yaşamak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lori Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Muhabbet Kuşlarının Arkadaşlara İhtiyacı Var

Muhabbet kuşlarının neden stres yaşadığını çözmek için bu kuşlar hakkındaki önemli bir biyolojik gerçeği anlamak gerekir. Bu kuşlar, sosyal olmak isterler. Kafeslerinde yalnız yaşamaları ideal değildir. Ayrıca kendi türleri ile birlikte yaşamayı arzularlar. Çünkü sosyal bir düzen geliştirirler, birbirlerini tımar ederler ve kendilerini güvende hissederler. Yalnız bir kuş genellikle can sıkıntısı, yalnızlık ve korkudan zihinsel sorunlar geliştirir. Tüm bunlar muhabbet kuşunun ömrünü kısaltabilir.

Muhabbet Kuşları İçin En İyi Beslenme Şekli

Yetersiz beslenme, muhabbet kuşları arasında erken ölümlerin başlıca nedenidir. Yalnızca tohum içeren bir beslenme düzeni, kuşların ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayamaz. Evcil hayvanınız için seçeceğiniz tohumlar da kaliteli olmalı. Faydalı besin maddeleri içeren balık kemikleri, bol yeşillik ve meyve de muhabbet kuşlarını iyi bir şekilde doyuracaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.