Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Tuzlu Su Akvaryum Balığı

13.09.2022
838
Abone Ol 
9 Maddede Tuzlu Su Akvaryum Balığı

Tuzlu su akvaryum balığı birçok insanın ilgisini çekiyor. Özellikle akvaryum hobisine yeni başlıyorsanız; bakımı kolay olan balıklar hakkında bilgi edinmek istiyor olabilirsiniz. İşte tuzlu akvaryum balıkları…

Tuzlu Su Akvaryum Balığı Hangileridir?

Tuzlu Su Akvaryum Balığı

Yeni hobinizde başarılı olmak ve harika bir akvaryum oluşturmak için tuzlu su akvaryum balığı seçenekleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Palyaço Balığı

Akvaryumunuzda bulundurmaktan gurur duyacağınız bir balık türü olan palyaço balığı ile başlıyoruz. En popüler ve akvaryumda olması gereken balıklardan biridir. Bakımı oldukça kolaydır. Büyük bir akvaryuma eklendiğinde dahi kendi bölgesini kurar ve nadiren bu alandan ayrılır. Genelde pul yemler ile beslenmeyi severler.

2. Mercan Balığı

Tuzlu su akvaryum balığı arasında bir diğeri de mercan balığı oluyor. İki dikenli melek balığı olarak da isimlendirilir. Akvaryum yaşamına kolayca uyum sağlayan ve sosyal olan bir balıktır. Diğer birçok balık cinsi ile anlaşır. Bakımı zor değildir. Parlak renkleri, dayanıklılığı, düşük bakım gereksinimi gibi nedenlerden dolayı çoğu insanın ilk tercihlerinden biri olur. Kurutulmuş canlı yem ve pul yemler bu balıklar için uygundur.

3. Kelebek Balığı

Saklanacak alanları olduğunda pek de saldırgan olmayan bir balıktır. Diğer balıklarla uyum içinde yaşar ancak yaşam alanı ideal bir şekilde kurulmalıdır. Saldırgan olmayan balıklarla birlikte yaşaması önemlidir. Akvaryum dekorları ile ona saklanacak bir alan yaratılabilir. Balık canlı yem tüketmeyi seven bir cinstir.

4. Ateş Balığı

Tuzlu su akvaryum balığı listesi ateş balığı ile devam ediyor. Bu, çok uysal bir balıktır. Akvaryum çok büyük olmadığı sürece kendi başına tutulması gerekir. Ateş balığı çok ürkek bir canlıdır. Kendini güvende hissetmedikçe saklandığı yerden çıkmaz. Bu balıkların ayrıca ürkmeleri halinde akvaryumdan sıçradıkları da bilinmektedir. Bu nedenle de ateş balıkları için kapalı akvaryum çeşitleri uygun olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beta Balığı Özellikleri ve Bakımı Hakkında 7 Bilgi

5. Turuncu Benekli Kaya Balığı

Bu balık cinsi, zamanının çoğunu kumu silip süpürerek ve solungaçlarından dışarı çıkararak geçirir. Bu esnada yiyecekleri de eler. Akvaryumun alt tabakasında yenmemiş balık yemi kalıntılarını ortadan kaldırır. Kurutulmuş canlı yem ile beslenebilir. Etobur bir balık türüdür.

6. Kurşun Kayabalığı

Tuzlu su akvaryum balığı çeşitleri arasında bulunan kurşun kayabalığı oldukça meşhur bir cinstir. Diğer balıklara karşı nadiren saldırgandır. Buna ek olarak bölgesel bir balıktır. Üstü açık akvaryumlarda sıçrama olasılığı vardır. Kapalı akvaryumlarda tutulması gerekmektedir.

7. Sarı Kayabalığı

Akvaryumlar için en sık satın alınan balıklardan biridir. Bu tür balıklar akvaryum yaşamına iyi bir şekilde uyum sağlar. Aynı akvaryum içinde erkek ve dişi sarı kayabalığı konulması önerilir. Aksi durumda saldırganlık oluşabilir. Akvaryum filtreleri ile su kalitesinin yükseltildiği bir yaşam alanı sarı kayabalıkları için uygundur.

8. Kırmızı Şahin Balığı

Canlı kırmızı rengi, uyumluluğu ve bakımının kolay olması nedeniyle en çok tercih edilen balıklardan biridir. Akvaryumunuza renk katacaktır. Dipte yaşayan bir balıktır. Diğer balıklarla oldukça iyi geçinir. Fakat dipte yaşayan balıklara karşı biraz agresif olabilir. Küçük bir akvaryumda bu sorun olabilir. Bu sebeple de büyük akvaryumlar için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

9. Uzun Burunlu Şahin Balığı

Tuzlu su akvaryum balığı arayanlar için bir başka tür de uzun burunlu şahin balığı oluyor. Kendine has görüntüsü ile dikkat çeken bu balık, akvaryumunuzda hoş bir görüntü sunabilir. Sağlıklı bir yaşam alanı sunulması adına akvaryum temizlik ve bakım ürünleri ile akvaryum temizliği düzenli şekilde gerçekleştirilmelidir. Kaliteli balık yemleri ile beslenmesi, daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Diğer birçok balık cinsi ile uyumlu olduğunu da belirtmeliyiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Nitrat Seviyesi Nasıl Azaltılır?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.