Standart Schnauzer Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme
Standart Schnauzer orta boy bir safkandır, adı ünlü sakalına atıfta bulunur. Arama kurtarma, avcılık, askeri çalışma, koruma, izleme, bekçi köpeği ve terapide kullanılan bir köpektir ve aynı zamanda harika bir aile köpeğidir. Sağlam bir ırktır. Bu köpekler zeki, uyanık ve çeviktir.
Standart Schnauzer Köpek Karakter Özellikleri
Standart Schnauzer cesur ve ciddi olabilir, ayrıca diğer birçok ırka göre daha sakin ve tatlı olabilir. Yeni sahipler için en iyi seçenek değildir, zorlayabilir. Bu nedenle onu düzgün bir şekilde ele almak için deneyimli sahiplere ihtiyacı vardır. Yine de iyi bir bekçi köpeğidir ve bir davetsiz misafiri size bildirmek için havlayacaktır. Güçlü koruyucu içgüdülere sahip olduğu bilinmektedir. Sizi ve aileyi savunmak için hareket edecektir. Çok hevesli, parlak ve oyuncu bir köpektir ancak bağımsızdır ve bu, zaman zaman inatçı olabileceği anlamına gelir.
Ailesine karşı sevecen ve çok sadıktır, ancak yabancılara karşı çok temkinli olduğu ve cana yakın bir köpek olmadığı için sosyalleşme önemlidir. Sevgisi, sokakta onu evcilleştirmek isteyen rastgele yabancılarla değil, yaşadığı kişilere yöneliktir. Çok fazla ilgiye ve arkadaşlığa ihtiyaç duyar, yalnız bırakılmaktan hoşlanmaz ve ayrılık kaygısı yaşayabilir, oldukça hassastır. Günde 12 saat evden çıkacak kişiler farklı bir cins tercih etmelidir.
Kuralların net bir şekilde belirlenmesi ve sahibinin sağlam ve kontrollü olması önemlidir, aksi takdirde aşırı baskın, güvenilmez ve aşırı koruyucu olabilir. İki yaşına kadar oldukça başıboştur, bol miktarda zihinsel ve fiziksel uyarıya ihtiyaç duyacaktır ya da yıkıcı ve sıkıcı hale gelecektir. Olgunlaştıkça, coşkunluğu azalacaktır. Yine de her daim köpek oyuncakları ile oynamaya, ailesi ile vakit geçirmeye gereksinim duyacaktır.
Bu köpeği, sıkı ve kontrollü kaldığınız sürece eğitmek kolaydır ve kendi yoluna gitmesine izin vermek için sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Kuralları belirleyin ve onlara bağlı kalın. Tutarlı olun ve kendinize güvenin. Çok zeki bir ırktır ve deneyimli eğitmenler ile bir şeyler elde etmek için daha az tekrara ihtiyaç duyduğundan, çoğu köpekten daha hızlı öğrenir. İnatçı anlarına hazırlıklı olun ve hassas bir köpek olduğunu unutmayın. Sert uyarılar onda pek etkili değildir. Bu köpek, problem çözmede en iyilerden biridir, bu yüzden bazı zihinsel ve fiziksel zorluklar önemlidir.
En azından temel düzeyde itaat eğitimi ile birlikte, onunla sosyalleşmeye başlamalısınız. Bu, onu farklı sesler, manzaralar, insanlar ve yerler ile tanıştırmak anlamına gelir. Böylece onlara doğru tepkiler vermeyi öğrenir ve güvenebileceğiniz en iyi köpeğe dönüşür.
Standart Schnauzer Köpek Tarihçesi
Standart Schnauzer Almanya’dan gelir, 15. ve 16. yüzyıllarda üç Schnauzer ırkından ilki olarak yetiştirilmiştir. Irk, çoban köpekleri ve bekçi köpekleri olan diğer ırklar kullanılarak yetiştirildi. Uzun yıllar bir çoban köpeğiydi ve aynı rollerde çiftliklerde kullanıldı. Albrecht Durer ve Rembrandt gibi sanatçıların Schnauzer’ları içeren ünlü tabloları var.
1800’lerde köpek gösterilerinin popüler hale gelmesiyle birlikte köpek severler bu cinse ilgi duymuş ve standart bir mizaç ve görünüm aranmıştır. O zamanlar kaba tüylü Schnauzer’lar ile pürüzsüz Alman Pinscher’ın aynı ırktan gelmesi mümkündü ve Schnauzer’lara Wirehaired Pinscher deniyordu. Daha sonra, onları Alman Pinscher’dan ayırmak için üç nesil saf Schnauzer geliştirildi.
Cins, Siyah Alman Kanişleri ve gri Wolfspitz kullanılarak daha da geliştirildi. 1800’lerin sonlarında minyatür ve Dev ırklar da geliştirildi. 1880’de Standard Schnauzer için ilk cins standardı yazıldı ve 1907’de Münih’te Bavyera Schnauzer Klub kuruldu. Birinci dünya savaşı çıktığında Kızılhaç çalışanlarına yardım etmek ve haberci köpeği olarak kullanılmıştır.
Standart Schnauzer Köpek Fiziksel Özellikleri
Standart Schnauzer, orta boy bir köpektir. Kare yapılı ve sert, kalın ve yoğun sırım gibi bir kürke sahip sağlam bir köpektir. Astarı yumuşak, dışı serttir. Ortak renkler siyah ve beyazdır. Yüzündeki tüyler, kendine özgü kaşlarını, bıyığını ve sakalını oluşturur. Schnauzer’in arkaya doğru biraz eğimli düz bir sırtı vardır. Kuyruğu yüksektedir. Siyah tırnaklı küçük ayakları vardır.
