Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede İngiliz Köpek Cinsleri

Abone Ol 
7 Maddede İngiliz Köpek Cinsleri

İngiliz köpek cinsleri hangileri? Her köpeğin bizler gibi anavatanı vardır. Her bölgede bulunan köpek ırkı, o bölgenin coğrafi koşullarına göre çeşitlenir. Bugünkü yazımızda anavatanı İngiltere olan köpekleri inceleyeceğiz. Sizin de İngiliz köpek ırklarına ilginiz varsa birlikte onları biraz daha yakından tanıyalım.

1. İngiliz Cocker Spaniel Köpek Cinsi

İngiliz Cocker Spaniel köpekleri İngiltere’den tüm dünyaya yayılmış olan bir köpek ırkıdır. Genellikle dalgalı ve kahverengi tonlarında tüyleri vardır. Aynı zamanda tüyleri oldukça yoğun ve uzundur. Bu sebeple bu köpeklerin tüyleri haftada 3-4 kez fırçalanmalıdır. Kulaklarındaki ve kuyruğundaki tüyler ise düzenli olarak kesilmelidir. Temizliği için de ayda bir kez banyo yapmaları yeterli olacaktır. orta boy ve küçük köpeklerin arasında bir boyuta sahiptirler. Kısaca halk arasından Cocker denilen bu köpeklerin erkekleri 14-16 kilogram ve dişileri 12-15 kilogram ağırlığında olmaktadır.

Boyut olarak ise erkekleri 38-45 santimetre, dişileri ise 36-41 santimetre uzunluğunda olurlar. Avcılık konusunda ustadırlar. Görüntüleri çok sevimli ve tam bir süs köpeği gibi olsa da pek fazla sosyal değillerdir. Cockerlar tanımadıkları canlılara karşı oldukça soğuk ve bazen saldırgan olabilirler. Çok yüksek seviyede bir egzersiz ihtiyaçları yoktur.

Eğitimi oldukça kolaydır fakat eğitim konusunda dikkat edilmesi gereken şey, olumlu eğitim yöntemleri ile eğitilmeleri gerektiğidir. Bu köpek ırkına iyi bir eğitim verilirse evcil hayvanlarla ve kendi türleriyle oldukça iyi geçinirler. Bu süreçte köpek eğitim ürünleri ve köpek tasmaları mutlaka kullanılmalıdır. Soğuk havalara karşı oldukça dayanıklı olan bu köpeklerin genetik bir eklem problemleri bulunmaktadır. Ortalama 13-15 yıl arasında yaşam süreleri vardır.

2. Collie Köpek Cinsi

İngiliz köpek cinsleri arasında yer alan Collie köpek ırkı İskoçya ve İngiltere arasında bulunan bir tepelikte geliştirilmiş olan bir köpektir. Yetiştirilme sebebi sürüleri korumasını sağlamaktır. Collie ırkı oldukça enerjik, dayanıklı ve çalışmayı çok seven köpeklerdir. Bu özellikleri sayesinde bu köpekler çok iyi bir bekçi köpeği özelliği taşırlar. Genelde sürüleri, bahçeleri, çiftlikleri korumak için beslenmektedir. Collie ırkı oldukça eğitilebilir ve zeki köpeklerdir. Yeterince eğitilirse bahçelerde de bakımı mümkündür.

Eğer ki ilk kez bir köpek sahiplenecekseniz bu ırk sizi biraz zorlayabilir. Yalnız kalmayı sevmezler ve ailesine oldukça düşkündürler. Hava değişimlerine, çok soğuk veya sıcak havalara dayanıklıdırlar. Köpek kulübesi onlar için iyi bir yaşam ve dinlenme alanı olabilir. Yabancı köpeklere ve insanlara karşı biraz temkinli bir yapıları vardır fakat her türlü çocukla çok iyi anlaşırlar. Bakımı sırasında haftada 2-3 kez tüylerinin taranması yeterlidir. En zeki köpeklerden biridir. Çok fazla havlamazlar fakat çok enerjik ve hareketlidirler. Oyun oynamayı çok severler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pitbull Staff (American Staffordshire Terrier) Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

