Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Hamster Ne Yer?

09.03.2023
2.046
Abone Ol 
Yavru Hamster Ne Yer?

Yavru hamster ne yer sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Hamsterınız yavruladıysa veya yavru bir hamster sahiplendiyseniz; bakım koşulları çok önemlidir ve yavruların gereksinimlerini karşılamanız gerekir.

Bir hamster yavrusunun ev hayatına uyum sağlaması için ne kadar sürede büyüyüp geliştiğini bilmek şarttır. Aynı zamanda onu eve götürürken sakin ve dikkatli olmak gerekir. Hamsterların hamilelik süreci 16 gün sürer. Doğumda 2-15 yavru hamster dünyaya gelebilir. Genelde yavru sayısı 8’dir. Yavrular anne sütünü maksimum 5 hafta ve genel olarak 3-4 hafta kadar alırlar. Hamsterlar, yaşamlarının ilk üç veya dört haftasından sonra sütten kesilirler.

Yavru Hamster Ne Zaman Ele Alınır?

Yavru Hamster Ne Yer?

Yavru hamster ne yer açıklamadan önce, yavru hamster bakımıyla ilgili bilinmesi gerekenleri inceleyelim. İlk önce, bir yavru hamsterı kaç günde tutabileceğinizi bilmelisiniz. Bunun sebebi, çoğu memeli gibi kemirgen yavrularının da son derece hassas olmaları ve gelişmek için azami süreye ihtiyaçları olmasıdır.

Yavru hamster ele alma zamanı, yavruların tüylenmeye başladıktan sonraki dönemdir. Yani ortalama 1 ila iki hafta sonrasında hamsterı beslemek için ele alabilirsiniz. Bu süreçte sakin davranmaya özen göstermeli ve hamster yavrusunu ürkütmemelisiniz.

Yavru hamsterlar sütten kesildikten sonra (ortalama 3-4 hafta) anne hamster onları hamster kafesi içinde istemeyebilir ya da kavga ortamı meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda da sakin bir şekilde yavru hamsterları alıp, onların bakımını üstlenebilirsiniz.

Yavru Hamster Temel Bakım Gereksinimi

Yavru hamster ne yer ve nasıl bir bakıma ihtiyacı olur açıklayalım. Bebek hamsterlar, diğer evcil hayvanlara oranla çok daha özel bir bakıma gereksinim duyarlar. Evcil dostunuza evinizde iyi koşullarda bakmak adına bilmeniz gerekenler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Hakkında Bilgi: Hamster Özellikleri, Beslenme ve Kafes İhtiyacı

Yavru Hamster İçin Kafesi Hazırlayın

Küçük olmalarına rağmen, hamsterların strese girmemeleri için yeterince büyün alana ihtiyaçları vardır. Her hayvan türü için belirli boyut ve formatlara sahip çeşitli kafes seçenekleri bulunur.

Hamster evi, bol miktarda eğlence, güvenlik ve konforu garanti eden ekipmanların yanı sıra su ve yiyecek için tüm uygun alanlara sahip olacak şekilde donatılmalıdır.  Yavru hamster kafesi serin, kuru, doğrudan güneş ve rüzgâr alan bir yerde olmamalıdır.

Yavru Hamster Ne Yer? Ne ile Beslenir?

Yavru hamster ne yer bilinmelidir. Bir yavru hamsterı nasıl besleyeceğinizi bilmek, evcil hayvanın sağlığını ve esenliğini sağlamak için çok önemlidir. Bu nedenle, özellikle hamster için üretilmiş olan hamster yemi tercih etmelisiniz. Bu noktada önemli olan ise kaliteli kemirgen otları ve hamster yemlerine yönelmektir.

Diğer bir öneri ise küçük hayvana veteriner hekim tarafından önerilen dengeli bir beslenmenin sağlanmasıdır. Hamster yemine ek olarak tamamlayıcı mamalar da hamstera verilmelidir. Hamster biraz büyüdükten sonra ve özellikle de sütten kesildikten sonra ona sebze ve meyveler verebilirsiniz.

Hamsterlar da diğer canlılar gibi suya ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden kemirgen suluğu içinde her zaman temiz ve yeterli miktarda suya erişimleri olmalıdır.

Kafes Altlığını Unutmayın

Evcil hayvanınıza doğru ortamı sağlamak amacıyla kafeste bir alt tabaka olmasına da özen göstermelisiniz. Daha yüksek emme kapasitesi bulunan hamster taban altığı kullanabilirsiniz. Talaş kullanmayı seçerseniz, malzemenin kaynağına dikkat etmelisiniz. İşlenmiş ve tozlu talaşlar, yavru hamsterın solunum yollarına zarar verebilir. Bu sebeple de kaliteli kemirgen talaşı satın almalısınız.

Yavru Hamster Kafesini Tamamlayın

Hamsterınızı eğlendirmek ve sosyalleşmesini sağlamak maksadıyla kafes içine hamster aksesuarları ve oyuncakları dahil edebilirsiniz. Bu aksesuarların çoğu, stresle ve hareketsiz bir yaşam tarzıyla mücadeleye katkıda bulunur. Hamster için oyuncak satın alırken, evcil hayvanınızın boyutunu göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin yavrular için daha minik oyuncaklara odaklanmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gonzales Hamster ile İlgili Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Ortam Sıcaklığına Dikkat Edin

Hamsterınızın sadece yeni ortamla ilk teması sırasında değil, yaşamı boyunca her zaman ideal ortam sıcaklığında kalması gerekir. Bunun nedeni, kemirgenlerin sıcaklıktaki ani değişikliklere karşı son derece hassas olmalarıdır. Bu yüzden her daim yavru kemirgenin maruz kaldığı sıcaklığa dikkat etmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.