Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Kafesinde Neler Olmalı?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Kafesinde Neler Olmalı?

Muhabbet kuşu beslemek istiyorsanız; muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu sevimli kuşlar enerjik, özgürlüğüne ve oyuna düşkün canlılardır. Bu yüzden muhabbet kuşu kafes düzeni onlara uygun şekilde olmalıdır.

Muhabbet kuşu kafesi, kuşun rahat edebileceği büyüklükte olmalıdır. Bununla beraber kafes, kuşun gereksinimi olan malzemeleri içermelidir. Muhabbet kuşunuz kafesinde rahatça hareket edebilmeli ve istediği zamanlarda keyifli vakit geçirebilmelidir.

Kuş kafesi, onun sağlığı ve mutluluğu üzerinde doğrudan etki gösterir. Kuşunuzun oynayacağı veya içinde özgürce kanat çırpabileceği kadar büyük olmayan bir kafes, onun mutsuz, üzgün ve durgun olmasına yol açabilir. Kötü kafes koşulları da muhabbet kuşunun ruh halini olumsuz etkileyebilir.

Bir kafes satın alacaksanız; ilk olarak kaç adet kuş beslemek istediğinizi hesaba katmalısınız. Bir muhabbet kuşu için ideal kafes ebatları 45x45x45 cm boyutlarındadır. Kafesin parmak aralıkları ise ortalama 1,5 cm olmalıdır. Bu sayede muhabbet kuşuna güvenli ve ferah bir ortam sağlanmış olur. Şimdi muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı sıralayalım.

Muhabbet Kuşu Kafes Düzeni Nasıl Olmalı?

muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı

Kuş beslemek isteyenler tarafından muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı sorusu sıklıkla sorulur. Muhabbet kuşlarının huzurlu ve sağlıklı kalmaları adına kafeste bulunması gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

1. Kuş Tüneği

Muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı sorusunun ilk cevabı kuş tünekleri. Muhabbet kuşları, sürekli olarak kafesin tabanında durmaktan sıkılabilir. Hatta bu durum, kuşun huzursuz olmasına neden olabilir.

Bu sevimli canlılar doğal yaşamlarında olduğu gibi tüneme gereksinimi duyarlar. Bu sebeple de muhabbet kuşu kafesinde tüneklere mutlaka yer verilmelidir. Tünek alırken ürünün kaliteli ve uygun boyutlarda imal edilmiş olmasına özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Kuş Besleyenlerin Bilmesi Gerekenler!

2. Kuş Yemliği ve Suluklar

Muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı diyenler için diğer ürün önerisi de kuş yemliği ve suluklar. Kuş dostlarımız, tırmanma özellikleri sayesinde su ve yem kaplarına kolay biçimde ulaşabilirler. Bu yüzden kaplar, kuş tüneklerinin yakınında konumlanmalıdır.

Kafesinizde tek bir kuş olacaksa bile iki tane kuş yemliği bulundurmanız önemlidir. Birisi muhabbet kuşu yemi için diğeri de sebze, meyve ve kuş krakeri için olabilir. Muhabbet kuşunuzun su gereksinimini karşılayan suluklar, kafesler için özel olarak tasarlanmıştır. Muz suluk veya parmak suluk gibi çeşitleri bulunan kuş sulukları arasında otomatik suluklar da yer almaktadır.

3. Kuş Gaga Taşı

Kuş dostlarımızın gagalarının törpülenmesi önemlidir. Gaga taşları bu noktada devreye girer ve kuşların sağlıklı ve düzgün görünümlü gagaya sahip olmalarına yardım eder.

Aynı zamanda gaga taşları kuşların mineral ihtiyacına da hitap eder. Özellikle yavruluk, tüy dökümü, çiftleşme, hastalık ve mevsim geçişleri gibi zamanlarda önemli olan mineral ve vitaminler, gaga taşı ile kuşa sunulabilir.

4. Kuş Oyuncakları

Muhabbet kuşu kafesinde neler olmalı? Muhabbet kuşu kafesleri mutlaka kuş oyuncakları da içermelidir. Tek başlarına yaşayan kuşlar için de önemli malzemelerden olan oyuncaklar, kuşların eğlenceli ve keyifli vakit geçirmelerine izin verir. Oyuncaklar sayesinde kuşlar stres atarlar ve ruh halleri iyileşir.

5. Kuş Kumu

Kuş kumları, muhabbet kuşu kafesi için önemli olan malzemelerden biridir. Kuşların tüketmiş oldukları kuş yemi, sebze, meyve ve kraker gibi besinleri rahatlıkla sindirilebilmeleri için kuş kumu gereklidir. Kuş kumu sayesinde kuşunuzun mide ve sindirim sorunları yaşaması önlenecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.