Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede En İyi Papağan Cinsi

Abone Ol 
10 Maddede En İyi Papağan Cinsi

Yeni bir papağan sahiplenmek isteyenler en iyi papağan cinsi hakkında araştırmalar yaparlar. Papağanlar çok çeşitli türlere sahiptir. Evcil papağan olarak tercih edilen bazı cinsler, bakımlarının kolay olması ve eğitime açık olmaları nedeniyle oldukça popülerdir.

Zekaları ve taklit yetenekleri ile çok özel canlılar olan papağanların pek çok cinsi bulunur. Papağanların cinsine göre özellikleri değişiklik gösterir. Çok sayıda cinse sahip olan papağanlar, rengarenk tüyleri ile insanları mest eder. İnsanların en çok besledikleri canlılardan biri olan papağanlar, insanlar arasında çok popülerdir. Bazı papağan türlerinin popülerliği ise özellikleri nedeniyle daha fazladır. Bu yazımızda insanlar arasında en popüler papağan cinslerini derledik. İşte en iyi papağan cinsi…

En İyi Papağan Cinsi

En İyi Papağan Cinsi

En popüler ve en iyi papağan cinsi söz konusu olduğunda ön plana çıkan türler şu şekilde sıralanabilir:

1. Amazon Papağanı

Amazon papağanlarının çok uzun bir ömrü vardır. Bakım ve beslenmesine göre değişiklik gösterse bile ortalama 40 yıl yaşarlar. Amazon papağanlarının en ayırt edici özelliği zekaları ve taklit yetenekleridir. Diğer papağanlar arasında bile bu yetenekleri ile öne çıkan canlılardır. Pek çok kelimeyi bir araya getirme yetenekleri ile çok özel ve yetenekli kuşlardır. Vücut ölçüleri 30 ile 35 cm arasında değişiklik gösterir. Geniş bir renk skalasına sahip bir papağan türüdür.

2. Lori Papağanı

Taklit yetenekleri ve konuşmayı sevmeleri ile geveze olarak da adlandırılan bir papağan türüdür. Lori papağanların öğrenme kabiliyetleri çok yüksektir ve hızlı öğrenirler. Bu nedenle tam olarak kaç kelimeyi telaffuz edebildikleri net değildir. Kelimelerin yanı sıra farklı sesleri de taklit ederler. Lori papağanlarının öne çıkan özelliklerinden biri de bir şarkıyı eksiksiz bir şekilde seslendirebilme yetenekleridir. En iyi papağan cinsi söz konusu olduğunda bir adım öne çıkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Cinnamon Sultan Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

3. Jako Papağanı

Papağan besleyenlerin en çok tercih ettikleri türlerden biri de Jako papağanıdır. Jako papağanının zekası ve algılama yeteneği çok yüksektir. Ancak sahibine alışması çoğu papağan türüne göre daha uzun sürer. Yine de gereken ilgi ve sevgi verildiği sürece sahibine alışacaktır. Genellikle bu alışma süreci sonrasında konuşma yeteneklerini daha çok sergilerler. Algılama yeteneği çok yüksek olan Jako papağanları, kimi zaman onlara sorulan sorulara cevap verebilir.

4. Sultan Papağanı

Güzel görünümleri ve taklit yetenekleri ile çok sevilen papağan türlerinden biri de Sultan papağanlarıdır. Sultan papağanlarının taklit etme konusunda büyük bir yetenekleri vardır. Taklit yeteneklerine kıyasla konuşma yetenekleri daha zayıftır. Konuşmaları için sabırlı davranarak eğitilmeleri gerekir. En iyi papağan cinsi listesinde yer alır.

5. Cennet Papağanı

Cennet papağanları, aşk ve sevda kuşları olarak da bilinen çok romantik papağanlardır. Eşlerine çok bağlı ve ilgili olurlar. Eşi olan bir Cennet papağanlarını birbirlerinden ayırmak zor olur. Bu durumdaki Cennet papağanlarının eğitimleri de zorlaşır. Yalnız olan Cennet papağanlarının eğitimleri ise daha başarılı sonuçlar verir. Kaliteli papağan yemleri ile beslenmeli, geniş bir kuş kafesi içinde yaşamalıdır. Düzenli olarak kafes dışı zamana ihtiyaç duyar.

6. Ara Papağanı

Ara papağanları, çok özel bir türdür. Boyutu diğer papağan türlerine oranla daha büyüktür. Çok nadir olması nedeniyle özelliklerine dair bilgiler de kısıtlıdır. Sayısı çok az olan bu papağan türünün taklit yeteneği çok yüksek değildir. Net ve anlaşılır bir ses tonları vardır. Konuşma ve öğrenme kabiliyetleri çok yüksektir. Özel ses tonları ile birleşince konuştuklarını anlamak çoğu papağan türüne göre daha kolaydır.

7. Muhabbet Kuşları

Evde beslemek için sıklıkla tercih edilen papağan türlerinden biri de muhabbet kuşlarıdır. Muhabbet kuşlarının vücutları, çoğu papağan türüne göre çok daha küçüktür. Öğrenme yetenekleri yüksek olan bu kuşların kelime dağarcıkları ortalama 80 kelime kadardır. Bu açıdan konuşma yetenekleri yüksek, taklit yetenekleri ise daha düşük olan bir papağan türü oldukları söylenebilir. Muhabbet kuşlarının eğitimlerinin yalnız başlarına verilmesi daha verimli olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuş Sağlığı Sorunları

8. Kakadu Papağanı

Kakadu papağanlarının çok uzun bir ömrü vardır. En uzun ömürlü papağan türleri arasında yer alırlar. Kakadu papağanlarının dikkat çeken bir diğer özelliği ise taklit yetenekleridir. Bu beceri açısından zirvede yer aldıklarını söylemek mümkündür. Birebir aynı ve gerçekçi bir şekilde en zor sesleri taktil edebilirler. En iyi papağan cinsi listesinde dikkat çeken bir kuş ırkıdır. Kaliteli beslenmeli ve geniş bir kafeste yaşamalıdır.

9. Monk Papağanı

Ülkemizde çok duyulmasa da dünyada oldukça popüler olan papağan türlerinden biri de Monk papağanlarıdır. Küçük boyutlu papağan türleri arasında yer alan bir papağan cinsidir. Konuşma konusunda çok iyidirler. Monk papağanlarına düzgün bir şekilde eğitim verildiği taktirde pek çok kelime öğrenebilirler.

10. İskender Papağanı

Güçlü iletişim yeteneği ile dikkat çeken İskender papağanları, insanlarla derin bir bağ kurabilir. Çoğunlukla yeşil renk tüylere sahip olan akıllı bir papağan türüdür. Konuşma kabiliyetleri ile pek çok papağan cinsi arasında öne çıkarlar. Kökeni Hindistan olan İskender papağanlarının eğitiminde sabırlı ve ilgili olmak gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.