Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

11 Maddede Beslenebilecek Köpek Türleri

Abone Ol 
11 Maddede Beslenebilecek Köpek Türleri

Ev köpeği cinsleri arıyorsanız; doğru yerdesiniz! Beslenebilecek köpek türleri listemize göz atabilir, aileniz ve kendiniz için harika köpek ırkına karar verebilirsiniz. İşte, küçük köpek cinsleri, mini köpek ırkları, evcil köpek cinsleri ve en popüler evcil köpek ırkları bu yazıda!

1. Bichon Frise (Bişon Çuha) Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Bichon frise, çocuklu aileler veya apartman dairesinde yaşayan aileler için harika bir seçimdir. Kabarık tüyleri ile oldukça sevimli görünür. Bu cins, her yönüyle harika bir arkadaştır. Bichonların eğitilmesi nispeten kolaydır, herhangi bir yaşam tarzına iyi uyum sağlar. Cinsi mutlu ve sağlıklı tutmak için yalnızca orta düzeyde günlük egzersiz yeterlidir. Bu köpek ırkının kıvırcık tüylerinin düzenli olarak kesilmesi ve dikkatlice fırçalanması gerekir.

2. Boksör (Boxer) Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Beslenebilecek köpek türleri arasında boksör köpekler de var. Orta büyüklükte, yüksek enerjili bir köpek arıyorsanız, boksör ırkı tam size göre! Bu sadık köpek, ailesiyle yakın bir bağ kurar. Makul derecede aktif bir yaşam tarzı sürüyorsanız, bir boksör köpek sizin için uygun olabilir. Bu cinsin bol miktarda egzersize ve güçlü bir eğitim temeline ihtiyacı vardır. Genç boksörler biraz hiperaktif olsalar da, eğitilebilirler ve antrenmanın tadını çıkarırlar.

3. Golden Retriever Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Golden Retriever mükemmel bir aile köpeğidir. Bu orta büyüklükteki köpek mutlu, sadık, şefkatli ve aktif olmasıyla da bilinir. Onları iyi bir fiziksel durumda tutmak ve can sıkıntısını önlemek için makul miktarda egzersize ihtiyaçları vardır. Eğitim şarttır, ancak zor değildir. Golden köpekler eğitimi ve bir şeyler öğrenmeyi severler. Tüylerinin iyi düzeyde kalması için düzenli fırçalama gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Güzel Erkek Köpek İsimleri

4. Labrador Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Labrador retriever, popüler orta büyüklükteki bir ırktır. Çoğu ortama iyi uyum sağlar ve çocuklar için mükemmeldir. Aileleriyle yakın bağlar kuran, son derece sadık ve şefkatli köpeklerdir. Bu cins aktif, eğlenceli ve zekidir. Bol miktarda egzersiz ve eğitim gereklidir. Öğrenmeyi sever ve neredeyse her şeyi yapmak için eğitilebilir; getirme, koşma ve sarılmanın tadını çıkarabilir.

5. Papillon Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Beslenebilecek köpek türleri arasında papillon köpek de yer alır. Mutlu, enerjik ve arkadaş canlısı bir köpek türüdür. Papillon, biraz aktif bir yaşam tarzına sahip, dayanıklı küçük bir köpektir. Çok fazla egzersize ihtiyaç duymaz, fakat oynamak ve koşmak için bir şans ister. Cinsin eğitilmesi kolaydır ve sadece orta derecede tımar gerektirir.

6. Pomeranya Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Beslenebilecek köpek türleri arasında yer alan Pomeranian, zarif ve sevimli bir köpek türüdür. Günlük temel egzersiz, bu ırkı mutlu etmek için genellikle yeterlidir. Temel eğitime ihtiyaçları var. Eğitim olmadan, cinsin alıngan ve inatçı özellikleri belirginleşebilir. Neyse ki, tutarlı ve olumlu eğitime iyi yanıt veriyorlar ve bu sayede uyumlu olabilirler. Bu köpek, parlak ve orta derecede aktif ve büyük tüylü bir kürke sahiptir. Sık bakım gerektirmeyen tüyleri, köpek tarağı ile belirli aralıklarla taranmalıdır.

