Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Koşmayı Seven Köpek Irkları

Abone Ol 
9 Maddede Koşmayı Seven Köpek Irkları

Koşmayı seven köpek ırkları, özellikle de hareketli yaşam tarzını benimseyen insanların ilgisini çekiyor. Bir köpekle beraber koşmak çok eğlenceli olabilir ve köpeğinizle bağ kurmanın kolay bir yoludur. Çok fazla enerjiye sahip atletik köpekler, size iyi bir şekilde arkadaşlık edebilir.

Koşmayı Seven Köpek Irkları

Koşmayı Seven Köpek Irkları

Köpeğinizle koşarken dikkatli olmalısınız. Köpekler bu aktivitede genellikle su molalarına gereksinim duyarlar. Bu sebeple yanınızda su mutlaka olmalı. Köpek dostunuz koşmaya karşı isteksizse, nefes almakta güçlük çekiyorsa, vücut ısısı yükselmişse, koşmayı bırakıp eve dönmeniz en doğrusu olacaktır. Koşmayı seven köpek ırkları ise şu şekilde sıralanabilir:

1. Weimaraner Köpek Irkı

Spor aktiviteleri için geliştirilen bu ırk, hızlı ve dayanıklıdır. Hem kısa hem de uzun mesafelerde koşabilir. Isıyı iyi bir şekilde tolere edebilir. Yoğun egzersizlerin tadını çıkaran bir köpektir. Yeterli egzersiz yapmayan Weimaraner köpekler, kaygı ve davranış sorunları geliştirebilir.

2. Vizsla Köpek Irkı

Vizsla

Koşmayı seven köpek ırkları arasındadır. Aslen bir av köpeğidir. Sportif vücut yapısı ile bilinir. Mükemmel bir dayanıklılık ve hız sergiler. Isıyı çok iyi tolere edebilir. Sahiplerine karşı çok bağlıdır. Harika bir sadık arkadaş ve koşu arkadaşı olabilir. Sağlıklı kalması için kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine özel gösterilmelidir.

3. Dalmaçya Köpek Irkı

Sportif köpek grubunda olmamasına karşın Dalmaçyalılar iyi bir koşucu köpek olabilir. Gelişmek adına çok fazla egzersize ve eğitime ihtiyaç duyar. Yine de eğitime hızlı yanıt verir. Bu sürecin verimli geçmesi adına köpek eğitim ürünleri kullanılabilir. Bu köpeklerin aktif kalmaları ve meşgul olmaları önemlidir. Aksi durumda ruh halleri bundan olumsuz etkilenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamile Köpek Belirtileri Nelerdir?

4. Border Collie Köpek Irkı

Border Collie

En zeki köpeklerden biri olarak kabul edilir. Bu cins köpekler hareket etmekten, köpek oyuncakları ile zaman geçirmekten çok hoşlanır. Ayrıca uzun süreli koşularda da son derece başarılıdır. Bu köpeklerin aktif kalmaları çok önemlidir. Diğer türlü psikolojik sorunlar yaşayabilirler ve depresyon geliştirebilirler. Bu ırk ısıyı iyi bir şekilde tolere edebilir.

5. Avustralya Çoban Köpeği Irkı

Atletik, çevik ve dayanıklı bir köpektir. Zorlu koşulardan hoşlanır. Avustralya Çoban Köpeği zihinsel ve fiziksel uyarım ister. Bunaltıcı günlerde uzun koşular, bu köpekler için uygun olmayabilir. Düşük sıcaklıklarda koşu yapabilir. Enerji dolu, zeki ve sadık bir köpektir. Harika bir koşu arkadaşı olabilir.

6. Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı

Rhodesian Ridgeback

Tazı grubundan gelen bu köpekler, haliyle çok iyi koşarlar. Bu etkinlikten de mutluluk duyarlar. Büyük, kaslı bir köpektir. Esasen aslan avlamak için Afrika’da yetiştirilmiştir. Son derece dayanıklı bir köpektir. Uzun koşuları ve yüksek sıcaklıkları kaldırabilir. İki yaşından itibaren koşuya çıkması önerilir.

7. Sibirya Kurdu Köpek Irkı

Karlı iklimlerde uzun mesafelerde kızak çekebilen bu köpekler, aynı zamanda koşmayı seven köpek ırkları arasındadır. Sınırsız bir enerjiye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Koşmayı ve dış mekan aktivitelerini çok sever. Günlük koşular için ideal bir arkadaş olabilir. Sıcak havalarda koşmak için çok uygun değildir.

8. Airedale Terrier Köpek Irkı

Bu enerjik köpekler, dayanıklı ve inatçı olmalarıyla bilinirler. Haşarat avlamak için yetiştirilen Airedale Terrier köpekler, koşu yapmaya bayılırlar. Uzun mesafelerde yorulmadan koşabilirler.

9. İngiliz Pointer Köpek Irkı

Koşmayı seven köpek ırkları listemizde İngiliz Pointer köpekler de yer alır. Güç, dayanıklılık ve hız ile dikkat çeken bu köpekler, sıcak ve soğuk havalarda çok iyi performans gösterirler. Uzun mesafeli koşulardan da hoşlanırlar. Aktif kalmak tam da bu köpeklere göredir. Protein yönünden zengin olan yaş köpek maması ve kuru köpek maması tüketmesi sağlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Göz Çapaklanması Neden Olur? Köpeklerde Meydana Gelen Göz Hastalıkları Nelerdir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.