Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Çocuklar İçin Uygun Olmayan Köpek Irkları

Abone Ol 
Çocuklar İçin Uygun Olmayan Köpek Irkları

Bazı köpekler, çocuklar için uygun olmayan köpek ırkları arasında yer alır. Bir köpek, özellikle de çocuğunuz var ise onun dünyasında fark yaratabilir. Ancak köpek sahiplenmeden önce hangi ırkların çocuklara uygun olup olmadığını bilmelisiniz.

Çocuklar İçin Uygun Olmayan Köpek Irkları Hangileri?

Çocuklar İçin Uygun Olmayan Köpek Irkları

Pek çok köpek çığlık atmayı, tiz sesleri ve gözlerinin içine bakan insanları sevmez. Hatta hızlı ve garip hareketler de köpeklerin hoşuna gitmeyebilir. Bundan dolayı köpek sahiplenmeden evvel çocuklar için uygun olmayan köpek ırkları bilinmelidir. Bunlar arasında öne çıkanlar:

Weimaraner Köpek Irkı

Parlak gözleri ve hoş görünüşü ile dikkat çeken Weimaraner, aslında çocuklarla pek iyi anlaşamaz. Bu köpekler büyük avları yakalamak için yetiştirilmiştir. 13 yaşın altındaki çocuklarla aynı ortamda yaşamaması önerilir. Yeterince ilgi görmezse ve egzersiz ihtiyacı karşılanmazsa, insanlara sert davranabilir. Protein bakımından zengin köpek mamaları tüketmelidir.

Chihuahua Köpek Irkı

Çocuklar için uygun olmayan köpek ırkları arasındadır. Küçük boyutlarına karşın aileler için çok uygun değildir. Isırmaya meyilli hayvanlardan biridir. Kendilerini savunma gereksinimi hissettikleri zaman ısırabilirler. Köpek oyuncakları ile oynamayı, kendi başına zaman geçirmeyi çok sever.

Akita Köpek Irkı

Bu köpekler son derece sadık ve tatlı hayvanlardır. Fakat aynı zamanda bekçi köpeği olarak yetiştirildikleri için her daim şüpheci ve temkinli davranırlar. Ailesine karşı korumacı olan Akita köpekler, diğer çocuklara karşı sert olabilir.

Pekingese Köpek Irkı

Çocuklar için uygun olmayan köpek ırkları arasında bulunan Pekingese, kendisini tehdit altında hissettiği zaman savunmaya geçebilir. Isırma ve havlama davranışlarını yoğun şekilde gerçekleştirebilir. Kuyruğunun çekilmesi, tüylerinin çekilmesi ve dürtülmesi gibi davranışlara maruz kalması, bu köpekleri rahatsız eder. Mamalarını ve oyuncaklarını sahiplenirler ve paylaşmak istemezler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Affenpinscher Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Sibirya Kurdu Köpek Irkı

Sert ve hareketli oyunlara meyilli olan bir köpektir. Aktif kalmayı sever. Bu güçlü köpeklerin iyi niyetli oldukları bilinir. Lakin istemeden de olsa herhangi bir çocuğa zarar verebilirler. Biraz inatçı olduğu söylenir ve eğitilmesi çok kolay değildir. Algıladığı tehditler karşısında harekete geçmesi yüksek ihtimaldir.

Alaska Kurdu Köpek Irkı

Bu köpekler de sert oyunlardan memnun olur ve egzersiz gereksinimi karşılanmaz ise inatçı yönü ortaya çıkar. Bunun sonucunda davranışları sertleşebilir. İnanılmaz inatçı olabilen Alaska Kurtları, çocuklara hitap etmez.

Shih Tzu Köpek Irkı

Bu köpekler etrafta zıplamaktan ve ayaklarınızın altında dolaşmaktan mutlu olur. Yeterince dikkat edilmediği taktirde çocukları düşürebilirler ve yaralanmalarına sebebiyet verebilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.