3. Beagle Köpek Cinsi

İngiliz köpek cinsleri söz konusu olduğunda Beagle köpekten de bahsetmemiz lazım. Oldukça dost canlısı olan Beagle ırkının da anavatanı İngiltere’dir. Evde bakmaya çok uygundur. Beagle ırkını evde beslemek isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli şey ise bu köpeklerin oldukça enerjik, hareketli ve aktif olmalarıdır. Evde sakinlik ve dinginlik sevenler için bu köpek ırkı hiç uygun olmayacaktır. Beagle küçük köpek ırkına dahil edilmiş olan köpeklerdendir. Uzunluk olarak erkekleri 36-44 santimetre, dişileri ise 33-40 santimetre aralığındadır. Kilogram olarak ise her iki cins de yaklaşık 9-11 kilogram ağırlığına kadar çıkabilirler.

Ailesine çok düşkün olmasının yanında hem diğer hayvanlarla hem de çocuklarla çok iyi geçinme özelliğine sahiptirler. Çok hareketli ve aktif oldukları için günlük olarak oldukça yüksek egzersiz ihtiyacı duyarlar. Bu sebeple sahibinin onun egzersiz ihtiyacını karşılayabilir olması çok önemlidir. Köpek oyuncakları, köpek çit ve egzersiz ürünleri ile bunu gerçekleştirmelerini sağlayabilirsiniz. Koruma içgüdüleri olsa da bir bekçi köpeği değillerdir. Bu köpekler özgür olmayı severler ve eğitim konusunda inatçı bir tavır sergileyebilirler. Yaramaz özelliklere sahip olan bu köpekler aynı zamanda sevecen yapılarıyla da çok sevimlidirler. İnatçı, yaramaz davranışlarının yanında yabancılarla iyi anlaşma özelliğine de sahiptirler.

4. Galce Terrier Köpek Cinsi

Galce Terrier de İngiliz köpek cinsleri listesinde. Bu Terrier cinsi İngiliz Siyah Terrier cinsinin uzantısı olan bir köpektir. Özellikleri sebebiyle bekçi köpekleri kategorisinde yer almaktadır. Sert görünüşlü ve sıkı bir vücut yapısına sahip köpeklerdir. Bu köpeklerin kafa yapısı oldukça ilginçtir. Kafa yapıları kare şeklinde ve uzundur. Kuvvetli bir çeneye sahip olan cinsin, burun ve gözleri siyahtır. Oldukça zeki, aktif, neşeli ve sevecendirler. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar ve onlarla oyun oynamaya bayılırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sibirya Kurdu Hakkında 6 Bilgi

Bu canlılar zeki oldukları kadar meraklı ve keşfetmeyi seven köpeklerdir. Galce Terrier ırkı genellikle cesurdur fakat küçük bir hamlede çekingen hale gelebilirler. Bu çekingen davranış küçüklükte eğitilerek ortadan kaldırılabilir. Bu canlılar yüzmekten ve toprak kazmaktan çok hoşlanırlar. Bu köpek cinsinin bakımı da birçok köpeğe göre oldukça kolaydır. Tüylerini haftada bir iki defa taramak yeterlidir. Galce Terrierlerin erkekleri de dişileri de 40 santimetre uzunluğa ve 9-9,5 kilogram ağırlığa erişebilirler. Bu köpeklerin ortalama yaşam süresi de 10 ila 12 yıl aralığındadır. Besleyici köpek maması çeşitleri tüketmeleri mühimdir.

