Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Tüy Dökmeyen Büyük Köpek Irkları

Abone Ol 
8 Maddede Tüy Dökmeyen Büyük Köpek Irkları

Tüy dökmeyen büyük köpek ırkları, tüye alerjisi olanlar tarafından merak ediliyor. Kıyafetlerinizde, evinizin her yerinde ve hatta yemeğinizde tüyleri sevmiyorsanız; daha az tüy döken köpek ırklarına yönelmeniz en doğrusu olacaktır.

Tüy Dökmeyen Büyük Köpek Irkları

Tüy Dökmeyen Büyük Köpek Irkları

Tüy dökmeyen bir sürü köpek cinsi var. Bu köpek cinslerinin bazıları hipoalerjeniktir. İşte, tüy dökmeyen büyük köpek ırkları:

1. Airedale Terrier Köpek Irkı

Bütün terrier ırklarının en büyüğüdür. İngiltere’de ördek avlamak ve fare öldürmek için yetiştirilmiştir. Günümüzde ise popüler evcil canlılar arasında yer almaktadır. Tüyleri uzun olmasına rağmen çok dökülmez. Düzenli olarak köpek tarağı ile bakım yapmak önemlidir. Tüylerinin karışmasını önlemek için ince yapılı bir köpek tarağı kullanılmalıdır.

2. Afgan Tazısı Köpek Irkı

Tüy dökmeyen büyük köpek ırkları arasında bir diğeri de Afgan tazısı oluyor. Uzun ve ipeksi tüylere sahip olan bu köpek, kendine has görüntüsü ile bir adım öne çıkar. Köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile düzenli bakım gerektirir. Bu sayede tüylerinin dökülmesi minimuma inecek ve tüy/deri sağlığı teşvik edilecektir.

3. Briard Köpek Irkı

Koyun gütmek ve koyunları hırsızlardan korumak için yetiştirilmiş bir köpek ırkıdır. Tüm dünyada tanınan ve bilinen bir köpektir. Son yıllarda ise evcil köpek olarak tercih edilen türlerden biridir. Fransa’ya özgüdür. Kalın, yoğun ve yumuşak tüyleri ile bilinir. Tüylerinin sağlıklı kalabilmesi için düzenli bakım şarttır. Her ne kadar kire ve toza dayanıklı olsa da köpek temizlik ve banyo ürünleri kullanılarak tüyleri temiz ve hijyenik tutulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Greater Swiss Mountain Dog Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

4. Giant Schnauzer Köpek Irkı

Tüy dökmeyen büyük köpek ırkları listesinde yer alan Giant Schnauzer, popüler evcil hayvanlar arasındadır. Çok yönlü bir çiftlik köpeği olarak bilinen bu cins, aynı zamanda aile köpeği olarak da harika bir seçimdir. Bakımı zor değildir. Ama düzenli olarak tüy bakımına özen gösterilmelidir. Böylece tüylerinin dökülmesi önlenebilecek ve köpeğinizin tüyleri daha parlak ve sağlıklı olacaktır. Giant Schnauzer köpeklerin protein yönünden yoğun olan köpek mamaları ile beslenmeleri de oldukça önemlidir.

5. Komondor Köpek Irkı

Uzun ve ilginç yapılı tüylere sahip olan Komondor köpekler, kendilerine has görüntüleri ile dikkat çekerler. Yüzyıllardan bu yana varlığını sürdüren bu köpek cinsi, çiftlik hayvanlarını korumak için yetiştirilmiş olsa da günümüzde popüler bir evcil köpektir. Macaristan’a özgü olan Komondor, tüm dünyada bilinen bir cinstir. Tüyleri çok az dökülür fakat köpek tarağı ile rutin bakıma gereksinim duyar. Protein açısından zengin olan kaliteli kuru köpek maması, ödül ve yaş mamayla beslenmesine dikkat edilmelidir.

6. Kaniş Köpek Irkı

Tüy dökmeyen büyük köpek ırkları Kaniş köpek ile devam ediyor. Doğal olarak sert, yoğun ve kıvırcık tüylere sahiptir. Hipoalerjenik köpek ırklarından biridir. Her ay en azından bir defa tüyleri yıkanmalıdır. Köpek bakım ürünleri ile düzenli bakım şarttır. Böylece daha sağlıklı bir tüy yapısı elde edilebilecektir. Tüylerinin haftada birkaç kez taranmaya ihtiyacı vardır.

7. Portekiz Su Köpeği Irkı

Sportif görünümü, yumuşacık tüyleri, sevimli hareketleri ve dost canlısı olmasıyla bilinen bir köpek ırkıdır. Balıkçılara yardım etmesi için yetiştirilen bu ırk köpekler, en çok tercih edilen evcil köpek cinsleri arasındadır. Tüyleri yoğun ve kalın yapılıdır. Suya dayanıklıdır. Haftada birkaç kez tüy bakımı gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Nefes Kokusu Nedenleri ve Çözüm Yolları

8. Wirehaired Pointing Griffon Köpek Irkı

1800’lerin sonunda Hollanda’da yetiştirilen bir köpek ırkıdır. Avcılık yönü gelişmiştir. Esasen av köpeği olarak yetiştirilse de evcil dost olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Düz, sert ve suya dayanıklı tüylere sahiptir. Çift katlı tüyleri aşırı dökülme yapmaz. Bundan dolayı tüye alerjisi olanlar için harika bir seçimdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.