Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Tüysüz Kedi Irkları

Abone Ol 
8 Maddede Tüysüz Kedi Irkları
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Tüysüz kedi ırkları birçok insanın ilgisini çekiyor. Pek çok farklı kedi ırkı tüysüz olarak öne çıkıyor. Her bir tüysüz kedinin kendine özel nitelikleri var. Tüysüz kedi olarak bilinen bazı ırklarda hafif tüyler bulunurken, bazıları gerçekten pürüzsüz bir görünüm sunuyor. Peki, tüysüz kedi cinsleri hangileri?

Tüysüz Kedi Irkları

tüysüz kedi ırkları

Bir tüysüz kedi sahiplenmeyi düşünüyorsanız; popüler tüysüz kedi ırkları şunlar:

1. Bambino Kedi Irkı

Bambino, İtalyancada çocuk veya bebek olarak kullanılan bir kelimelidir. Bu kediler minik yapılıdır. Sfenks ve Munchkin kediler gibi bir görüntü sergiler. Bazı Bambino kedilerin yüz, kulak, bacak ve kuyruklarında hafif tüyler bulunur. Diğerleri tam anlamıyla tüysüzdür. Bu kediler oldukça sevecen ve eğlencelidir. Sağlıklı kalabilmeleri için kaliteli kedi mamaları yemeleri gerekir.

2. Donskoy Kedi Irkı

Tüysüz kedi ırkları arasında bir diğeri de Donskoy kediler oluyor. Sfenks kedilerine benzetilse de aralarında büyük bir farklılık vardır. Sfenks kedileri tüysüzlüğünü çekinik bir genetik mutasyondan alırken, Donskoy kediler tüysüzlüğünü baskın bir genden alır.

Bazı Donskoy kediler havalar soğuduğu zaman kışlık tüyler üretir. Havalar ısındığında bu tüyleri dökerler. Donskoy kedilerin sağlıklı gelişim ve büyümeleri adına protein açısından yoğun olan kuru kedi maması, açık mama, yaş mama ve ödül mama tüketmeleri gerekmektedir.

3. Dwelf Kedi Irkı

Tüysüz kedi ırkları listesinde yer alan Dwelf kediler; Sphynx ve Amerikan Curl kedilerinin melezlenmesi sonucu elde edilmiştir. İskelet sorunlarına yatkın olan bir cinstir. Dışa dönük, oyuncu ve sevimli kedilerdir. Hareketli olmaktan hoşlanır ve kedi oyuncakları ile oynamaya bayılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Bakımı Hakkında İpuçları

4. Elf Kedi Irkı

Amerikan Curl ve Sphynx kedi ırklarının karışımıdır. Arkadaş canlısı, eğlenceli ve sadık bir kedidir. Tenlerinde şeftali tüyleri denilen ufak tüyler bulunur. Bu tüyler çok belirgin değildir. Bazılarının burnu, patileri, kuyruğu ve kulaklarında hafif tüyler olabilir. Besleyicilik yönü yüksek olan açık kedi maması, yaş mama ve ödül mama yemeleri gerekir.

5. Lykoi Kedi Irkı

Bazı Lykoi kediler cinsin ayırt edici gri-siyah tüyler ile tamamen kaplı iken bazı Lykoi kedilerin tam anlamıyla tüysüz olduğu bilinir. Bu kedilerin yüzlerinde, kulaklarının arka bölümünde, ayaklarında ve bacaklarında tüy bulunmaz. Hareketli ve sosyalleşmeyi seven bir kedi cinsidir. Kaliteli kedi maması ile beslenmesi önemlidir.

6. Minskin Kedi Irkı

Tüysüz kedi ırkları listesi Minskin kedi ırkıyla devam ediyor. Bu kedilerin kulak, bacak, burun ve kuyruk kısımlarında seyrek ve ince tüyler bulunsa da Minskin kediler genel anlamda tüysüzdür. Özellikle karın bölgelerinde hiç tüy bulunmaz. Minskin kedilerin temizliğine ve bakımına çok dikkat edilmelidir. Kedi temizlik ve banyo ürünleri ile özel bakım şarttır.

7. Peterbald Kedi Irkı

Kendine has belirgin özellikleri ve uzun uzuvları ile dikkat çeker. Zarif bir kedidir. Popüler evcil kediler arasında yer alır. Donskoy ve Oriental Shorthair kedilerin karışımıdır. Tüm Peterbald kediler tüysüz değildir ama çoğunluğu tüysüzdür. Bazılarında ince ve kısa tüyler bulunmaktadır. Nadir de olsa bazılarının tüm vücudu tüy ile kaplı olabilir.

Beslenmesine ve bakımına çok dikkat edilmelidir. Protein, vitamin ve mineral açıdan yoğun olan konserve kedi maması, kuru ve ödül mama ile beslenmesi önem arz eder.

8. Sfenks Kedi Irkı

Tüysüz kedi ırkları listesinde Sfenks kedilerden de söz etmek gerekir. En bilinen tüysüz kedi cinsidir. Doğal olarak oluşan çekinik bir genetik mutasyondan kaynaklanan tüysüzlük özelliği, ona sevimli ve özgün bir görüntü katar. Bazı Sfenks kedilerinin özellikle yüz, kuyruk ve bacaklarında hafif tüyler olabilir. Diğer tüm kedilerde olduğu gibi bu kedilerin de mutlaka kaliteli ve protein bileşeni açısından zengin olan yaş, kuru, açık kedi maması ve ödül kedi mamaları ile beslenmesi gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedi İshali Nasıl Geçer?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.