Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

12 Maddede Tazı Grubu Köpek Irkları

Abone Ol 
12 Maddede Tazı Grubu Köpek Irkları

Tazı grubu köpek ırkları, 1930 senesinde AKC tarafından açıklanmış köpek cinsleridir. Bu köpekler, genel olarak kuşları avlayan spor grubu köpeklerin aksine sıcakkanlı av peşinde koşmak üzere özel olarak yetiştirilmiş hayvanlardır.

Tazı Grubu Köpek Irkları

Tazıların hemen hepsi zeki köpeklerdir. Kimilerinin koku alma duyusu gelişmiştir. Kimileri ise görüş ve hızı ile öne çıkar. Tazı grubu köpek ırkları arasında yer alan popüler cinsler:

1. Afgan Tazısı Köpek Irkı

Uzun, ipeksi tüyleri ile dikkat çeken Afgan Tazısı, orta boyutlarda ince gövdeli bir köpektir. Cinsin kökeni Afganistan olmasına karşın günümüzdeki Afgan Tazılarının çoğunun Büyük Britanya’dan geldiği tahmin edilir. Bu sevimli köpekler dikkat çekici bir görünüme sahipler. Aynı zamanda bağımsız ve özgüvenli duruşlarıyla da fark yaratırlar. Sessiz, uyumlu ve bakımı kolay bir cinstir. Hipoalerjenik olduğu için hemen herkese hitap eder. İyi koşullarda bakılırsa 12-14 sene hayatta kalır.

2. American English Coonhound Köpek Irkı

Tazı Grubu Köpek Irkları

Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştirilen American English Coonhound köpekler, kısa tüyleri, uzun kulakları ve uzun burunları ile karakterize olan hayvanlardır. Orta büyüklükte bir av köpeğidir. İnatçı ve sadık bir rakun avcısı olarak lanse edilir. Kaslı, çevik ve dayanıklı olan American English Coonhound, ağaçlara bile tırmanabilme özelliğine sahiptir. Aktif kişiler için iyi bir köpek olabilir. Son derece sevecen ve sahibine bağlı bir cinstir. Protein açısından zengin köpek mamaları ile beslenmesi oldukça önemlidir. 11-12 sene kadar yaşayabilir.

3. Amerikan Foxhound Köpek Irkı

Tazı grubu köpek ırkları arasında Amerikan Foxhound köpekler de var. Amerikan Tilki Tazısı olarak bilinen Amerikan Foxhound köpekler, atletik, ince ve uzun bacaklı bir görünüme sahiptir. Sarkık kulakları, kısa ve pürüzsüz tüyleri ile bilinir. Orta büyüklükte bir tazı köpeğidir. Dünya çapında ünlü bir köpektir. Beagle köpeklere çok benzese de bazı yönleriyle onlardan ayrılır. Avlanma becerisi nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir köpek olmuştur. Aktivite ve oyun gereksinimi mutlaka karşılanmalıdır. Bu sayede uyumlu ve mutlu bir köpek olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Sahiplenme Sonrası Süreç Nasıl Olur?

4. Azawakh Köpek Irkı

Sahra Çölü’ne özgü olan Azawakh köpek cinsi, uzun bir geçmişe sahip eski bir köpek ırkıdır. Orta büyüklüktedir. Zarif ve ince bir gövdesi vardır. Etkileyici badem şeklindeki gözleri ile anlamlı bakışlar atar. Ev içinde ve çevresinde oldukça sadık ve sakin olduğunu söyleyebiliriz. Yüksek bir av dürtüsü olduğu için yabancılara karşı temkinli ve mesafelidir. Bu nazik köpekler çeşitli tüy renklerinde olabilir. Kahverengi, beyaz, çikolata, gri, siyah gibi renklerde gelir. Köpek tarağı ile düzenli bakım gerektirir. 12-15 sene kadar ömrü vardır.

5. Basenji Köpek Irkı

Tazı grubu köpek ırkları

Tazı grubu köpek ırkları arasında bulunan Basenji köpekler, Orta Afrika’ya özgü, kısa ve pürüzsüz tüylere sahip bir köpektir. Tüyleri çok fazla dökülmez. Dik kulakları, badem şeklindeki gözleri ve kırışık alnı ile bilinen Basenji, son derece atletik yapıdadır. Bu hayvanlar havlamayan köpek olarak da tanınırlar. Klasik köpek havlaması yerine ses tellerinin şekli sebebi ile şarkıya benzer bir ses çıkarmaktalar. Bu da havlamalarının farklı olmasına neden olmaktadır. Nispeten sessiz bir köpektir. Çok fazla egzersiz ve zihinsel uyarım ihtiyacı olur.

