Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Neden Hamster Sahiplenmelisiniz?

17.11.2023
173
Abone Ol 
Neden Hamster Sahiplenmelisiniz?

Neden hamster sahiplenmelisiniz? Evinize yeni bir evcil hayvan getirmeyi planlıyorsanız, hamsterları düşünebilirsiniz. Hamsterlar küçük alan gerektirirler ve bakımları nispeten kolaydır. Bu sebeple çoğu insan için hamster, ideal bir evcil hayvan olarak kabul edilir.

Neden Hamster Sahibi Olmalısınız?

Neden Hamster Sahiplenmelisiniz?

Evcil hayvan olarak hamsterlar oldukça yaygındır. Neden hamster sahiplenmelisiniz açıklayalım:

Hamsterlar Zorlu Eğitim Gerektirmezler

Köpek ve kedilerin aksine hamster dostlarımız, kapsamlı bir eğitime ihtiyaç duymazlar. Hatta tuvalet ve itaat eğitimi de gerektirmezler. Hamsterın sizi tanıması için sosyalleşme ve etkileşim önemlidir. Daha az bakım gerektiren bir evcil hayvan arıyorsanız, hamster doğru bir seçim olabilir.

Hamsterların Bakım Maliyeti Yüksek Değildir

Hamsterlar az bakım gerektiren hayvanlar olmasının yanı sıra çok fazla maliyetli de değiller. Bu sebeple hamster bakımı bütçenize zarar vermez. Mutlu ve sağlıklı hamster için kaliteli hamster yemi, geniş bir hamster kafesi ve kafesin içinde çeşitli oyuncaklar olması önemlidir. Tabii ki, her evcil hayvanda olduğu gibi hamsterlarda da veteriner tedavi maliyetleri olacaktır.

Hamsterlar Eğlenceli ve Sevimlidir

Neden hamster sahibi olmalısınız sorusunuz bir başka yanıtı da bu hayvanların son derece eğlenceli ve sevimli olmalarıdır. Onların oyun oynamalarını ve kendilerini temizlemelerini izlemek bile eğlencelidir. Tekerlekler üzerinde koşan hamsterlar, pek çok insanın ilgisini çeker. Hamsterlar çocuklar için de harika bir seçenektir. Çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın ve onların sorumluluk bilincini teşvik etmenin kolay bir yoludur.

Gece Uyumayanlar İçin İyi Bir Arkadaş

Hamster dostlarımız gececi hayvanlardır. Yani en çok gece saatlerinde aktif olurlar. Geç saatlere kadar iş yapan veya ders çalışan insanlar için en uygun evcil hayvanlardan biri de hamsterlar olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Velikan Tavşanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Küçük Alan Hamstera Yeterlidir

Tavşan, köpek ve kediden farklı olarak hamsterlar, daha küçük alan gerektirirler. Dolayısıyla evi ve yaşam alanı küçük olan kişiler için hamster ideal bir tercih olacaktır. Hamster kafesini masa veya şifonyerin üzerinde konumlandırabilirsiniz.

Sürekli Dikkat Gerektirmez

Hamsterınızın yeterli alana, yem ve suya, oyuncağa sahip olduğu sürece, her daim dikkat gerektirmeyeceğini hatırlatırız. İnsanlarla etkileşime girmekten memnun olan hamsterlar, genel olarak kafeslerinde yalnız başlarına vakit geçirmekten mutlu olurlar. Bu yüzden bir evcil hayvana ayıracak çok fazla vakti olmayan meşgul insanlar da hamster sahiplenebilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.