Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

20 Maddede Hamsterlar Hakkında Bilgi

06.10.2022
1.080
Abone Ol 
20 Maddede Hamsterlar Hakkında Bilgi

Hamsterlar hakkında bilgi, bu sevimli canlıları sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Hamsterlar sevimli evcil hayvanlardır. Bir hamster sahiplenmeden önce, onlar hakkında yeterince bilgili olmalısınız. İşte hamster hakkında bilinmesi gerekenler…

İlgili Başlıklar

Hamsterlar Hakkında Bilgi

Hamsterlar Hakkında Bilgi

Hamster beslemeyi planlıyorsanız; aşağıdaki bilgiler ilginizi çekecektir. Hamsterlar hakkında bilgi şunları içermektedir:

  1. Suriye hamsterı en popüler evcil hamsterdır. Çok uysal oldukları bilinir. Ele alınmaktan mutluluk duyarlar. Her yaştan insan için iyi bir evcil hayvan seçimidir.
  2. İlk hamsterlar Suriye’de ortaya çıktı. Ancak zamanla Çin, Belçika ve Yunanistan gibi yerlerde de yetiştirilmeye başlandı. Günümüzde ise tüm dünyada tercih edilen bir evcil dosttur.
  3. Uygun bakım koşulları sağlanırsa, herhangi bir hamster 2-3 sene kadar yaşayabilir. Hamsterın sağlıklı kalması için kaliteli hamster yemleri mutlaka tedarik edilmelidir.
  4. Hamsterlar gececi hayvanlardır. Bu yüzden gün içinde daha fazla uyurlar. Gece boyunca aktif kalırlar. Bu süreçte sıkılmamaları için hamster kafesi içinde hamster oyuncakları mutlaka olmalıdır. Hamster uyurken onu uyandırmamak önemlidir. Etkileşimlerinizi, hamster uyandıktan sonra olacak şekilde planlamalısınız.
  5. Hamsterlar genelde evcil hayvan arkadaşlığını severler. Bundan dolayı kafes içinde birden fazla hamster tutmanız, hamsterınızın sosyalleşmesi bakımından önem arz eder.
  6. Oyun oynamak için yaşam alanlarından çıkmayı da severler. Gün içinde belirli bir süre kafes dışı zamana gereksinim duyarlar.
  7. Hamsterlar isimlerini bile öğrenebilen zeki hayvanlardır. Onunla konuşursanız ve ismini onu duymaya alıştırırsanız, çağrıldıklarında gelmeyi öğrenebilirler.
  8. Hamsterların dişleri sürekli büyür. Dişlerini sağlıklı tutmak adına kemirme taşları sağlamak gereklidir.
  9. Hamsterlar hakkında bilgi arayanlar için şu detay da mutlaka bilinmelidir: Hamster dostlarımız yaşam alanlarını temiz tutmaya meyillidir. Yine de kafesleri en azından haftada bir kez temizlenmelidir. Böylece hamster için sağlıklı ve hijyenik bir alan yaratmış olacaksınız.
  10. Çoğu hamster hızlı bir şekilde koşar. Arka ayaklarının şekli ve boyutu nedeniyle geriye doğru koşabilirler.
  11. Hamsterlar doğal olarak saklanmayı severler. Ayrıca tünel kazmayı da çok severler. Kafes içine kemirgen talaşları ekleyerek onlar için yumuşak bir zemin sunabilirsiniz. Talaşlar sayesinde hamsterların eğlenceli zamanlar geçirmeleri de mümkün olabilecektir.
  12. Hamsterlar kolay bir şekilde ürkebilir. Bu yüzden ona yaklaşırken sakin ve sessiz olmalısınız. Her daim ismini söyleyerek yaklaşmanızda fayda var.
  13. Hamsterın sağlıklı kalması için beslenme konusuna özellikle dikkat edilmelidir. Çok yönlü bir beslenme şekli, hamsterın sağlıklı olmasına zemin hazırlar. Kemirgen otları ve hamster yemleri dışında hamstera çeşitli sebze ve meyveler de sunabilirsiniz. Ancak sebze ve meyvelerin miktarı toplam günlük beslenmenin yüzde 10’unu geçmemelidir.
  14. Hamsterlar düzenli olarak su tüketmeliler. Her daim temiz ve yeterli düzeyde suya erişimleri olmalıdır. Bu nedenle kafeslerinde kemirgen suluğu kullanabilirsiniz.
  15. Hamsterlar titiz hayvanlardır. Bundan ötürü kafeslerinin de temiz kalmasını isterler. Hamsterın kafesini temizlerken kimyasal ürünler kullanmamaya da çok dikkat etmelisiniz.
  16. Çikolata, hamster için toksik olabilen bir bileşen içerir. Bu yüzden de hamstera çikolata kesinlikle verilmemelidir. Ayrıca hamstera alkol ve kafein içeren gıdalar da verilmemelidir.
  17. Hamsterlar hakkında bilgi hususunda şu da çok önemlidir: Koku, hamsterların en önemli duyularından biridir. Koku almalarına yardımcı olması için koku bezlerini nesnelere sürterler. Bu, yaşam alanlarında dolaşmak ve sizi tanımak için kullanacakları güçlü bir araçtır. Ağır parfüm ve kolonya kullanmaktan kaçınarak hamster dostunuza yardım etmiş olursunuz.
  18. Hamsterların besinleri depolamak için kullandıkları yanak keseleri vardır. Bu nedenle çok yiyormuş gibi görünseler de bir kısmını yanaklarında saklıyorlar. Bu büyük yanaklar, hamsterın boyutunu iki ila üç kat kadar büyük gösterebilmektedir.
  19. Diğer birçok hayvandan farklı olarak hamsterlar aşırı yeme eğilimi göstermezler. Günlerce tüketmedikleri besinler olabilir. Bu sebeple de kafeslerinde kalan besin artıklarını toplamanız ve her gün taze yiyecekleri hamstera sunmanız çok önemlidir.
  20. Hamsterlar genel olarak sağlıklı canlılardır. Fakat rutin veteriner kontrolleri şarttır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster ve Guinea Pig Farkı Nedir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.