Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede En Büyük Köpek Irkları

Abone Ol 
7 Maddede En Büyük Köpek Irkları

En büyük köpek ırkları, köpek sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği detaylardan biri. Köpekler, dünya çapında milyonlarca insanın en sevdiği evcil canlılar arasında yer alır. Çoğu insan ise çok az bakım ve alana gereksinim duyan küçük ırkları tercih ediyor. Bazı insanlar ise büyük ırk köpeklere yöneliyor. Büyük cins köpekler bekçi köpeği ve sürü köpeği olarak da işlev görüyor. Peki, büyük cins köpekler hangileri?

Dünyanın En Büyük Köpek Irkları

En büyük köpek ırkları, aileniz ve mülkünüz için iyi bir seçim olabilir. Popüler büyük köpekler ise şu şekilde sıralanabilir:

1. Great Dane Köpek Irkı

En Büyük Köpek Irkları

Almanya kökenli olan bu köpek cinsi, dünyanın en büyük köpek ırkları arasında yer alır. Boyu 85 cm’den daha uzun olabilir. Ağırlığı 54-90 kg arasında değişir. Bu köpeklerin karakteristik bir özelliği, ince yapıları, uzun bacakları ve belirgin yapılı ağızlarıdır. Muazzam boyutları nedeniyle hastalıklara yatkın köpeklerden biridir. Ortalama yaşam süresi 8-10 sene kadardır. Sağlıklı köpek mamaları ile beslenmesi, Great Dane köpeklerin yaşam süresini de olumlu anlamda etkileyecektir.

2. Siyah Rus Terrier Köpek Irkı

En Büyük Köpek Irkları

Bu köpeklerin temel özelliği kaslı tenini gizleyen uzun tüyleridir. Esas olarak Rusya’dan gelen Siyah Rus Terrier köpekleri, çok aktif olmalarıyla da bir adım öne çıkarlar. Bundan dolayı geniş bir alana ve daimi olarak açık hava gezintilerine ihtiyaç duyarlar. Boyu 64-72 cm, ağırlığı ise 45-68 kg arasındadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğin Ağız Kokusu Nasıl Giderilir? Köpeklerde Ağız Kokusunun Nedenleri ve Tedavisi

3. Komondor Köpek Irkı

En Büyük Köpek Irkları

Macaristan’a özgü olan Komondor köpek ırkı, dünyanın en büyük köpek ırkları listesinde yer alır. Püskül benzeri tüyleri ile dikkat çeken bu canlılar, kendilerine has bir görünüm sunarlar. Yavruluk zamanından itibaren düzgün bir şekilde yetiştirilir ise koruma, itaat ve cesaret gösteren bir bekçi ve çoban köpeği olur. Eğitim sırasında köpek eğitim ürünleri kullanılması önemlidir. Böylece öğrenme süreci çok daha etkin ve verimli geçecektir. 64-76 cm arasındaki heybetli boyu ve 60 kilograma varan ağırlığı ile bu köpekler, oldukça korumacı ve cesaretli bir duruş sergileyebilirler.

4. İrlanda Kurt Köpeği Irkı

En Büyük Köpek Irkları

İrlanda Kurt Köpeği, yüzyıllardan bu yana mülkleri ve hayvanları korumak için tercih edildi. 55 kiloya kadar ağırlığı ve 85 cm’yi aşan boyu ile bu köpekler, dev ırk kategorisine dahildir. Kaslı yapıları, çeviklikleri ve cesaretleri nedeniyle, kendilerinin iki katı büyüklüğündeki hayvanlara bile meydan okuyabilirler.

5. Napoliten Mastiff Köpek Irkı

Napoliten Mastiff

En büyük köpek ırkları söz konusu olduğunda öne çıkan cinslerden biridir. Özellikle evler ve diğer mülkler için bekçi köpeği olarak kullanımı yaygındır. Maksimum boyutları 70-77 cm arasında olurken, ağırlıkları ise genel olarak 68-86 kg arasında değişir. Kısa tüylere sahip olan bu köpekler, sağlıklı ve parlak bir tüy görünümü için rutin olarak köpek fırçası ile bakım gerektirir.

6. Newfoundland Köpek Irkı

En Büyük Köpek Irkları

Bir diğer dev köpek türü de Newfoundland cinsi olur. Heybetli görünümüne rağmen uysal ve sevecen bir karakteri bulunan Newfoundland, her yaştan insan ile uyumlu bir arkadaşlık sergiler. Çocuklarla ve diğer hayvanlarla da iyi anlaşan bu köpekler, popüler evcil hayvanlardan biridir. Ağırlıkları 60-70 kg iken, boyutları ise genelde 69-74 cm arasındadır. Serbest bir şekilde hareket etmek, köpek oyuncakları ile rahatça oynamak için geniş bir alana ihtiyacı vardır. Dengeli ve stressiz kalmak adına minimum miktarda egzersiz yapması yeterli olacaktır. Çok hareketli bir köpek değildir. Ortalama olarak 8-10 sene kadar yaşar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Süs Köpekleri Ne Yer?

7. Saint Bernard Köpek Irkı

Saint Bernard köpek

Saint Bernard, Newfoundland, Great Dane ve Tibet Mastiff gibi cinslerin melezlenmesi sonucunda elde edilmiş bir köpektir. İsviçre Alpleri’nden ve Kuzey İtalya’dan gelir. Boyu 90 cm’i aşmaz. Ağırlığı ise en çok 82 kg civarındadır. 8-10 senelik bir yaşam beklentisi vardır. Zeki, sevecen ve çok sadık bir köpektir. Çocuklu ailelere de uygun olduğu söylenir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.