Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Hangi Meyveleri Yer?

Abone Ol 
Köpekler Hangi Meyveleri Yer?

Köpekler hangi meyveleri yer sorusu, köpek sahipleri tarafından sıklıkla soruluyor. Meyveler, köpeklere sağlıkları için faydalı olan çok sayıda besin ve vitamin sunar. Köpeklerin hangi meyveleri yiyebileceğini ve hangilerini en çok sevdiklerini açıklayalım.

Bildiğiniz gibi meyveler lezzetli olmasının yanı sıra çok sağlıklıdır. Ve bu hem sizin için hem de köpekler için geçerli. Faydaları oldukça fazla. Ancak köpekler hangi meyveleri yer bilinmelidir. Ek olarak, olası alerjileri de hesaba katmalısınız. Bu sebeple her meyveyi yavaş yavaş köpeğinizin beslenme düzenine dahil etmenizde yarar var.

Köpekler Hangi Meyveleri Yer? Hangilerini Yiyemez?

Köpekler hangi meyveleri yer

Köpeğinizin beslenmesine dahil edebileceğiniz pek çok seçenek var. O kadar çok ki, ona her gün çeşitli ve farklı bir otantik meyve salatası yapabilirsiniz. Köpek mama kabı içine meyveleri küçük parçalar halinde doğrayarak sevimli dostunuza sunabilirsiniz.

Köpeklerin beslenmesinde temel olarak köpek maması yer almalıdır. Ancak köpeğinize sebze ve meyve de sunabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise miktar. Köpeklere günde çok fazla meyve vermek iyi değil. Ödül veya tatlı olarak meyveleri kullanmak daha iyidir.

İkincisi ve en önemlisi, köpeğin sağlığına zararlı oldukları için meyvenin çekirdeklerini, saplarını ve kabuklarını her zaman çıkarmalısınız. Köpekler hangi meyveleri yer sıralayalım:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Newfoundland Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Köpekler Üzüm Yiyebilir Mi?

Üzüm, sindirimi zor olmasının yanı sıra böbrekleri de etkileyebileceği için köpekler için tavsiye edilen bir meyve değildir.

Köpekler Muz Yiyebilir Mi?

Muz, kemikleri güçlendiren B, C ve E vitaminlerini ve potasyum gibi mineralleri içerir. Ayrıca çok fazla şeker barındırır ve kabızlığa yol açabilir. Köpeklerin favorilerinden biri olmasına rağmen ara sıra 2 ila 4 dilim arasında vermek daha iyidir.

Köpekler Çilek Yiyebilir Mi?

Çilek, lif, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Köpeklerin yiyebileceği meyvelerden bir diğeridir ve ayrıca favorilerinden biridir. Çok besleyicidir, ancak aynı zamanda asidiktir ve önemli miktarda şeker içerir. Bundan dolayı günde 2-6 adetten daha fazla verilmemelidir.

Köpekler Elma Yiyebilir Mi?

Elma, köpekler için en iyi meyvelerden biridir. A, C, B, E ve K vitaminleri gibi çok sayıda vitamin, mineraller açısından zengin ve sindirimi kolay bir meyve çeşididir. Bu meyveden 1 ila 3 dilim yeterli olacaktır.

Köpekler Karpuz Yiyebilir Mi?

Karpuz, yaz mevsiminde köpeğin serinlemesini sağlamak adına uygun bir meyvedir. Ancak miktara dikkat etmeniz önemlidir. Yüksek su içeriğine sahip olduğu için çok daha hafiftir ve kilosunu kontrol etmesi gereken köpekler için mükemmeldir.

Köpekler Kavun Yiyebilir Mi?

Köpekler hangi meyveleri yer diyenler için bir diğer seçenek de kavun. Karpuzda olduğu gibi kavun da yüksek su içeriği sayesinde ekstra nemlendirme sağlar.

Köpekler Mandalina Yiyebilir Mi?

Mandalina, içerdiği yoğun lif katkısı sayesinde bağırsak geçişine yardımcı olur. Yapısındaki protein ve kalsiyum kaynağı nedeniyle kasların ve kemiklerin güçlenmesine olanak tanır.

Köpekler Portakal Yiyebilir Mi?

Köpeğinize ara sıra portakal verebilirsiniz. Fakat aşırı miktarda portakal tüketimi köpeğin ishal olmasına yol açabilir.

Köpekler Kiraz Yiyebilir Mi?

Köpeğinize kiraz verebilirsiniz ama çekirdekleri siyanür içerdiğinden çok tehlikelidir. Tüylü arkadaşınıza kiraz vereceksiniz; çekirdeklerini çıkardığınızdan emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğimin Yaşını Nasıl Öğrenirim? Köpek Yaş Hesaplama

Köpekler Mango Yiyebilir Mi?

Köpekler hangi meyveleri yer? Mango yiyebilirler mi? Mango gibi egzotik meyveler tatlı, yumuşak ve çok lezzetlidir. Bu yüzden köpekler tarafından çok sevilir. Köpeklere lif ve vitamin sağlayan bir meyve çeşidi de mangodur.

Köpekler hangi meyveleri yer

Köpekler Kivi Yiyebilir Mi?

Kivi mükemmel bir lif, potasyum ve C vitamini kaynağıdır ve ayrıca köpekler de bu meyveyi beğenerek tüketirler.

Köpekler Armut Yiyebilir Mi?

Armut, C ve E vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Yüksek su yüzdesine sahiptir ve kalorisi düşüktür. Bu da onu köpekler için uygun bir meyve yapar.

Köpekler Papaya Yiyebilir Mi?

Mangoda olduğu gibi papaya da tatlılığı, dokusu ve aroması nedeniyle köpeklerin sevdiği meyvelerden biridir. Papaya da köpeklere sunulabilen meyveler arasındadır.

Köpekler Kayısı Yiyebilir Mi?

Kayısı, A, C, B1, B6 ve B12 vitaminlerini ve mineralleri sağlayan çok eksiksiz bir meyvedir. Ancak çekirdeği siyanür içerdiği için kayısının çekirdeği çıkarıldıktan sonra evcil hayvana verilmelidir.

Köpekler Muşmula Yiyebilir Mi?

Yenidünya, temizleyici özelliklere sahiptir ve cildin korunmasına destek olur. Çekirdeklere dikkat etmelisiniz çünkü onlar da tıpkı elmanınkiler gibi zehirli olabilirler.

Köpekler Hangi Meyveleri Yiyemez?

Köpekler hangi meyveleri yer açıkladık. Şimdi de köpeklere zararlı olan meyveler nelerdir söz edelim. Yukarıda da görüldüğü gibi köpek dostlarımız hemen hemen her türlü meyveyi tüketebilirler. Ancak şu meyveler köpekler için zararlıdır:

  • Kuru üzüm
  • Yaş üzüm
  • Avokado

Yavru Köpekler Meyve Yiyebilir Mi?

Meyve alımı yalnızca yetişkin köpeklere değil, aynı zamanda yavru köpeklere de fayda sağlar. Çünkü onlara uygun fiziksel, zihinsel ve motor gelişimleri için gerekli olan ekstra vitamin ve besinleri sunar. Meyveler, yavru köpeklerin sağlıklı ve güçlü büyümelerini mümkün kılar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.