Bu köpeğin, hala izin verilen ülkelerde kırpılması durumunda dik olan yüksek kulakları vardır. Doğal bırakılırlarsa V şeklindedirler ve kafasına doğru taşınırlar. Baş geniş, uzun ve dikdörtgendir, büyük bir burnu ve siyah dudakları vardır. Gözler orta büyüklükte, oval şekilli ve koyu kahverengidir.
Standart Schnauzer Köpek Bakımı
Standart Schnauzer düşük tüy dökebilir, ancak yine de tımar söz konusu olduğunda yüksek bakım gerektiren bir köpektir. Bu nedenle günlük bakım için zamanınız yoksa başka bir cins daha uygun olabilir. İyi görünmesini sağlamak için günlük temizlik ve bakıma ihtiyacı olacaktır. Schnauzer’in astarı, düzenli tarama veya fırçalama olmadan gerçekten matlaşabilir. Her gün fırçalanması ve düğümlerin kesilmesi gerekir. Köpek tarağı ile bu işlemi basit olarak yapabilirsiniz. Daha sonra göz ve kulak çevresindeki tüyler düzenli olarak kesilmeli ve her yemekten sonra yüzünün temizlenmesi gerekecektir.
Bu kokan bir cins değildir, bu yüzden cildinin kurumasını önlemek için banyo zamanını gerçekten ihtiyaç duyduğu zamana saklayın. Diğer ihtiyaçlar arasında tırnakları çok uzadığında kesmek yer alır, ancak ağrıya ve kanamaya neden olabileceğinden dikkatli olmaya özen gösterilmelidir. Köpek tırnak makası ile sevimli dostunuzun tırnaklarını rahatça kesebilirsiniz. Kulakları enfeksiyon belirtileri için haftalık olarak kontrol edilmeli ve ardından temizlenmelidir. Temizlemek için kulaklara herhangi bir şey sokmayın. Ayrıca haftada en az üç kez dişlerini fırçalayın.
Standart Schnauzer’lar oldukça aktif köpeklerdir, bir apartman dairesinde yaşayabilirler ama orada mutlu olmak için günlük egzersiz ve zihinsel uyarıma ihtiyaç duyarlar. Arazisi veya geniş bir bahçesi olan bir yer olsa cins için daha iyi olur. Günde en az bir uzun ve bir orta tempolu yürüyüş, günde en az bir saat tempolu aktivite gerçekleştirmelidir. Schnauzer’ınız huzursuzsa, aşırı heyecanlıysa veya evde yıkıcı oluyorsa, bunlar yeterli fiziksel veya zihinsel aktivite almadığının işaretleridir. Ona zihinsel ihtiyaçları için bir tür ileri eğitim sunmayı düşünün. Köpek eğitim ürünleri ile onun gelişimini desteklemeyi de ihmal etmemelisiniz.
Standart Schnauzer Köpeklerde Beslenme
Bu cins genellikle günde 1 ila 1,5 fincan arasında iyi kalitede bir kuru köpek maması tüketir ve bu, en az iki öğüne bölünmelidir. Yaşına, boyutuna, sağlığına, metabolizmasına, aktivite düzeyine ve yapısına bağlı olarak bir köpekten diğerine tam olarak ne kadar mama tüketileceği değişiklik gösterir. Bununla birlikte, köpeğinize ara sıra konserve mama vermeli, farklı tatlar tüketmesini sağlamalısınız. Bu durum ayrıca onun sindirim ve bağırsak sağlığı için de iyi gelecektir. Aynı zamanda köpeğinizin mutlu olmasına da yardımcıdır.
Standart Schnauzer Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi
Çocukların yanındayken genellikle arkadaş canlısıdır ve özellikle birlikte büyüdüğü kişilere karşı oyuncu ve sevecendir. Sadece onlara nasıl yaklaşacaklarını ve nazikçe dokunacaklarını bildiklerinden emin olun. Sosyalleşme ve eğitim ile bu genellikle hoşgörülü ve sabırlı bir ırktır.
Diğer köpeklerde, özellikle kısırlaştırılmamış veya kısırlaştırılmamışsa, aynı cinsiyetten köpeklerde baskın ve saldırgan olabilir. Yabancı köpeklerin yanındayken sosyalleşme, eğitim ve yakın denetim önemlidir. Kediler, hamsterlar, diğer kemirgenler, tavşanlar vb. gibi küçük hayvanlarda, onları av olarak gördüğü için onları kovalamak ve yakalamak için güçlü içgüdülere sahip olma eğilimindedir. Onlarla birlikte büyütüldüğünde diğer evcil hayvanlarla anlaşabilir.
Standart Schnauzer Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Cins hakkında merak edilenler:
Standart Schnauzer Köpeklerin Yatkın Olduğu Hastalıklar Var Mı?
Standart Schnauzer ortalama 12 ila 14 yıl yaşar ve sağlıklı bir cinstir. Bazı köpeklerde göz ve kalça displazisi ile ilgili sorunlar olabilir ve köpeklerin %1’inden azında tümör gibi daha ciddi sorunlar olabilir.
Standart Schnauzer Köpekler Çok Havlar Mı?
Bu ırk köpekler ara sıra havlar ve bu havlama şaşırtıcı derecede derindir.