Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Aslanbaş Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

17.09.2022
767
Abone Ol 
Aslanbaş Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Aslanbaş tavşanı bakımı, bu sevimli tavşanı sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Aslanbaş tavşanlar, tıpkı aslana benzer şekilde tüy yelesine sahiptir. Bundan dolayı tavşan severler arasında oldukça popüler bir cinstir. Ayrıca hem bakımı kolaydır hem de çok sosyal bir evcil canlıdır.

Aslanbaş Tavşanı Özellikleri

Aslanbaş Tavşanı Bakımı

Aslanbaş tavşanı bakımı doğru yapılabilmesi için bu canlının her türlü özelliği bilinmelidir. Aslanbaş tavşanlar tüy yelesi ile dikkat çeken kemirgenlerdir. Gövdesi kompakttır ve dik kulaklara sahiptir. Çok farklı renklerde olabilir.

Aslanbaş tavşanlar çoğunlukla arkadaş canlısı, sosyal ve eğlencelidir. Tavşan oyuncakları ile oynamaktan, tavşan tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmaktan hoşlanır. Ayrıca diğer tavşanlar, kedi ve köpekler, çocuklar ile de arası son derece iyidir. Fakat bazı cinsler çekingen olabilir.

Günlük etkileşime ve düzenli bakıma gereksinim duyarlar. Onlara egzersiz yapmaları için yeterli alan sağlamalısınız. Aynı zamanda yaşam alanları da iyi bir şekilde tasarlanmalıdır. Aslanbaş tavşan, iyi koşullarda bakıldığı sürece 7-10 sene kadar yaşayabilir.

Aslanbaş Tavşanı Mizacı

Aslanbaş tavşanı bakımı kolaydır. Genellikle akıllı, enerjik ve iyi huylu olmalarıyla bilinirler. Oyun oynamaktan ve sosyalleşmekten zevk alırlar. Birçoğu, sahipleri ile yakın bağlar kurar. Sarılmaktan ve ilgi görmekten sevinç duyarlar.

Bazı Aslanbaşlar ise ürkek olabilir. Çoğunlukla ısırmazlar, ancak rahatsız olacakları davranışlara maruz kalırlarsa bir miktar hırçın olabilirler. Hatta bu tavşanları çoğu yakalanmayı sevmez.

Bu tavşanın sosyal gereksinimlerini karşılamak için birden çok tavşana sahip olmak uygundur. Aslanbaşlar, iyi huylu köpekler ve kedilerle de uyum içindedir. Diğer hayvanlarla iyi bir bağ kurmasını bilir.

Aslanbaş tavşan bakımı hakkında şunları söylemeliyiz: Bu canlılar günlük beslenme ve düzenli temizlik gerektirir. Bundan dolayı tavşan yemleri her daim tavşan kafesi için hazır olmalıdır. Ayrıca oyun oynamak ve sosyalleşmek için her gün kafes dışı zamana ihtiyaçları vardır. Özellikle onları meşgul edecek tavşan oyuncakları mutlaka tedarik edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Hamster Cinsleri Hangileri?

Aslanbaş Tavşan Beslenmesi

Aslanbaş tavşanı bakımı söz konusu olduğunda en önemli konulardan biri şüphesiz ki beslenmedir. Kemirgen otları ile beslenen bu sevimli canlılar, tavşanlar için özel olarak üretilen tavşan yemleri ile beslenmeliler.

Beslenme düzenlerinde çeşitlilik elde etmek için bazı sebze ve meyveler de tavşanlara verilebilir. Bununla beraber, tavşan suluğu her daim temiz ve taze su içermelidir. Böylece tavşanın günlük su ihtiyacını karşılaması sağlanmalıdır.

Aslanbaş tavşanlara marul, otlar, havuç gibi besinler verilebilir. Tavşana verdiğiniz meyve ya da sebzenin taze olduğundan ve iyice yıkandığından emin olun.

Aslanbaş Tavşan Hastalıkları

Aslanbaş tavşanı bakımı konusunda bu canlıların yatkın olduğu hastalıkları bilmek de oldukça önemli. Tüm evcil tavşan ırkları belirli hastalıklara eğilimlidir. Bunlar:

  • İshal gibi sindirim problemleri
  • Göz sorunları
  • Solunum yolu enfeksiyonları
  • Akarlar ve pireler
  • Diş büyümesi

Tavşanınızda herhangi bir davranış değişikliği gözlemlerseniz, onu veterinere kontrol ettirmelisiniz. Özellikle diş büyümesini önlemek için kemirme taşları tavşana sunulabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.