Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerde Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Abone Ol 
Köpeklerde Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Köpeklerde bağışıklık sistemi vücudu hastalık ve enfeksiyonlardan korumak için çalışır. Savunma görevi gören bir bariyerdir ve sağlık bozukluklarını önlemek için desteklenmesi şarttır. Güçlü ve düzgün işleyen bir bağışıklık sistemi, herhangi bir yabancı saldırgana karşı en iyi silahtır. Kısacası bağışıklık sistemi, insanları ve evcil hayvanları hayatta tutan şeydir.

https://www.youtube.com/watch?v=4Sbb0Sx_pRw

Köpeklerde Bağışıklık Sistemi

Köpeklerde Bağışıklık Sistemi

İki tür bağışıklık tepkisi vardır. Yavru köpeklerde doğumundan itibaren bakteri ve virüslere karşı savaşan ve doğuştan gelen bağışıklık ve köpeğin iyi bir beslenme ile kazanacağı edinilmiş bağışıklık. Yani köpeğimiz, yaşamı boyunca güçlendirilmiş belirli doğal savunmalarla doğar ve kendini dış etkenlerden korumak için bazı desteklere gereksinim duyar.

Besleyici, dengeli ve tam beslenme düzeni, köpeklerde bağışıklık sistemini iyileştirmek için ana takviye önlemleridir. Köpek dostumuza kaliteli mama vermek, hayvanın yaşadığı ortamda yeterli hijyeni sağlamak ve ihtiyaçlarına göre egzersiz rutini uygulamak, onun bağışıklık sistemini güçlendirmenin en iyi araçları olacaktır.

Köpeğimiz özellikle yürüyüşler sırasında çok sayıda dış etkenlere maruz kalacaktır. Köpeğinizi bu tehditlere karşı korumanıza izin veren yeterli bir beslenme rutini ile bu durumlarla yüzleşmek, köpeğin bağışıklık sistemini sağlıklı ve sürekli bir şekilde güçlendirmenin en iyi yolu olacaktır. Ayrıca vücutta bazı metabolik süreçlerde serbest radikaller oluşur. Bunlar, antioksidan alımıyla desteklenen güçlü bir bağışıklık sistemi yoluyla doğal olarak ortadan kaldırılmazsa, hastalık riskini artırabilir. Bu yüzden de köpeklerde bağışıklık sistemi beslenme yolu ile desteklenmelidir.

Köpeklerde Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler

Köpeğimize bağışıklık sistemini güçlendirerek yardım etmek çok önemlidir. Mideyi koruyan ve yabancı maddelere karşı doğal bir bariyer oluşturan, etkinliğini artıran vitaminler ve takviyeler içeren yeterli bir beslenme düzeni sürdürmek gerekir. Köpeğin bağırsak florasını korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için tasarlanmış, doğal içerikler barındıran gıdalar tercih edilmelidir.

Doğada, köpeğimizin bağışıklık sistemini güçlendirmesine yardımcı olabilecek çok miktarda vitamin vardır. Baharatlar, turunçgiller ve C, E ve B9 vitaminleri açısından zengin diğer meyveler gibi doğal kaynaklı içeriklere sahip köpek mamaları bulunmaktadır. Bunlar aynı zamanda kan hücreleri ve vücuttaki antikor sayısını arttırır. Toksinleri atabilen, sağlıklı bir bağırsak florasını korumalarına yardımcı olacak, antioksidanlar ve probiyotikler açısından zengin olan köpek mamaları tercih edilmelidir. Köpeklerde bağışıklık sistemi güçlendiren kaliteli köpek maması çeşitlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğimin Yaşını Nasıl Öğrenirim? Köpek Yaş Hesaplama
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.