7. Kaniş Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Kaniş, harika arkadaşlık yapan popüler, çok yönlü bir köpek ırkıdır. Kaniş, bulunduğu her ortama uyum sağlar ve çocuklar da dahil olmak üzere her yaştan insanla anlaşabilir. Bu cins üç boyuta sahiptir. Oyuncak, minyatür ve standart. Hepsi zekidir ve eğitime iyi yanıt verir. Kanişler, bol miktarda egzersize ve zihinsel uyarılmaya ihtiyaç duyan enerjik köpeklerdir. Kıvırcık ve sürekli büyüyen tüylerini korumak için düzenli olarak tımar edilmeleri gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Yürüyüş Yapmayı Seven Köpek Irkları

8. Yorkshire Teriyeri Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Yorkshire terrier, küçük bir köpek isteyenler için doğru bir seçimdir. Bu cins, sahibine karşı şefkatlidir ve hatta yabancılara karşı koruyucu davranabilir. Yorkie’nin ılımlı bir enerji seviyesi vardır ve sadece temel egzersize ihtiyaç duyar. Bu cins için günlük yürüyüşler idealdir.

Aynı zamanda sağlam bir eğitim temeli gerektirir. Eğitilmezse inatçı ve sesli olabilir. Yorkie’nizi büyük bir köpeği eğitir gibi eğitin. Böylece aranızdaki bağı güçlendirebilir ve sınırları belirleyebilirsiniz. Bu köpeğin özen gerektiren tımar ihtiyaçları bulunur. Teriyerlerin düzenli olarak fırçalanması ve kesilmesi gereken, sürekli büyüyen tüyleri vardır. Tüyleri, düzenli bakım gerektirir.

9. Bulldog Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Farklı görünümü ve kırışık yüzü ile bulldog köpekler, özellikle çocuklar için iyi bir arkadaştır. Bu sadık köpekler, her türlü iklime, şehre ve yaşama uyum sağlayabilir. Beslenebilecek köpek türleri arasında popüler olan bulldog’lar, aileleriyle vakit geçirmekten mutlu olurlar. Sakin, cesur ve arkadaş canlısı, ağırbaşlı ama eğlenceli olmalarıyla bilinirler. Enerji seviyesi çok yüksek olmasa da düzenli yürüyüşe gereksinim duyarlar. Tüylerini haftalık olarak fırçalamanız yeterlidir.

10. Beagle Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Beagle köpek ırkı da beslenebilecek köpek türleri arasındadır. Kompakt boyutları, kısa, bakımı kolay tüyleri ve zekası, Beagle’ı mükemmel bir aile köpeği yapar. Mutlu, arkadaş canlısı ve meraklı kişilik özellikleri ile öne çıkar. Enerji seviyesi oldukça yüksektir. Bol miktarda egzersiz ister. Hem diğer köpeklerle hem de çocuklarla iyi anlaşır. Mevsimsel tüy dökülmeleri söz konusudur. Genelde 10-15 yıl kadar yaşar.

11. Newfoundland Köpek Irkı

Beslenebilecek Köpek Türleri

Newfoundland, zekaya, sadakate ve tatlılığa sahip olmalarıyla ünlüdür. Sakin, ağırbaşlı ve genel olarak sessiz olan bu büyük cins, tercihen nemli olmayan bir iklimde, ideal olarak bir göle veya gölete erişimi olan geniş bir evde mutlu olabilir. Formda kalmak için uzun günlük yürüyüşlere ihtiyaç duyar. Karda boğuşmayı sever ve bir araba çekmek ya da sırt çantası taşımak ona hayatta bir amaç verir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Kereviz Yiyebilir mi?

Bu nazik cins, herkes ve özellikle de çocuklar için iyi bir arkadaştır. Çok sayıda insan ve diğer köpeklerle erken sosyalleşme, istikrarlı bir mizaç geliştirmede kritik öneme sahiptir. Bazı erkek Newfoundland köpekler diğer erkek köpeklere karşı saldırgandır ve çok azı insanlara karşı baskın saldırgan olabilir. Bazılarında aşırı utangaçlık da görülür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.