Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Uzun Ömürlü Köpek Irkları

Abone Ol 
7 Maddede Uzun Ömürlü Köpek Irkları

Uzun ömürlü köpek ırkları, köpek sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği hususlardan biri. Uzun ömürlü köpekler söz konusu olduğunda, çoğunlukla çok uzun yaşayan ırklar, küçük cins köpeklerdir. Bu köpek dostlarımız 16 seneden daha uzun yaşayabilirler.

Uzun Ömürlü Köpek Irkları

Uzun Ömürlü Köpek Irkları

Sağlık muayeneleri, aşılar, beslenme, bakım ve temizlik gibi konulara dikkat ederek, köpeğinizin daha uzun seneler boyunca size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Diğerlerine göre daha uzun ömürlü köpek ırkları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Chihuahua Köpek Irkı

Chihuahua köpekler, son derece popüler olan evcil canlılardan biridir. Çoğu on beş sene kadar yaşayabilir. Çok iyi bakılırsa 20 seneye kadar ömür süresi bulunmaktadır. Bol miktarda egzersize ihtiyaç duyar. Genel olarak sağlıklı bir cinstir. Ancak kalp, göz ve diş problemleri ortaya çıkabilir. Kaliteli ve besleyici köpek maması tüketmelidir.

2. Dachshund Köpek Irkı

Uzun ömürlü köpek ırkları arasında yer alan Dachshund köpekler, sevimli halleri ve sadık olmalarıyla bilinir. Bu köpekler genelde sağlıklıdır. Obeziteye eğilimleri vardır. Bu yüzden beslenmelerine çok dikkat edilmelidir. Kalorisi düşük ve besleyici köpek maması çeşitleri tam da bu ırk için uygundur. 15 yaşına kadar hayatta kalabilir.

3. Kaniş Köpek Irkı

Zeki ve oyuncu olan Kaniş köpekler, aileler için çok ideal cinslerden biridir. Enerjileri oldukça fazladır ve köpek oyuncakları ile vakit geçirmeyi çok severler. Uzun yürüyüşlere çıkmaktan da hoşlanırlar. İyi koşullarda bakılır ise 16-18 sene kadar yaşadığı bilinmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede En İyi Koruma Köpeği Irkları

4. Jack Russell Terrier Köpek Irkı

Bu köpekler ağırlıklı olarak 16 yıl kadar yaşayabilirler. Küçük bir köpektir ve bakımı oldukça kolaydır. Rutin olarak köpek tarağı ile fırçalanması, temiz ve parlak tüylere sahip olmasına yardımcı olacaktır.

5. Shih Tzu Köpek Irkı

Uzun ömürlü köpek ırkları listesinde yer alan Shih Tzu köpekler, kendilerine has görünüşleri ile dikkat çekerler. Arkadaş canlısı ve uyumlu bir köpektir. Genelde 14 sene kadar yaşadığı söylenir. Köpek tasması eşliğinde günlük yürüyüşlere ve oyun zamanlarına gereksinim duyar. Uzun tüylerinin düzenli olarak fırçalanması önemlidir.

6. Maltesse Köpek Irkı

Bu ırk köpeklerin iyi bakıldıkları taktirde on beş seneye dek yaşadıkları bilinir. Son derece sağlıklı ve dayanıklı bir köpektir. Arkadaş canlısı olmalarıyla öne çıkan Maltesse köpekler, şefkate ve sevgiye önem verirler. Ayrılık kaygısına yatkın olduklarını da eklemeliyiz. Diğer küçük ırk köpekler gibi diş sorunlarına eğilimlidir.

7. Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Zeki ve popüler bir köpek ırkıdır. Ailesine karşı sevecen ve sadık bir köpektir. Güçlü koruma içgüdüleri nedeniyle yabancılara karşı mesafelidir. İyi bakım koşulları sayesinde 15 seneye dek yaşayabilirler. Kaliteli kuru köpek mamaları tüketmeleri önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.