Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Avustralya Kral Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Avustralya Kral Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Avustralya Kral Papağanı, en bilinen papağan cinslerinden biridir. Hem kendi ülkesinde hem de dünya çapında popülerdir. Diğer birçok papağana göre daha sessiz ve sakin bir kuştur. Çarpıcı renkleri ve kendine has doğası ile insanların ilgisini çeker.

Avustralya Kral Papağanı Tarihçesi

Kral papağanı, doğu Avustralya ve Yeni Gine kıyılarında sıkça rastlanan bir kuştur. Buralarda park, tarım arazileri ve banliyölerde sıklıkla görülür. Martin Lichtenstein tarafından 1818 senesinde keşfedilmiştir. O günden bu yana varlığını sürdürür.

Avustralya Kral Papağanı Mizacı

Avustralya Kral Papağanı

Avustralya papağanı, diğer pek çok kuş gibi ele alınmayı sevmez. Yavruyken sahiplendiyseniz, ele gelmekten rahatsızlık duymayabilir. Ayrıca yavruluk zamanlarında sahiplenildiği taktirde insanlarla güçlü bağlar kurabilirler.

Yine de bu kuşlar sahipleriyle etkileşimde bulunmaktan memnun olurlar. Biraz sessiz olma eğilimindeler. Ancak bu durum konuşmayı öğrenemeyecekleri anlamına gelmez. İyi bir eğitim ile birkaç kelime söylemeyi öğrenebilirler. Son derece zeki kuşlardır. Bakımları da oldukça kolaydır.

Avustralya Kral Papağanı Renkleri

Bu papağanlarda dişi ve erkeklerin renkleri farklı olur. Erkeklerin baş ve göğüs kısmında parlak kırmızı tüyler yer alır. Sırtlarında ve kuyruk kısımlarında ise yeşil, kanatlarının altında da mavi tüyler bulunur.

Dişi kuşlarda ise baş, sırt ve göğüste yeşil tüyler yer alırken, karın bölümünde kırmızı tüyler gözlemlenir. Her iki cinsiyette de hem ayaklar hem de bacaklar koyu gri tonlarındadır.

Avustralya Kral Papağanı Bakımı

Avustralya Kral Papağanı

Dünyanın en nazik papağanlarından biri olan Avustralya Kral Papağanı, aşırı bakıma gereksinim duymaz. Eğer kendisini tehlike altında hissederse ısırabilir. Bu sebeple de etkileşim sırasında dikkatli olmanızda fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Jumbo Muhabbet Kuşu ile İlgili Önemli Bilgiler

Bu kuşlar için geniş bir papağan kafesi edinmelisiniz. Çünkü Avustralya papağanı özgürce hareket etmek ister. Küçük bir kafeste tutulur ise her gün birkaç saat kafes dışı zamana ihtiyaç duyar.

Avustralya Kral Papağanı Yaygın Sağlık Problemleri

Avustralya papağanları, ölümcül olabilen birkaç bakteriyel enfeksiyona karşı hassastır. Bu yüzden de kuşunuzu diğer kuşlarla tanıştırmadan önce altı hafta kadar karantinada tutmalısınız. Bu hayvanlar aynı zamanda bağırsak solucanlarına da yatkın olabilirler. Kaliteli kuş yemleri ve temiz su tüketmesine dikkat etmeniz oldukça önemli. Rutin kafes temizliğini de aksatmamalısınız.

Avustralya Kral Papağanı Beslenme İhtiyacı

Avustralya papağanları, dengeli ve sağlıklı beslendiği taktirde hastalıklara karşı korunacaktır. Tüm kuşlar gibi bu sevimli canlıların da kaliteli papağan yemleri tüketmeleri gerekir. Beslenmede çeşitlilik sağlamak için bazı meyve, tohum, sebze ve yeşillikler de papağana verilebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.