Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Oyuncak Grubu Köpek Irkları

Abone Ol 
10 Maddede Oyuncak Grubu Köpek Irkları

Oyuncak grubu köpek ırkları oldukça çeşitlidir. Köpek cinslerinin her biri soy, büyüklük, görünüm, davranış, karakter ve amaç açısından farklılık gösterir. Bazıları sadece arkadaşlık için yetiştirilir. Kimileri ise avlanmak ve sürü gütmek için. Hayatımızı neşeyle dolduran oyuncak köpek cinsleri de ülkemizde ve dünya çapında oldukça popüler.

Oyuncak Grubu Köpek Irkları

Oyuncak Grubu Köpek Irkları

Yüzyıllardan bu yana varlığını sürdüren oyuncak grubu köpek ırkları, ilk başta ailelerine refakatçi olarak hizmet etmek amacı ile yetiştirildi. Bu minik köpekler, insanların kucağında ve kollarında kolaylıkla taşınabilir. Apartman yaşamına uygundur ve sınırlı alanı olan herkes için idealdir. Oyuncak grubu köpekler şu şekilde sıralanabilir:

1. Affenpinscher Köpek Irkı

Kısa ila orta uzunlukta, ince tüylere sahip, oyuncak grubu bir köpektir. Almanya’ya özgüdür. Genel olarak siyah renktedir. Çok eğlenceli, alıngan, oyun düşkünü ve uyumlu bir köpektir. Arkadaş canlısı, korkusuz ve dinamik bir köpek olarak öne çıkar. Ayrıca hipoalerjeniktir ve tüy alerjisi olanlara önerilir. 12-15 sene kadar yaşar.

2. Brüksel Griffon Köpek Irkı

Oyuncak grubu köpek ırkları arasında yer alan Brüksel Griffon, kısa yüzü, yuvarlak kafası ve belirgin tüy görünümü ile karakterizedir. İri gözleri ve ipeksi tüyleri ile dikkat çeker. Belçika’ya özgüdür. Kompakt ve sağlamdır. 1800’lü yıllardan bu yana tanınır.

3. Chihuahua Köpek Irkı

Oyuncak Grubu Köpek Irkları

Bu kendine güvenen köpekler, insanlarla derin bağlar kurarlar. Oldukça cesur, arkadaş canlısı ve uyumlu bir hayvandır. Küçük kafasına ve vücuduna oranla geniş gözleri ve büyük kulakları ile farklı bir görünüm yaratır. Sevecen doğası ve sadık oluşu nedeniyle insanların ilgisini kazanır. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Basenji Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

4. Havanese Köpek Irkı

Küba’nın ulusal köpeğidir. Oyuncak grubu köpek ırkları listesinde yer alır. Sevecen ve oyuncu kişiliği, iyi huylu mizacı ve zekâsı ile insanların favorisi olur. Sevimli bir evcil köpektir. Yuvarlak yüzü ve sarkık kulaklarıyla benzersiz bir görünüm sergiler.

5. Japon Spaniel Köpek Irkı

Asil ve eski bir köpektir. Büyük ve basık bir yüzü vardır. Sürekli şaşkınlık ifadesi taşıyan gözleri ile ilginç görünümdedir. Uzun ve sarkık kulaklara sahiptir. Cinsin aslında Japonya’da popüler olmadan evvel Çin’de var olduğuna inanılıyor. Sadık, sevgi dolu, zeki ve bağımsız bir hayvandır.

6. Maltese Köpek Irkı

Oyuncak Grubu Köpek Irkları

Akdeniz’e özgü Maltese köpekler, küçük ve sevimli bir canlıdır. İri ve koyu gözlerini vurgulayan beyaz tüyleri vardır. Tüylerinin ipeksi yumuşaklıkta kalabilmesi adına düzenli olarak köpek tarağı ile bakım yapılması gerekir. Az tüy döktüğü için de çoğu insanın popüler seçimi haline gelir. Küçük boyutuna karşın korkusuz bir bekçi köpeği olur.

7. Papillon Köpek Irkı

Oyuncak grubu köpek ırkları söz konusu olduğunda öne çıkan cinslerden biri de Papillon. Aktif, zeki, arkadaş canlısı ve dayanıklı bir köpektir. Dik duran kulakları, ona farklı bir görünüm katar. Fransa’ya özgü olsa da dünyaca ünlü bir cinstir. Hem insanlar hem de diğer köpekler ile uyumludur.

8. Pekingese Köpek Irkı

Eski Çin kraliyet ailesi için yetiştirilen bu köpekler, ilerleyen dönemde dünyaca ünlü olmuştur. Alçak gövdesi ve hafif kavisli uzuvları ile bilinir. Kısa burnu ve iri gözleri ile dikkat çeker. İnatçı, sevecen, uyumlu ve arkadaş canlısıdır.

9. Pomeranian Köpek Irkı

Oyuncak Grubu Köpek Irkları

Uzun tüyleri ve kendine özgü boyun kıvrımı ile bilinen bu hayvanlar, yalnızca birkaç kilo ağırlığında oyuncak cinsi bir köpektir. Dost canlısı, otoriter ve zeki olan Pomeranian, özellikle de köpek eğitiminde deneyimli kişilere önerilir. İnatçı yapısından dolayı iyi bir eğitim alması gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  English Cocker Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

10. Toy Poodle Köpek Irkı

Toy Poodle köpekler, minyatür Kaniş ve standart Kaniş köpeklerin yanı sıra daha kıvırcık ve hacimli tüylere sahiptir. Kendinden emin bir duruşu vardır. Her zaman dikkatleri üzerine çeker. Atletik, zeki, sadık ve oldukça sevimli bir köpek ırkıdır. Aileler için de tavsiye edilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.