6. Basset Hound Köpek Irkı

Kısa bacakları, sarkık kulakları, uzun burnu, kırışık derisi ve kısa tüyleriyle dikkat çeken Basset Hound, orta boyutlarda bir köpek cinsidir. Fransız tazı türüdür. Takip yetenekleri ve güçlü koku alma duyuları nedeniyle iyi bir av köpeği olurlar. Kadifemsi kulakları sayesinde kolayca tanınır. Biraz inatçı olduğu söylenebilir. Eğitimi bir hayli zordur. Fakat deneyimli köpek sahipleri için eğitim, problem olmayacaktır. Köpek eğitim ürünleri ile çeşitli eğitimlerden geçmesi, süreci kolaylaştıracaktır. Sevimli, uyumlu, sadık ve bakımı kolay bir ırktır. Arkadaş canlısı ve sevgi dolu halleri ile çoğu insanı etkiler. 12-13 sene kadar yaşar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek İhtiyaç Listesi

7. Beagle Köpek Irkı

Tazı grubu köpek ırkları listemiz Beagle cinsi ile devam ediyor. Etkileyici gözleri, dost canlısı olması ve sevgi dolu halleriyle dikkat çeken Beagle köpekler, tüm dünyada en çok tercih edilen cinslerdendir. Beagle, orta boy bir köpektir. Uzun ve sarkık kulakları, dik ve beyaz uçlu kuyruğu ile fark yaratır. Genel olarak beyaz ve kahverengi karışımı tüylere sahiptir. Koku alma duyusu gelişmiştir. Toprağı koklayarak avlarını takip eder ve avlar. Hızlı, aktif, dikkatli, arkadaş canlısı bir hayvandır. Kökeni İngiltere’dir. 10-15 sene kadar hayatta kalabilir. Kaliteli köpek maması ile beslenmesi, bakım ihtiyacının karşılanması sonucunda uzun ömürlü olabilecektir.

8. Bloodhoud Köpek Irkı

Bloodhoud köpekler, Fransa’ya özgü, dayanıklı, kısa tüylü ve kırışık derili bir köpektir. Uzun kulakları ile farklı bir görünüm sergiler. Büyük bir tazı köpeğidir. Köpek dünyasının en güçlü koku alma duyusuna sahip hayvanlarından biridir. Özellikle de insanları ararken oldukça başarılıdır. Koku alma yeteneği o kadar doğrudur ki, bulguları dünyada çeşitli mahkemelerde bile kabul edilir. Evde sakin, uysal ve rahat bir köpektir. Bir izi takip ederken inatçı olabilir. Ailesine karşı şefkatli ve sadıktır. 10-12 sene kadar ömür süresi bulunur.

9. Bluetick Coonhound Köpek Irkı

Tazı grubu köpek ırkları

Tazı grubu köpek ırkları arasındadır. Amerika’ya özgü olan Bluetick Coonhound köpekler, kısa ve pürüzsüz tüylere sahipler. Orta büyüklükte bir tazı köpeğidir. Arkadaş canlısı, sadık ve uyumludur. Avlanma ve arkadaşlık konusunda başarılıdır. Dış mekânda hareket etmeyi sever. Bu nedenle bahçeli evler için uygun bir seçimdir. Köpek tasması ile yürüyüşe çıkmayı, aile etkinliklerine dahil olmayı, köpek oyuncakları ile oynamayı çok sever. Diğer köpekler ve çocuklar ile de arası iyidir. Bu tatlı huylu ve sevecen köpekler 11-12 sene kadar yaşayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede En Akıllı Köpek Irkı

10. Borzoi Köpek Irkı

Uzun tüyleri, dar uzuvları ve derin göğüs yapısı ile farklı bir görünümde olan Borzoi köpek, aslen Rusya’ya özgüdür. Rus aristokrasisinin popüler köpeklerinden biridir. Zarif görünüşü ile insanları etkiler. Uysal ve sakindir. Eskiden kurt avlamak için tercih edilen köpekler arasındaydı. Hızlı koşan bir tazıdır. İpeksi tüylerinin düzenli olarak bakımdan geçmesi gerekir. Köpek banyo ürünleri ile sık olarak yıkanmalıdır. Gücü ve tarzı ile favori olan Borzoi, sevecen ve sadık oluşuyla da dikkat çeker.

11. Dachshund Köpek Irkı

Tazı grubu köpek ırkları arasında yer alan Dachshund köpekler, Doxie olarak da bilinirler. Almanya’dan gelen bu sevimli ve küçük tazı köpekler, enerjik, uyumlu ve bakımı kolay bir hayvandır. Çeşitli tüy renklerinde olabilir. Kısa bacakları ve sarkık kulakları ile karakterizedir. Zeki, cesur, canlı, bağımsız, sadık, inatçı olan Dachshund köpek, her türlü aile için uygun bir seçimdir. Bakım ihtiyacının karşılanması ve iyi beslenmesi sonucunda 16 sene kadar yaşayabilir.

12. İngiliz Foxhound Köpek Irkı

İsminden de anlaşılacağı gibi İngiliz Foxhound köpekler İngiltere’ye özgüdür. Genel olarak siyah, ten ve beyaz renklerde olur. Kısa ve kalın tüylere sahiptir. Orta boyutlarda bir tazı köpeğidir. Cinsin uzun bacakları ve derin göğsü, onu daha da güçlü ve dayanıklı yapar. Koku alma becerisi gelişmiştir. Hem enerjilerini hem de av dürtülerini yönetmeleri için aktif bir yaşam sürmeliler. Dost canlısı ve sadık bir köpek olan İngiliz Foxhound, ailesine karşı sevgi dolu ve şefkatlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.