5. Golden Retriever Köpek Cinsi

İngiliz köpek cinsleri arasında öne çıkan bu cins herkes tarafından oldukça ilgi gören, en sakin, arkadaş canlısı, eğitilmesi kolay ve akıllı köpeklerden biridir. Ailesine çok düşkündür ve onlara karşı çok sevecendir. Dost canlısı olduğu için çok korumacıdırlar. Kısaca Golden köpek olarak adlandırılan bu köpeklerin yalnız ve sevgisiz kalmaması gerekir. Onları yalnız veya ilgisiz bırakırsanız sevecen ve akıllı yapılarının arkasındaki yaramazlıklar ortaya çıkmaya başlar. İlgisiz kalan Golden ırkı evdeki eşyalarınıza zarar vermeye başlar.

Bu yaramazlıkları tamamen onunla ilgilenmediğinizden dikkat çekmek için yaparlar. Bu sebeple eğer ki onlarla yeterince ilgilenemeyecekseniz kesinlikle bu ırk bir köpek sahiplenmemelisiniz. Golden cinsinin bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli şey tüy bakımıdır. Çok uzun ve gür tüyleri olduğu için her gün taranması gerekir. Mama konusunda da günlük ihtiyacını karşılayacak kadarını vermeniz önemlidir. Golden cinsi çok iştahlı olduğu için ölçüsüz mama verdiğinizde hepsini tüketebilir. Bu durum onun sağlığı için pek de faydalı olmaz. Kuru ve yaş köpek mamaları arasından en iyileri ile beslenmeleri gerekir.

6. Jack Russel Terrier Köpek Cinsi

Bu köpek ırkının da anavatanı İngiltere’dir. Çok zeki ve eğitilmesi oldukça kolay olan ırk, birçok gösteride ya da filmde de oynatılmıştır. Küçük ırk köpek kategorisine girerler ve çok hareketli ve aktif köpeklerdir. Egzersiz ihtiyaçları çok fazladır bu ve bu sebeple onunla oynamak, gezdirmek, yürüyüşlere çıkarmak gerekir. Evin içinde de oldukça hareketlidirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  11 Maddede En Popüler Teriyer Köpek Cinsleri

Akıllı olduğu kadar meraklı türlerdir. İçgüdüsel olarak avcıdırlar ve bu sebeple toprak kazmaktan çok hoşlanırlar. Bu köpekler beyaz ve kahverengi renklerde kısa tüyleri vardır. Tüy bakımları için köpek tüy ve deri bakım malzemeleri tercih edilmelidir. Yaşadıkları alanı kolayca sahiplenir ve hemen alışırlar. Bu cinsin havlama eğilimi çok yüksektir bu sebeple apartmanda bakımı biraz zor olabilir. Russel Terrier köpeklerinin ömürleri ortalama 13 ila 15 yıl arasıdır.

7. Bulldog Köpek Cinsi

İngiliz köpek cinsleri listemizin sonuncu sırasında Bulldog var. Kökeni İngiltere’ye dayanan bu ırk oldukça popülerdir. Görünüşleri aksi ve sinirli dursa da bu köpek cinci ailesine çok düşkün, sevgi dolu ve naziktirler. Ne başka bir hayvana ne de insanlara zarar verme eğilimi kesinlikle yoktur. Bulldog cinsinin yaşam süresi 8 ila 10 yıl arasıdır. Ağırlık olarak yetişkin bir Bulldog 22-25 kilogram aralığındadır. Boyutları 40 santimetreye kadar çıkabilir.

Bu köpeklerin burunlarından dolayı genetik olarak nefes alma zorluğu çekerler. Bu kırışık suratlı oldukça sevimli köpekler çok güvenilir, sevgi dolu ve kibar köpeklerdir. Onlar ilgiden ve sevgiden çok hoşlanırlar. Eğitime çok yatkın ve hevesli köpeklerdir. Bulldog cinsinin havlama eğilimi olmadığı için evde bakılmaya çok uygundurlar. Bu canlılar gece uyurken horlayabilirler. Bulldog cinsi egzersiz ihtiyacı olmayan köpek türlerinden biridir. Kuru mamalara ek olarak tam ve dengeli köpek konserve maması çeşitleriyle beslenmeleri gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.