Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Macaw Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Macaw Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Macaw papağanı, büyük gagası, parlak tüyleri ve uzun kuyruğu ile dikkat çeken bir kuş türüdür. Bu egzotik görünümlü kuş, ülkemizde ve dünya çapında ünlüdür. Sağlıklı ve aktif kalmak için geniş bir alana gereksinim duyar.

Macaw Papağanı Kökeni

Macaw Papağanı

Macaw’lar büyük, renkli ve dikkat çekici kuşlardır. Güney Amerika’ya özgüdür. On beşinci yüzyılda Kristof Kolomb’un yolculuk kayıtlarından bu tür papağanların varlığı öğrenildi. Macaw’lar tek bir tür olmamakla beraber çeşitli alt türlere ayrılırlar. Amerika papağanı olarak da bilinirler. Amerika papağanı türlerinin çoğu tehlike altındadır. Birkaçının nesli neredeyse kesin olarak tükenmiş durumdadır. Azalan sayıları, ormansızlaşma ve yasa dışı avlanmanın sonucudur.

Macaw Papağanı Mizacı

Eğlenceli ve aktif olan Macaw’lar, coşkulu kişilikleri ile bilinirler. Uygun beslenme, zihinsel aktivite, çevresel zenginleştirme ve bolca alan sayesinde şefkatli, sadık ve uyumlu bir kuş olur. İyi koşullarda bakılırsa ve tüm gereksinimleri karşılanırsa 30-50 sene kadar yaşayabilirler.

Büyülükleri ve kişilikleri bu kuşları zorlu evcil hayvanlar haline getirebilmektedir. Düzenli olarak ilgilenilmeyen, sıkça çevresel değişikliklere maruz kalan ve zihinsel aktivitelerden yoksun olan Macaw kuşlar agresif, bölgesel ve problemli davranışlar geliştiren bir hayvan olabilirler.

Bu zeki kuşların doğumdan itibaren eğitilmesi, sosyalleşmesi ve geniş alanlarda tutulması çok önemlidir. İyi bir eğitim alan papağan, çığlık atma davranışı geliştirmez, elle beslemeye alışır ve çeşitli kelimeler söylemeyi öğrenebilir. Kuşunuz ile yakınlık geliştirerek, onun ruh halini de teşvik edebilirsiniz.

Macaw Papağanı Konuşur Mu?

Macaw’lar konuşma yeteneğine sahip kuşlardır. İyi bir eğitim ile bu kuşlar taklit yapmayı, bazı kelimeleri ve şarkıları söylemeyi öğrenebilirler. Ancak eğitim sürecinde sabırlı olmalısınız. Zeki bir kuş olduğu için eğitime hızlı yanıt verecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kanarya Kuşu Özellikleri, Üreme, Beslenme

Macaw Papağanı Kafesi Nasıl Olmalı?

Macaw’lar geniş bir alana ihtiyaç duyarlar. Boyutları büyük olduğu için kafesleri de geniş ebatlı olmalıdır. Büyük bir papağan kafesi satın alarak, kuşunuzun yaşam alanından memnun olmasını sağlayabilirsiniz.

Macaw Papağanı Ne Yer?

Macaw papağanları da diğer tüm kuşlar gibi kaliteli beslenmeye gereksinim duyar. Vitaminler ve mineraller yönünden tam ve dengeli olan papağan yemleri tüketmeleri önemlidir. Bu sayede sağlıklı ve uzun ömürlü olabileceklerdir. Bununla beraber kuşun, her zaman temiz ve tatlı suya erişimi bulunmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.